۰
جمعه ۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۶
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

ماليات هم پاي شما... اين جمله معروفي بود كه سال‌ها پاي ميز مذاكره از زبان بازيكنان شنيده مي‌شد. بازيكني كه براي عقد يا تمديد قرارداد به باشگاه مي‌رفت، تأكيد مي‌كرد مالياتش را بايد باشگاه بپردازد و مديران هم براي آن كه معامله جوش بخورد و بازيكن از دست‌شان نپرد.

اموال ستاره‌هاي بدهكار توقيف مي‌شود

به گزارش خبرورزشی،اين شرط را هم مثل ساير شروط ميپذيرفتند چون ميدانستند اگر توافق نكنند، باشگاه بعدي اين شرط و شروط را ميپذيرد تا اين كه قانوني وضع شد مبني بر اين كه هر بازيكني بايد ماليات قراردادش را خودش بپردازد و هيچ باشگاهي حق ندارد زير بار پرداخت ماليات بازيكن برود.

تا قبل از وضع اين قانون، تمام بيقانونيهاي مالياتي گردن باشگاهها بود كه موقع عقد قرارداد اين شرط غير منطقي را ميپذيرفتند و موقع پرداخت دستمزد بازيكن، پول مالياتش را نميدادند و بازيكن موقع خروج از كشور ناگهان با ممنوعالخروجي مواجه ميشد اما بعد از اين قانون هم داستانهاي اهالي فوتبال با اداره ماليات ادامه دارد.

جالب اينجاست كه تمامي شركتها براي روبهرو نشدن با اداره ماليات، در هر قراردادي موقع پرداخت دستمزد، ماليات را از پرداختي كم ميكنند و به حساب اداره ماليات ميريزند اما برخي باشگاههاي ما يا اين كار را انجام نميدهند و يا مبلغي كه به اسم ماليات از حساب بازيكنان كسر ميشود را به حساب اداره ماليات واريز نميكنند.

البته مشكل بزرگ اغلب بازيكنان چيز ديگري است. آنها ميگويند مبلغ قراردادشان از سوي باشگاه مثلاً يك ميليارد اعلام ميشود اما باشگاه تنها 500 ميليون، آن هم به شكل نامنظم و پراكنده ميپردازد اما اداره ماليات بر مبناي يك ميليارد اعلام شده از سوي باشگاه ماليات ميبرد و بازيكن ناچار ميشود ماليات پولي كه نگرفته را بپردازد.

اگرچه اين وسط برخي بازيكنان و باشگاهها راه دور زدن اداره ماليات را ياد گرفتهاند و مثلاً قرارداد يك ميليارد و چهارصد ميليون توماني را 700 ميليون مينويسند و بقيه مبلغ را در قالب پاداش هفتگي رد و بدل ميكنند تا ماليات كمتري بپردازند اما حتي در اين جادههاي خاكي (!) هم وقتي باشگاه دريافتي بازيكن را مثلاً 700 ميليون اعلام ميكند، اداره ماليات هم بر اساس همين مبلغ ماليات ميبرد، ديگر كاري به اين ندارد كه باشگاه فقط 400 ميليون پرداخته است.

اين دردسر ماليات حالا در آستانه شروع فصل جديد فوتبال ايران، جديتر شده است چرا كه براي بازيكن سابق استقلال حكم توقيف اموال صادر شده و البته دو عضو سابق هيأت مديره استقلال و پرسپوليس هم با همين مشكل روبهرو هستند و اداره ماليات ميخواهد علاوه بر بازيكنان، سراغ مديراني برود كه در دوره آنها، باشگاهها بدهي مالياتي داشتند.

اين ماجرا ميتواند براي فوتبال ايران تبديل به بحران شود، فوتبالي كه ميلياردها تومان به اداره ماليات بدهكار است. فوتبالي كه سرمربي دورگهاش از ترس همين بدهي مالياتي پيشنهادهاي رسيده از ايران را رد ميكند. صدالبته اين مشكل فقط مختص فوتبال ايران نيست. همين حالا حكم بازداشت ديماريا به دليل فرار مالياتي صادر شده و دادگاه او را به يك سال زندان محكوم كرده است. كريس رونالدو و مسي هم كه نمادهاي فوتبال روز دنيا هستند، به خاطر فرار مالياتي مورد اتهام قرار گرفتهاند و هيچ بعيد نيست همزمان با توجهاي كه در اروپا به ماجراي ماليات شده، در ايران هم اين موضوع شدت بگيرد اما به نظر ميرسد بايد راهي براي عبور از اين بحران پيدا كرد. اين كه هر وقت تيم ملي يا يك تيم باشگاهي ميخواهد از ايران خارج شود، بايد تن سرمربي بلرزد كه بازيكنش به خاطر بدهي مالياتي ممنوعالخروج نباشد، اصلاً چهره خوبي براي اين فوتبال نحيف ندارد. قبل از اين كه لازم شود در فدراسيون فوتبال كميته پرداخت بدهي مالياتي و رسيدگي به احكام مالياتي داشته باشيم، بايد چارهاي انديشيد. اين كه ميزان ماليات بر درآمد فوتباليستها كم است يا زياد، موضوع بحث ما نيست. بحث اين است كه همين ماليات كم يا زياد چگونه بايد پرداخت شود كه ماجرا درست نكند!

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی