نظرسنجی

بهترین تیم هفته ۲۴؟
۰
شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دولت و ورزش، انتخابات و خواسته‌های ورزشی‌ها، سیستم اداری و شیوه اداره ورزش و مطالبات مردم، چگونه و در چه نوع دولتی برآورده می‌شود؟ سیستم‌های مدیریتی ورزش در كشورهای جهان متفاوت است.

 زمانی كه دو اردوگاه شرق و غرب تا پروستریكا در جهان حاكم بود، روشها مشخصتر و بازدهی و راندمان آن كاملاً قابل لمس و الگوبرداری بود. اتحاد جماهیر شوروی سابق با سیستماتیك كردن اداره ورزش از مدارس و دانشگاهها آغاز میكردند و نتیجه هم میگرفتند، به همین دلیل در فهرست قهرمانان طلایی شوروی، كارنامه دانشگاهیان پررنگتر بود و زمانی كه بیوگرافی آنها را میخواندی، كمتر از دانشگاهی پیدا نمیكردی و این سیستم با كمی روش نظامی و چاشنی دیكتاتوری جواب داده بود و قهرمانان افسانهای از دل شوروی بیرون آمدند اما این روش پس از پروستریكا، رازهای درونی خود را بیرون ریخت و روشن شد سیستم بر ورزش شوروی حاكم بوده و حس انسانی در آن كمتر به چشم میخورده است. بسیاری از كشورهای اروپایی، آمریكای جنوبی، آفریقایی و آسیایی از این مكتب نیمهسوسیالیستی الگوبرداری كردند و چندان دوام نیاوردند و اشكالات آن در نقدهای اساسی بیرون زد. در مقابل سیستم مدیریتی ورزش آزاد در كشورهای سرمایهداری و یا در حال توسعه بود كه آن هم در مقاطعی جواب مثبت داد و در موقعیتهایی دیگر بسیار منفی بود. چین كه در دهه 70 آمد، سیستم عمومی و دولتی خود را بر ورزش جهان حاكم كرد و در اكثر رشتههای ورزشی حاكم بلامنازع شد و در رشتههایی عقب ماند و نتوانست از دكترین دار و دسته مائو بهره عمومی و كامل بگیرد.

سیستم حاكم بر ورزش ما هیچیك از این الگوها را در نظر ندارد و همچنان به حمایت دولتی وابسته است و در حاشیه به طور خصوصی و مردمی نیز در ورزش جهان جایی پیدا میكند و با اندك بضاعت خود از خیلی از كشورهای جهان جلوتر است و متأسفانه گاه عقبتر است. دولت آینده برای ورزش چه جایگاهی قائل است و جدا از شعارها، به این پدیده فراگیر و مردمی چگونه نگاه میكند؟ دولت آینده در دكترین واقعی خود اگر ورزش را به عنوان یك حركت عمومی و اجتماعی كه قادر است تمام طیفهای جامعه را از قشرهای مختلف دربر بگیرد، نگاه كند، بودجه لازم را برایش كنار بگذارد و وزیری داشته باشد از جنس مردم و ورزش، مدیرانی كه ورزش را بشناسند، درككننده ورزش و با ریشه آن آشنا باشند و تحصیلكرده باشند و دلشان برای این خاك بسوزد. اگر دلشان برای مردم بسوزد، ورزش و سلامتی جامعه را جدیتر میگیرند. دولتی بیاید كه ورزش برایش غریبه نباشد و توجه به «آری ورزش هم هست» داشته باشد. دولت آینده ورزش و هنر را چون اقتصاد و سیاست در یك ردیف ببیند و غرور ملت را در تمام زمینههای ورزش جدی بگیرد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

بهترین تیم هفته ۲۴؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی