نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟
۰
یکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

روانشناسی علم مطالعه رفتار انسان و روانشناسی ورزشی مطالعه رفتار ورزشی و کاربرد یافته های روانشناسی برای بهبود عملکرد و ارتقاء تندرستی است.

غلامپور فرد: یارهشتم تیم هندبال هستم

به گزارش خبرورزشی از حوزه های مهم مورد مطالعه روانشناسی ورزشی که به ویژه در آمادگی قهرمانان کاربرد دارد، آمادگی روانی برای عملکرد است که ورزشکار را برای مسابقه آماده می سازد.پس حضور یک روانشناس در کنار تیم از ملزمات محسوب می شود.در همین راستا با مرتضی غلامپورفرد،روانشناس جوانی که در تیمهای هندبال شهرداری کاشان و نوجوانان ملی آغاز به فعالیت کرده است هم کلام شدیم.

*از تحصیلات و فعالیتهای خود بگویید.
از سال 78 و سن 17 سالگی فعالیتم را در رشته هندبال آغاز کردم و زمانی با محمدرضا رجبی ،کاپیتان تیم ملی هندبال در صباباتری هم تیمی بوده ام.من دروازه بان بودم و او در پست پخش کن بازی می کرد.در دوران تحصیلات عالیه هم به عنوان کاپیتان تیم هندبال دانشگاه شهید بهشتی به میدان رفته ام. فوق لیسانس روانشناسی بالینی دارم و هم اکنون هم به عنوان روانشناس در خدمت تیم نوجوانان مشغول به فعالیت هستم.
*چطور شد از رشته تحصیلی تان در ورزش استفاده می کنید؟
از آنجا که من عاشق هندبال هستم.وقتی از سوی علیرضا حبیبی ،مربی تیم ملی و حال حاضر باشگاه شهرداری کاشان دعوت به همکاری شدم با توصیه رجبی دوست قدیمی ام  پیشنهاد را پذیرفتم و هم اکنون به عنوان روانشناس در کادر فنی این باشگاه حضور دارم.
بعد از آن هم جناب سلیمی سرمربی تیم ملی نوجوانان کار من را دیدند و خواستند بصورت اکادمیک در کنار او فعالیت کنم.در همین اردوی گذشته هم به گچساران رفتم و توانستم بازخورد بسیار خوبی را از حضورم در کنار نوجوانان داشته باشم.
* ضرورت حضور روانشناس در یک تیم ورزشی چیست؟
روانشناسی  ورزشی در بخشهای مختلفی مطرح می شود. رابطه روانشناس با بازیکن رابطه ای دوستانه است و روانشناس باید به گونه ای برخورد کند که بازیکن بتواند مشکلات و دغدغه های اجتماعی و خانوادگی خود را با او در میان بگذارد. روانشناس باید آگاه باشد و بازیکن را به دلخواه مربی آماده و پرانگیزه و همکار به زمین بفرستد. از سویی اختلافات همیشه بین مربی ،بازیکن و مسئول وجود دارد اما وجود یک روانشناس می تواند این مسائل را به شکل بهتری حل کند تا در مسیر قهرمانی خللی ایجاد نکند. 
*در تیم نوجوانان چقدر توانستید تاثیرگذار باشید؟
در نوجوانان که سن بسیار حساسی دارند ، کنکور،مشکلات خانوادگی و دوری از پدر و مادر معزلاتی است که از نظر روحی به آنها لطمه می زند.در اردوی گچساران وقتی حضور پیدا کردم و رابطه ام با بازیکنان شکل گرفت ،بازخورد خوبی دیدم .با من احساس راحتی داشتند و ناگفته هایشان را براحتی بیان می کردند.تفاوت سنی بسیار آنها با کادر فنی باعث شده بود که نتوانند خیلی از کلمات بین آنها ردو بدل شود و همین امر افسردگی را بوجود اورده بود.اما با حضورم این مسئله تعدیل پیدا کرد.اکنون هم از بین 40 نفر توانستیم 20 تا 23 نفر از بهترین ها را از لحاظ روحی و تاکتیکی جدا کرده  وبرای اردوی بعدی برگزینینم.رابطه ها صمیمانه تر و بهتر شده است.
*در باشگاه بازخورد خوبی گرفته اید؟
در تیم باشگاهی چون 90 درصد تیم را بازیکنان رده های سنی 28- 34 تشکیل می دهند دیگر مسائل روحی آنها بیشتر سخت افزار است و به مسئله مالی و تامین نیاز خانواده برمی گردد. پس نحوه برخورد نیز فرق می کند.آنها شاید بخاطر دیرکرد در پرداختی ها اعتصاب کنند یا بازی بدی ارائه دهند.پس حضور و وساطتهای دو طرفه می تواند مشکلات را حل کند. شاید یک قول دادن بتواند چاره ساز باشد اما مربی و مسئول بدلیل جایگاهش نتواند آن را بیان کند.پس حضور من و همکاران من به نوعی می تواند از لحاظ روحی و روانی طرف را قانع کند تا بتواند این کلمات را بیان کرده و گره گشای تیم شود.،بیشتر درگیری های ذهنی است.
*پس شما حضور روانشناس را ضروری می دانید؟
بله،بسیاری از تیم های دنیا نه تنها در حوزه فوتبال بلکه در رشته های مختلف ورزشی یک روانشناس ویا حتی تعدادی روانشناس ورزشی دارد. قطعاً این تیم ها به یک نتایج و حقایقی رسیدند که حضور روانشناس را می پذیرند و پیشرفت هم می کنند.در هندبال روانشناس یار هشتم است.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی