نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

با توجه به اعلام خبر 48 تیمی شدن جام جهانی از سال 2026 سایت اكیپ فرانسه برای ملموس‌تر شدن این رقابت‌ها اقدام به بازسازی جام جهانی 2014 برزیل این بار با 48 تیم كرده است.

گزارش ویژه| وضعیت ایران در جام جهانی ۴۸ تیمی

در این رقابتهای 48 تیمی، سهمیه آسیا از 5/4 تیم به 5/8 تیم افزایش یافته است كه به این ترتیب علاوه بر تیمهای ایران، كره جنوبی، ژاپن و استرالیا تیمهای ازبكستان، عمان، اردن، قطر و حتی عراق هم از مرحله پلیآف جواز حضور در جام جهانی را كسب كردهاند. مرحله گروهی جام جهانی 48 تیمی در 16 گروه 3 تیمی برگزار میشود كه از هر گروه دو تیم راهی مرحله بعد خواهند شد و در قرعهكشی فرضی سایت اكیپ، تیم ملی ایران در گروه N رقابتها و در كنار تیمهای پرتغال و سوئد قرار گرفت.

 بر اساس سیدبندی جام جهانی 48 تیمی كه مطابق با رنكینگ فیفاست، تیم ملی ایران در سید 2 جای خواهد داشت و با فرض قدرت تیمها بر اساس رنكینگ از گروه N تیمهای پرتغال و ایران از مرحله گروهی صعود كرده و سوئد حذف خواهد شد. جالب اینكه ایران در مرحله یك شانزدهم نهایی با تیم نخست گروه M، تیم ملی آمریكا، روبهرو خواهد شد. این شبیهسازی سایت اكیپ از جام جهانی 48 تیمی نشان میدهد كه این رقابتها در آینده به چه شكلی برگزار خواهد شد و شانس تیمها از قارههای مختلف تا چه حد خواهد بود.

برای ما فرقی نمیكند!

فیفا تصویب كرده جام جهانی فوتبال از سال 2026 یعنی دو دوره دیگر با افزایش 16 تیمی همراه بوده و با 48 تیم برگزار میشود. گمانهزنیها حاكی از افزایش تعداد سهمیههای آسیا به 5/8 تیم است كه در این شرایط به نظر میرسد نه تنها قدرتهای سنتی فوتبال آسیا از جمله ایران مشكلی برای حضور در این رقابتها نداشته باشند بلكه برخی تیمهای درجه دو مثل تایلند، عراق، چین و... هم امیدوار به حضور در جام جهانی باشند. گرچه برخی كشورها و لیگهای اروپایی نسبت به این قضیه اعتراض كردند اما فیفا به بهانه مشاركت بیشتر كشورها در جام جهانی و البته افزایش درآمد این تصمیم را گرفته است. تصمیمی كه اتفاقاً با واكنش مثبت كنفدراسیون فوتبال آسیا هم همراه بود. برای فوتبال ما كه در سالهای اخیر همواره دغدغه صعود به این رقابتها را داشته، قطعاً جام جهانی 2026 ورودی آسانتر را خواهد داشت و بعید است نتوانیم یكی از 5/8 سهمیه آسیا را از آن خود كنیم. تا دو دوره بعد هم شاید حضور ما در دو جام جهانی روسیه و قطر با دشواریهایش عملی شود اما در سالهای اخیر همواره بحث عملكرد ایران در جام جهانی مطرح بوده است. گرچه فدراسیون فوتبال ما سقف تلاش و توانایی خود را صرف رسیدن ایران به جام جهانی میكند اما سالهاست این بحث مطرح میشود كه چرا ما برنامهای پس از قطعی شدن حضور در این مسابقات نداریم و طوری عمل نمیكنیم كه برای اولین بار طعم صعود از گروهمان را بچشیم.

به نظر میرسد تا این تفكر حاكم باشد، حتی افزایش تعداد تیمهای جام جهانی و آسان شدن ورود به این مسابقات هم فرقی برای ما در سرنوشتمان در طول مسابقات ندارد.

اگر بنا باشد آن زمان هم به صعود به جام جهانی تمركز كنیم و اگر میخواهیم به صعود از گروهمان در جام جهانی فكر كنیم، باید از همین الان برای همین دوره برنامهریزی كنیم و این قضیه را جا بیندازیم كه میتوانیم از گروه خود صعود كنیم تا سال 2026 دغدغه آن را نداشته باشیم و به مراحل بالاتر و نتایج بهتر فكر كرده و برای آن برنامهریزی كنیم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی