نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟
۰
سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۵
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

گذشت آن زمان كه پيراهن استقلال و پرسپوليس، ارج و قرب و قيمت داشت... آن قديم بود كه وقتي بازيكني روبه‌روي پروين مي‌نشست و مي‌گفت يك ميليون و چهارصد هزار تومان مي‌خواهم، علي‌آقا يك پيراهن پوشيده شده پرسپوليس با بوي تند عرق را از گاوصندوق سورتمه درمي‌آورد و مي‌گفت بيا اين يك ميليون تومان ارزش اين پيراهن كه تن بزرگترها بوده، چهارصد تومن را هم اگر به بقيه داديم، به تو هم مي‌دهيم... آن قديم بود كه منصورخان پورحيدري به بازيكن مي‌گفت اين كه چقدر خوبي، مهم نيست؛ مهم اين است كه چقدر استقلالي باشي! اگر استقلالي هستي برو ماشين زير پايت را بفروش و خرج زندگي‌ خودت كن، هر وقت پول رسيد به تو هم مي‌دهيم...

اين سرخابی‌های مصرف‌كننده!

به گزارش خبرورزشی،گذشت آن دوران كه بازيكني از پرسپوليس پيشنهاد 400 ميليوني داشت و با 160 ميليون آمد استقلال، گذشت آن دوران كه با پول تيم كشاورز ميشد 4 دستگاه آپارتمان در تهران خريد اما مجتبي محرمي در پرسپوليس ماند تا همچنان سربار مادرش باشد ولي پيراهن پرسپوليس را از تنش درنياورد... حالا زمانه عوض شده است. حالا استقلال و پرسپوليس هم ناچارند مثل بقيه و حتي بيشتر از آنها پول بدهند. استقلال فصل پيش به فرشيد باقري كه در صبا 150 ميليون تومان قرارداد بسته بود، 900 ميليون تومان داد و همين فصل ناچار شد هم يك ميليارد و نيم پول رضايتنامه شجاعيان را بدهد و هم به خودش كه فصل قبل در گسترش فولاد پانصد ميليون توماني بود، يك ميليارد تومان بپردازد.

پرسپوليس هم امسال به بازيكن 250 ميليوني پيكان حول و حوش 800 ميليون، به بازيكني كه دو سال براي سپيدرود مجاني بازي كرد 750 ميليون و به گادوين منشا 110 هزار دلاري تا 5 برابر پرداخت چون درست مثل استقلال چارهاي جز اين نداشت. وقتي باشگاههاي صنعتي روي دست سرخابيها بلند ميشوند و با پرداختهاي يك و نيم ميليارد توماني نه تنها به ليست خريد استقلال و پرسپوليس دستبرد ميزنند بلكه حتي بازيكنان اين دو تيم را هم هوايي ميكنند و ميبرند، سرخابيها چارهاي نداند جز اين كه پرداختيها را بالا و بالاتر ببرند.

واقعاً آن قديم بود كه بازيكن از تيم خودش پيشنهاد 50 ميليون توماني و از تيم متمول تهراني پيشنهاد 150 ميليون توماني داشت و ميرفت پيش پروين يا پورحيدري و التماس ميكرد مجاني براي پرسپوليس يا استقلال بازي كند. الان وقتي به بازيكن پيشنهاد يك ميليارد توماني ميدهند و بلافاصله با شنيدن اين رقم، از جايش بلند ميشود و ميگويد شما به من توهين كرديد، فقط يك ميليارد؟! شما هم جاي استقلال و پرسپوليس باشيد، مجبوريد پا به پاي باشگاههاي صنعتي بالا برويد و پول بدهيد.

حتي تا يك دهه قبل براي باشگاههاي تهراني و شهرستاني هم افتخار بود به استقلال و پرسپوليس بازيكن بدهند. ابومسلم، سايپا، نساجي، ملوان، فجرسپاسي، برق و... با كمال ميل پاي ميز مذاكره مينشستند و با دريافت رقمهاي معقول بازيكن به سرخابيها ميدادند اما حالا تيمهاي شهرستاني و تهراني ترجيح ميدهند اصلاً با استقلال و پرسپوليس معامله نكنند، از بس كه اين دو باشگاه بدحسابي كردهاند. بازيكنان هم معمولاً پول تيمهاي ديگر كه نقد است را به حلواي نسيه سرخابيها ترجيح ميدهند اما واقعاً استقلال و پرسپوليس از كجا به اين روزگار افتادند؟!

استقلال و پرسپوليس با دست خود پيش پايشان چاه كندند. تغيير فضاي دوقطبي، متكي نبودن تيم ملي به دو تيم تهراني و... به جاي خود، سرخابيها از روزي لطمه خوردند كه به جاي كار كردن روي فوتبال پايه و تقويت تيمهاي پايهاي خود، اين تيمها را به پيمانكار سپردند و در تيمهاي رده سني نوجوانان تا اميد، بچهپولدارها جاي بچههاي مستعد را گرفتند. به همين سادگي خط توليد بازيكن و كارخانه بازيكنسازي تبديل شد به بنگاه درآمدزايي و پولسازي... استقلال كه روزگاري 14 بازيكن هر سال از تيمهاي پايهاي خود تحويل ميگرفت و نصف آنها را به تيمهاي نظامي و شهرستاني و تهراني ميفرستاد، حالا سالي دو خروجي هم از اين تيمها ندارد، پرسپوليس هم همينطور!

دوستان فكر كردند در اين اوضاع نابسامان مالي، اگر خرج تيمهاي پايه را از جيب باباي بچهپولدارها درآورند، هنر كردهاند اما پنجاه ميليون، پنجاه ميليونهايي كه طي چند سال از اين راه جمع شد و بعيد ميدانيم خرج باشگاه هم شده باشد، يكدفعه، يكجا از پرداخت يك و نيم ميليارد پول رضايتنامه شجاعيان و پرداختي 5 برابر به گادوين منشا بيرون زد. 

آيا سرخابيها حق دارند پيشنهادات كلان بدهند

* برخي تيمهاي صنعتي مثل سپاهان، ذوبآهن، فولاد و... در فصل نقل و انتقالات هميشه موفق بودهاند. شرايط مالي اين تيمها طوري است كه چون به خوبي حمايت ميشوند، ميتوانند دست روي هر مربي يا بازيكني بگذارند و با دادن پيشنهادات جالب توجه، خريدهاي خوبي انجام دهند و اين، جدال نابرابري را در فصل نقل و انتقالات به وجود ميآورد چراكه برخي تيمها از جمله استقلال و پرسپوليس چون بودجه مصوب و منابع مالي مشخصي ندارند، مجبور ميشوند با دادن پيشنهادات خاص و بعضاً بيپشتوانه بازيكن جذب كنند. همين ميشود كه هر سال به بدهيهاي آنها افزوده ميشود و تعداد بازيكنان و مربياني كه طلبكار هستند، بالاتر ميرود. به همين بهانه با تني چند از كارشناسان و صاحبنظران همصحبت شديم و نظرات آنان را در اين خصوص پرسيديم. اين صحبتها را بخوانيد:

اميررضا واعظيآشتياني: معيار مشخصي براي قيمتگذاري وجود ندارد!

اميررضا واعظيآشتياني، مديرعامل اسبق استقلال، در اين باره گفت: به نظرم چون معيار مشخصي براي قيمتگذاري روي بازيكنان وجود ندارد، تيمهايي چون پرسپوليس و استقلال وارد عرصه نقل و انتقالات ميشوند و براي اينكه بازيكنان مد نظر خود را جذب كنند، مجبور ميشوند بدهيهاي سرسامآوري را به جا بگذارند. همين ميشود كه استقلال 80 ميليارد و پرسپوليس 100 ميليارد بدهي بالا ميآورند و شاهد بيبند و باري و مشكلات مديريتي زيادي در اين تيمها ميشويم. من معتقدم خريد ستارهها به تنهايي نميتواند گرهگشاي مشكلات باشد.

رضا شاهرودي: اين يك تبعيض بزرگ است

رضا شاهرودي، كاپيتان مليپوش اسبق پرسپوليس ميگويد؛ سرخابيها از هيچ ارگاني حمايت نميشوند ولي تيمهاي صنعتي ميتوانند با استفاده از بودجه دولتي هر حركتي را انجام دهند و با خريد بازيكنان بزرگ، قيمت آنها را بالا ببرند. شاهرودي گفت: وقتي پرسپوليس يا استقلال روي بازيكني دست ميگذارند، تيمهاي صنعتي رقمي بالاتر پيشنهاد ميدهند  و اين روند آنقدر كش پيدا ميكند كه قيمت بازيكن از 500 ميليون به ميليارد ميرسد و اين نشان ميدهد شرايط، عادلانه نيست و سرخابيها هم چارهاي جز دادن وعدههاي بزرگ ندارند.

علي نظريجويباري: در مديريت باتجربه كه باشي، موفق ميشوي

علي نظري جويباري، قائممقام معاون پيشين باشگاه استقلالگفت؛ با همين شرايط فعلي هم ميتوان در نقل و انتقالات موفق بود به شرطي كه افراد يا فرد مذاكره كننده از توانايي و تجربه لازم براي اين كار برخوردار باشند. اين درست است كه سرخابيها از بودجه دولتي استفاده نميكنند و تيمهاي صنعتي هم با رقمهاي بالا اقدام به جذب بازيكنان مد نظر خود مينمايند ولي با انديشيدن تدابير خاص ميشود در جذب ستارهها موفق بود و اين كاري است كه سالها در استقلال انجام داديم.

مجيد نامجومطلق: كار سرخابيها خيلي سخت است

مجيد نامجومطلق، مليپوش اسبق استقلال و پرسپوليس گفت: بدون شك كار استقلال و پرسپوليس در فصل نقل و انتقالات خيلي سخت است. آنها درآمدي ندارند و قيمت بازيكنان هم كه روز به روز بالاتر ميرود و تيمهاي صنعتي جنگ نابرابري را در فصل نقل و انتقالات به وجود آوردهاند. من معتقدم پرسپوليس و استقلال آن قدر بزرگ هستند كه بتوانند برخي بازيكنان خوب را با قيمت مناسب جذب كنند و خريد ستارههاي بزرگ تضمين موفقيت نيست

علي فتحا...زاده: لازم باشد بايد بيشتر هم هزينه كرد

علي فتحا...زاده، مديرعامل سابق باشگاه استقلال، همچنان معتقد است اگر لازم باشد بايد براي جذب بازيكنان خاص بيشتر هم هزينه كرد. او گفت: استقلال اگر ميخواست موفق شود، چارهاي نداشت جز اينكه خريدهاي بزرگ و خوبي داشته باشد و اين يك رقابت بزرگ بود چون ساير تيمها از جمله پرسپوليس هم در فصل نقل و انتقالات با قدرت اقدام ميكردند. من هم قيمت بازيكن را خوب تشخيص ميدادم و بعضاً براي اينكه بازيكن مد نظرم را جذب كنم، مجبور ميشدم كمي بيشتر هم هزينه كنم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی