نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۶
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

وسوسه استفاده از ویدئوچك از همان روزهایی به جان تدوین‌گران قوانین فوتبال افتاد كه هیأت ژوری مستقر كنار تشك‌های كشتی، در پی اعتراض كشتی‌گیر یا مربی‌اش، مسابقه را قطع می‌كرد و داور و رئیس تشك را به تماشای فیلم اجرای فن دعوت می‌كرد.

اگر ویدئوچک بود، مارادونایی نبود!

به گزارش خبرورزشی، از همان روزها زمزمههایی بلند شد كه لحظههای مشكوك فوتبال را هم میتوان بازبینی كرد اما عاشقان هیجان فوتبال مقابل این وسوسه تمامقد ایستادند و گفتند فوتبال به همین غیرقابل توقف بودنش قشنگ است و هر توفقی حتی با هدف تصحیح یك اشتباه، این قشنگی را از بین میبرد. تا اینكه ویدئوچك به والیبال هم آمد و بسیاری از نتایج را بازبینی فیلم تغییر داد و استفاده از این تكنولوژی در فوتبال از وسوسه به حالت طرح درآمد. این طرح سرانجام با وجود مخالفتها و مقاومتها در جامجهانی جوانان آزمایش شد و اولین قربانیاش هم تیم ملی ایران بود كه اگر ویدئوچك وجود نداشت، داور پنالتی دیرهنگامش مقابل پرتغال را پس نمیگرفت و در بازی همزمان زامبیا و كاستاریكا هم داور گل زامبیا را مردود نمیكرد و به همین سادگی، ما به جای آنكه بین 4 تیم چهارم شویم، به عنوان تیم دوم گروه صعود میكردیم!

فیفا قرار است بعد از پایان جام جهانی جوانان، مزیتها و آفتهای استفاده از این تكنولوژی را كنار هم بچیند و تصمیم بگیرد از ویدئوچك استفاده شود یا نه؟!

موافقان این تكنولوژی میگویند ویدئوچك جلوی ضایع شدن حق تیمها را میگیرد اما منتقدان نگران جذابیت فوتبال هستند. آنها هر توقفی در جریان بازی را سم میدانند. سالها پیش میشل پلاتینی به شوخی گفته بود؛ «تصورش سخت است كه بازیكنان را در وسط زمین نگه داریم، فیلم را به عقب برگردانیم تا ببینیم مارادونا توپ را با دست زده یا با ضربه سر... خب ما موفق میشویم اشتباه داور را بپوشانیم اما مارادونا را از دست میدهیم و دیگر مارادونایی نداریم كه افسانه شود.» اشاره پلاتینی به گل دست خدای مارادونا بود كه اگر ویدئوچك وجود داشت، مسیر فوتبال عوض میشد.

حالا اما پلاتینی نیست و مدیران جدید فیفا با اشاره بازی عادلانه، میخواهند ویدئوچك را وارد فوتبال كنند. میگویند تكنولوژی از این در میآید و جذابیت از آن در میرود. داوران هنوز نمیدانند باید از این پدیده استقبال كنند یا نه؟! از یك طرف راضی هستند از اینكه اشتباه خود را همان لحظه اصلاح میكنند و از طرف دیگر میترسند ضعفشان كه تصمیم اول را غلط اتخاذ كرده و به اشتباه سوت زدهاند، بیشتر به چشم بیاید.

مربیان هم تكلیف خود را نمیدانند. امیرحسین پیروانی اولین قربانی ویدئوچك حرفهای جالبی زد: «تكنولوژی كه این بار علیه ما عمل كرد، یك روز هم به نفع ما عمل میكند اما بحث اصلی بر سر جذابیت فوتبال است.»

داوران و كارشناسان داوری پاسخ میدهند:

ویدئوچک باشد یا نباشد؟!

* قانون ویدئوچك برای اولین بار در رقابتهای جام جهانی جوانان (كره جنوبی) اجرا شده و شاهد هستیم برخی تصمیمات داوری توسط ویدئوچك بررسی میشود و چه بسا رأی اولیه داور را تغییر میدهد. به همین بهانه با تنی چند از كارشناسان و داوران فوتبال همصحبت شدیم و از آنها پرسیدیم وجود ویدئوچك چه محاسن و معایبی دارد و اینكه آیا به سود فوتبال است یا خیر. صحبتهای این عزیزان در پی میآید:

كامرانیفر: ویدئوچك جذابیت فوتبال را كم میكند

حسن كامرانیفر، رئیس دپارتمان داوری فوتبال كشورمان، در این خصوص گفت: ویدئوچك جذابیت فوتبال را كم میكند و به ضرر فوتبال تمام میشود. اعتماد به نفس داوران را پایین میآورد و تصمیماتشان را متزلزل میكند با ویدئوچك دیگر بازیكنی حرف داور را نمیخواند حرف و حدیث زیادی به وجود میآورد. به نظر من وجود ویدئوچك به سود فوتبال دنیا نیست.

خسروی: توپ هوشمند خوب است اما ویدئوچك هرگز!

علی خسروی، كارشناس داوری فوتبال كشورمان، درباره قانون ویدئو چك گفت: من از روز اول با ویدئوچك مخالفت كردم توپ هوشمند چیز خوبی است اما ویدئوچك بازی را از جریان و تب و تاب میاندازد و جلوی هیجان را میگیرد. آن توپی كه به آرنج مدافع پرتغال خورد را خیلیها هند میگیرند خیلیها هم نمیگیرند در چنین شرایطی تكلیف چیست؟ ویدئو چك در والیبال خوب است ولی در فوتبال روح و شادابی را از بین میبرد.

فغانی: عدالت با ویدئوچك رعایت میشود

علیرضا فعانی، داور بینالمللی فوتبال كشورمان درباره قانون ویدئوچك گفت: با این قانون عدالت رعایت میشود و كمك میكند جلوی اشتباهات آفساید، پنالتی و... گرفته شود اگر توپی به ناحق وارد دروازه شود و یا اشتباهی صورت بگیرد از طریق ویدئوچك میشود فهمید و حق را به حقدار داد. من در كل معتقدم تیمی كه شایسته برنده شدن است برنده میشود.

مظفری: از ویدئوچك بدتر نداریم!

نوید مظفری،كارشناس داوری فوتبال كشورمان گفت: این بدترین قانونی است كه میشود در فوتبال اجرا كرد. با ویدئوچك  ممكن است حق به حقدار برسد ولی جذابیت و هیجان فوتبال را میكشد. این قانون را در خیلی از كشورهایی كه امكانات لازم را ندارند نمیشود اجرایی كرد. فوتبال در همه جای دنیا با یك روش انجام میشود اما تكلیف آنهای كه ویدئوچك ندارند چه خواهد شد. من مخالف این قانون هستم.

جعفری: اقتدار داور پایین میآید

نادر جعفری، كارشناس داوری فوتبال كشورمان، درباره قانون جدید ویدئوچك گفت: این قانون شاید در عمل حق را به تیم حقدار بدهد اما اقتدار داور را هم پایین میآورد و دیگر بازیكنی حرف داور را داخل زمین نمیخواند به نظرم این كار فیفا به سود فوتبال نیست و داوران را دچار استرس در تصمیمگیریهای بزرگ میكند. من از مخالفان قانون ویدئوچك هستم.

 

مربیان لیگی از قانون ویدئوچك میگویند:

ویدئوچك باشد یا نباشد

* تیم ملی جوانان فوتبال كشورمان در روزی كه اسیر قانون ویدئوچك شد، نتوانست به مرحله بعدی رقابتهای جام جهانی صعود كند. ایران در بازی با پرتغال پنالتی خود را از طریق قانون ویدئوچك از دست داد و در بازی كاستاریكا و زامبیا هم اگر قانون ویدئوچك گل مساوی زامبیا را قبول میكرد، ایران هم از پنالتی خود مقابل پرتغال استفاده میكرد، حالا شاگردان پیروانی در دور دوم حضور داشتند. به همین بهانه با تنی چند از مربیان فوتبال كشورمان همصحبت شدیم. نظرات آنها در پی میآید.

مرفاوی: ویدئوچك به سود داوران است

صمد مرفاوی سرمربی تیم صبای قم كه معتقد بود تیمش از داوریها در لیگ برتر لطمه زیادی خورد، گفت: من فكر میكنم این قانون خوب باشد و تا حدودی اشتباهات تأثیرگذار داوران را كم میكند. من موافق قانون ویدئوچك هستم و معتقدم داوران هم میتوانند با خیال راحت قضاوت كنند. البته در نحوه اجرای این قانون سؤالاتی باقی مانده یعنی اینكه یك داور در هر نیمه تا چند بار میتواند از این قانون استفاده كند.

چمنیان: ضریب خطاها كمتر میشود

عباس چمنیان، سرمربی تیم ملی نوجوانان كه چند وقت دیگر باید تیمش را راهی جام جهانی كند، گفت: این قانون به عدالت نزدیكتر است و ضریب اشتباهات داوران را كمتر میكند. شاید تیم ایران مقابل پرتغال ضرر كرد اما شما فكر كنید این اتفاق میتوانست برعكس رخ دهد، پس قانون ویدئوچك 90 دقیقه را به عدالت نزدیكتر میكند و جلوی اشتباهات تأثیرگذار داوران را میگیرد.

مهاجری: من موافق ویدئوچك هستم

رضا مهاجری سرمربی تیم پدیده در خصوص این قانون گفت: بحث تیمها نیست. بحث اصلی این است كه قوانین داوری به درستی اجرا میشود و داوران هم در شرایط سخت میتوانند از ویدئوچك استفاده كرده و بهترین تصمیم را بگیرند. در كل امیدوارم این قانون در فوتبال ما هم اجرا شود چون نتایج به عدالت بیشتر نزدیك میشود و این خیلی خوب است.

تارتار: جلوی اشتباهات فاحش گرفته میشود

مهدی تارتار، سرمربی تیم لیگ برتری شده پارس جنوبی جم گفت: من موافق این قانون هستم. خودم یكی از مربیانی هستم كه بیشترین ضربه را از داوریها خوردم. عدالت با ویدئوچك بهتر اجرا خواهد شد. مهم نیست چقدر وقت تلف میشود، مهم این است كه حاصل زحمات تیمها با اشتباهات تأثیرگذار از بین نمیرود و این برای همه تیمها یكسان خواهد بود.

حسینی: زیاد خوشم نیامد

سیدمجتبی حسینی سرمربی ذوبآهن اصفهان در خصوص قانون ویدئوچك گفت: من كه از این قانون زیاد خوشم نیامد. فوتبال با قانون ویدئوچك بیمزه میشود و ارزش داوران هم پایین میآید. شاید به عدالت بیشتر نزدیك باشد اما قشنگی فوتبال به همین اشتباهات سهوی است. قانون توپهای هوشمند عالی بود ولی قانون ویدئوچك خیلی به درد نخور است.

 

 

 

 

 

 

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی