نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

جام ملت‌های آفريقا از فردا شروع خواهد شد و در این رقابت‌ها می‌تواند بازیکنان جالبی را مشاهده کرد.

در جست‌وجوی گنج در قاره سیاه

به گزارش روزنامه خبرورزشی، سيويكمين دوره جام ملتهاي آفريقا از روز شنبه شروع ميشود تا تيمهاي قدرتمند آفريقايي براي رسيدن به جام قهرماني تلاش پاياپايي داشته باشند. اگرچه به زودي دوره تازه اين رقابتها استارت ميخورد ولي هنوز هم بسياري از طرفداران فوتبال در آفريقا به ياد بازي نهايي دوره قبل در فوريه 2015 هستند كه با پايان تراژيكش فقط اشك بر لحظات غلبه كرده بود. از يك سو ساحل عاجيها اشك شوق ميريختند و از شكست دادن رقيب در ضربات پنالتي (صفر-صفر در وقتهاي قانوني و اضافي؛ 9 بر 8 در ضربات پنالتي) خوشحال بودند و از سوي ديگر غناييها هم اشك حسرت ميريختند كه درست در آخرين ضربات پنالتي تيرشان به سنگ خورد. البته اين موضوع تأثيري بر جذابيت اين دوره از رقابتها نخواهد گذاشت چون هر چه باشد اين جام همواره زيباييهاي خودش را داشته است. در زير به 10 دليلي كه بايد جام ملتهاي آفريقا در سال 2017 را ديد اشاره شده است.

 

1- حضور بهترين بازيكنها

الجزاير در تركيب اين دوره از بازيها رياض محرز، بهترين بازيكن آفريقا در سال 2016 را دارد. گابنيهاي ميزبان هم دلخوش به حضور پير اوباميانگ معروف هستند. غناييها هم همچنان اميدوار به درخشش آندره آيو هستند. ساحل عاج، سالامون كالو را دارد، مراكش مهدي بن عطيه، سنگال ساديو مانه، تونس وهبي خضري و مصر محمد صلاح. در مقايسه با يورو، جام ملتهاي آفريقا هم پر از ستاره است.

 

2- رنار در پي هتتريك

قبل از اينكه عصر «اروه رنار» فرانسوي در جام ملتهاي آفريقا به عنوان سرمربي شروع شود تنها هموطنان او كلود لو روآ (1988 با كامرون)، پير لوشانتر (2000 با كامرون) و روژه لومر (2004 با كامرون) بودند كه توانستند لذت پيروزي در فينال را بچشند. با اين حال از سال 2008 كه پاي رنار ابتدا به عنوان دستيار و سپس به عنوان سرمربي در جام ملتهاي آفريقا باز شده سناريو حسابي عوض شده است. او تا همين جا دو جام با دو كشور مختلف دارد. ابتدا در گابن، زامبيا را در سال 2012 قهرمان كرد و بعد هم در گينه استوايي توانست با ساحل عاج در سال 2015 به عنوان قهرماني برسد. سرمربي شيرهاي اطلس مراكش كه كارش را در اين كشور از سال 2016 شروع كرده هرجا پا گذاشته به عنوان يك پادشاه عمل كرده است. براي شناختن رنار همين بس كه مراكش تحت فرمان او در سال 2016 هيچ شكستي نخورده است. و حالا سؤال اينجاست؛ آيا اروه رنار در بردن جام ملتهاي آفريقا هتتريك ميكند؟

 

3- خروج آدبايور از سايه

از زماني كه قراردادش با كريستال پالاس تمام شده تقريباً 6 ماهي ميشود كه بدون تيم مانده است. مذاكراتش با ليون و بعد هم با مونپليه به نتيجه نرسيد تا امانوئل آدبايور، كاپيتان تيم ملي توگو، تمريناتش را به صورت اختصاصي دنبال كند. در واقع مهاجم سابق تيمهاي آرسنال، منچسترسيتي و رئالمادريد، تمرينات بدنسازي را در خانهاش در لومه انجام داده است. كلود لو روآ، سرمربي توگو هم برنامههايش را زير نظر داشته و در نهايت هم تصميم گرفت او را باز به تيم ملي فرابخواند. كاپيتان براي ديگر تيمهاي آفريقايي حكم زهر سمي را دارد.

 

4- بازگشت پرقدرت مصر

مصريها با 7 عنوان قهرماني در جام ملتهاي آفريقا، ركورد منحصربهفردي از خود به جا گذاشتهاند. فراعنه حالا بعد از غيبت در سه دوره گذشته جام ملتهاي آفريقا با انگيزه زيادي به اين جام برگشتهاند. هكتور كوپر، سرمربي آرژانتيني آنها پيش از شروع جام حسابي خط و نشان كشيده و گفته به گابن ميرود تا جام قهرماني را به مصر بياورد. مصريها كه در بازيهاي انتخابي جام جهاني هم صدرنشين گروهشان هستند دلخوش به درخشش محمد صلاح مهاجم تيم رم هستند.

 

5- الجزاير و برداشته شدن ترديدها

الجزاير هنوز هم به دنبال جام ميدود. سبزها آخرين بار سال 1990 توانستند يك بر صفر نيجريه را شكست دهند. حالا آنها 27 سال است كه منتظر شكستن طلسم هستند. همتيميهاي محرض كه در جام جهاني 2014 پديده بودند و در يكهشتم نهايي مقابل آلمان تن به شكست 2 بر يك دادند، در دوره گذشته جام ملتهاي آفريقا در سال 2015 موفقيت چنداني به دست نياوردند و در همان يكچهارم نهايي از دور رقابتها كنار رفتند. الجزايريها در دو بازي آخري كه داشتهاند به ويژه در شكست 3 بر يك مقابل نيجريه عملكرد خوبي نداشتهاند و از همه بدتر اينكه در خط دفاعي هم متزلزل نشان دادهاند. سبزها براي اين دوره از رقابتها تا حدودي پوستاندازي كردهاند و اميدوارند ترديدها دربارهشان از بين برود.

 

6- شوك در دور اول

براي ديدن بازيهاي زيبا و حساس در اين رقابتها نبايد زياد منتظر ماند چون در همان دور اول چند بازي حساس و حياتي برگزار ميشود. همين روز شنبه تيمهاي الجزاير و تونس با هم بازي ميكنند كه يادآور آن ديدار فراموش نشدني در سال 2012 است كه تونسيها برنده شدند. كامرون و گابن هم ديداري است كه چند روز بعدش برگزار ميشود و محك جدي براي مدعيان قهرماني است. ديدار الجزاير – سنگال هم ديگر بازي حساس اين مرحله است كه شايد شانس صعود به مرحله بعد را مشخص كند. ساحل عاج و مراكش هم بسيار حيثيتي است؛ تيم سابق اروه رنار بايد با تيم كنونياش بازي كند. البته نبايد بازي مصر و غنا كه ميتواند انتقامي براي فينال سال 2010 اين بازيها باشد هم به دست فراموشي سپرده شود. مصريها آن بازي را دو بر صفر بردند و قهرمان شدند.

 

7- لوروآ، ركوردمن

كلود لوروآ كه درست در ثانيههاي پاياني توانست جواز حضور توگو در جام ملتهاي آفريقا را به دست بياورد حالا به تنهايي ركورددار حضور در اين مسابقات است. او كه از سال 86 با مصر كارش را در اين جام شروع كرده اين دوره نهمين باري است كه به عنوان سرمربي در اين جام حضور دارد. ركوردي كه منحصراً در اختيار خودش است. در مجموع 8 دوره قبلي كه او حاضر بوده تيمهايش 35 مسابقه دادهاند كه 16 تا از آنها با برد همراه بوده، 11 مساوي ثبت شده و 8 شكست هم در پي داشته است.

 

8- سلام به تازهواردها

اگر بازيهاي يورو 2016 تيمهاي تازهواردي مثل ايسلند، ولز، آلباني، اسلوواكي و ايرلند شمالي داشت جام ملتهاي آفريقا هم از اين ماجرا مستثني نيست. اوگاندا، يكي از آن كشورهايي است كه 39 سال بعد از فينالي كه به غنا واگذار كرد دوباره سروكلهاش پيدا شده. اين تيم با مربي صربش نتايج خوبي گرفته و توانسته دوباره خودي نشان دهد. با اين حال مورد تازهتر گينه بيسائو است؛ تيمي كه بالاخره براي اولين بار در تاريخ توانست جواز حضور در جام ملتهاي آفريقا را به دست بياورد.

 

9- در جستوجوي جوانان

چيزي كه در بازيهاي جام ملتهاي آفريقاي اين دوره دوستداشتنيتر به نظر ميرسد كشف استعدادهاي جديد در دنياي فوتبال است؛ فارغ از اينكه اين استعدادها در تيمهاي اروپايي بازي ميكنند و يا در باشگاههاي آفريقايي. همين حالا ميشود به چند نفري از آنها اشاره كرد: كسيه از ساحل عاج، خاما بيليات از زيمبابوه، صبحي از مصر، بولينگي از كونگو، بونا دياوارا از بوركينافاسو و اوندوا دروازهبان كامرون و البته اِن نصيري مراكشي كه در گرانادا بازي ميكند.

 

10- پيش به سوي گلزني

سرمربيان اروپايي زيادي در تيمهاي فعلي كه به جام ملتهاي آفريقا رسيدهاند وجود دارد. سرمربياني كه هركدام براي خودشان صاحب سبك هستند و رويكردشان به فوتبال تهاجمي و چشمنواز است. با توجه به ستارههاي زيادي كه در اين جام ديده ميشود تصور ميشود اين دوره مثل رقابتهاي سال 2008 شود. در واقع در جام ملتهاي 2008 در غنا در مجموع 32 مسابقه برگزار شده 99 گل از خط دروازهها گذشت. يعني به طور ميانگين زدن 3 گل در هر مسابقه! در دوره قبلي اين ركورد به 12/2 گل در هر مسابقه رسيد. البته خيليها از اين ميترسند كه نكند جام ملتهاي آفريقا به سال 2002 برگردد؛ جايي كه ميانگين گلهاي زده شده در هر بازي 5/1 گل بود.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی