نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

پس از استفاده کمک‌داور ویدئویی در جام کنفدراسیون‌ها نقدهای زیادی در مورد خوب یا بد بودن این تکنولوژی منتشر شده است.

کمک‌داور ويدئویی؛ خوب يا بد؟

به گزارش خبرورزشی، جام كنفدراسيونهاي 2017 روسيه كه با قهرماني آلمانيها به پايان رسيد يك تفاوت ويژه با تورنمنتهاي گذشته ملي داشت و آن هم استفاده از كمكداور ويدئويي بود. تكنولوژياي كه فيفا سرانجام با وجود داشتن مخالفهاي پرشمار آن را وارد رقابتهاي فوتبال كرد. ماه گذشته در رقابتهاي جام جهاني جوانان اين تكنولوژي مورد استفاده قرار گرفت اما به اندازه كافي در مورد آن بحث نشد و نياز بود تا در يك رقابت ملي مهمتر اين فناوري تست شود. تابستان 2017 فوتبال تحتتأثير استفاده از ويدئوچك يا كمكداور ويدئويي قرار گرفت و به همين دليل نشريه «ديليميل» آن را مورد بررسي قرار داده است.

مشكل كمكداور ويدئويي چيست؟

گونسالو خارا مدافع تيم ملي شيلي در بازي فينال جام كنفدراسيونها به عمد با ضربه آرنج به صورت تيمو ورنر مهاجم تيم ملي آلمان كوبيد. داور ابتدا تنها به اعلام يك ضربه خطا بسنده كرد اما پس از توصيه كمكداوران ويدئويي صحنه آهسته اين برخورد را دوباره مشاهده كرد. در حالي كه همه انتظار داشتند ميلوراد ماژيچ داور صربستاني اين بازي پس از بازبيني كارت قرمز به خارا نشان دهد او تصميم گرفت فقط اين خطاي عمد را با يك كارت زرد جريمه كند. در اين بين حتي بازيكنان شيلي كه فكر ميكردند تيمشان 10 نفره خواهد شد هم تعجب كردند. در دقايق پاياني ديدار مكزيك و شيلي در مرحله گروهي بازيكنان 2 تيم به شدت درگير شدند. باكاري گاساما، داور گامبيايي پس از آرام شدن اوضاع اين صحنهها را به صورت ويدئويي هم مشاهده كرد. به نظر ميرسيد حداقل هر تيم يك اخراجي داشته باشد اما فقط كارت زرد از جيب داور بيرون آمد. خلاف اين قضيه هم پيش از جام كنفدراسيونها در ديدار دوستانه فرانسه و انگليس اتفاق افتاد. وقتي كه كسي انتظار نداشت داور به رافائل واران كارت قرمز نشان بدهد و تصميم سختگيرانه داور بازي پس از بررسي ويدئويي فرانسويها را همان نيمه نخست 10 نفره كرد. اين تصميمهاي سليقهاي داوران باعث شده تا مخالفان لزوم استفاده از اين تكنولوژي را باز هم زير سؤال ببرند. داورها هنوز به طور يكسان در مورد صحنههاي درگيري واكنش نشان نميدهند و رنگ كارتهايي كه به بازيكنان ميدهند غافلگيركننده است.

اشتباه داوري كمتر شده است؟

نميتوان مخالف استفاده از كمكداور ويدئويي بود. پيش از فوتبال در ورزشهاي كريكت و راگبي در انگليس اين سيستم مورد استفاده قرار گرفت و با موفقيتهاي بزرگي همراه شد. در فوتبال كمكداور ويدئويي در اول راه است و بايد مشكلات آن مورد بررسي قرار بگيرد. براي مثال، در فوتبال اين تكنولوژي كمك زيادي به داورها براي درست تصميم گرفتن در مورد آفسايدها و خطاهاي درون محوطه جريمه شده است اما مشكلاتي از قبيل جريمه بازيكنان وجود دارد كه بايد مورد بررسي بيشتري قرار بگيرد. شايد نياز باشد داوران براي اين مسئله توجيه شوند.

موارد استفاده از كمكداور ويدئويي چيست؟

گلها: در صورت به ثمر رسيدن گلي كه داور در صحت آن مطمئن نيست به ويدئو مراجعه خواهد كرد تا تصميم بگيرد ميانه ميدان را نشان دهد يا آن گل را مردود اعلام كند. آفسايد يا وقوع خطا بيشترين نقش را در اين بين دارند.

پنالتيها: تجديدنظر در مورد تصميمگيري براي اعلام پنالتي يا رد پنالتي اعلام شده. سرعت بازي ممكن است باعث اشتباه داور در اين مورد شود. بيشترين اشتباه داوري هم هنگام برخوردهاي درون محوطه جريمه رخ داده است.

كارت قرمز: داور با استفاده از همه جوانب برخوردهاي درون زمين ميتواند تصميمش را اصلاح كند و يك بازيكن را در زمين نگه دارد يا اخراج كند. موردي كه شايد استفاده از كمكداور ويدئويي هم نتواند آن را به طور كامل اصلاح كند.

تصميم اشتباه در مورد بازيكنان: حتي اخطارهايي كه داور درون زمين به اشتباه به بازيكنان ميدهد هم همان زمان قابل اصلاح است. شايد كارت زرد يا قرمز داور به بازيكن اشتباهي داده شود، اتفاقي كه در ديدار آلمان و كامرون در مرحله گروهي جام كنفدراسيونها رخ داد.

مشكل بازيكنان با كمكداور ويدئويي

در مدت زماني كه از كمكداور ويدئويي استفاده ميشود اعتراضها كمتر نشده و شايد بيشتر هم شده باشد. تصور كنيد تيمي گل ميزند و بازيكنان ثانيههايي خوشحال هستند، حتي برنامههايشان براي شادي پس از گل را پياده ميكنند اما پس از آن داور گلي كه زدهاند را مردود اعلام ميكند. اصلاح شدن تصميم داور در آن لحظه براي تيمي كه ضرر كرده قابل قبول نيست. در ديدار شيلي برابر كامرون چنين اتفاقي رخ داد و بازيكنان شيلي به شدت به تصميم داور معترض بودند، در حالي كه وارگاس مهاجم شيلي در موقعيت آفسايد گل زده بود. اگرچه عادلانه تصميم گرفتن داور باعث شده به تدريج بازيكنان و مربيان با اين اتفاق كنار بيايند اما اين وقفه عجيب در بازيها چهره نه چندان زيباي استفاده از كمكداور ويدوئي را نشان ميدهد. در ورزشهايي مثل كريكت و راگبي صحنه مورد بازبيني در اسكوربورد نمايش داده ميشود اما هنوز در فوتبال چنين تصميمي گرفته نشده تا همه اين صحنه را با هم ببينند. شايد بهتر باشد هيچگاه در فوتبال چنين اتفاقي رخ ندهد و بازيكنان به تصميم داور اعتماد كنند.

مبهمترين نكته كمكداور ويدئويي

هنوز فيفا به صورت رسمي اعلام نكرده در چه صحنههايي و در چه صورتي كمكداور ويدئويي به كار ميآيد. تنها 3 داور در اتاق ويدئو و داور وسط بازي در صحنههايي كه داور شك دارد يا به او اعلام ميشود از ويدئو استفاده ميكنند. شايد اعلام اينكه دقيقاً در چه صورتي و چه زماني اين اتفاق رخ خواهد داد باعث شود بازيكنها، مربيان و تماشاگران كمتر از شرايط فعلي غافلگير شوند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی