نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دیگر خبری از سوپرلیگ چین و هزینه‌های هنگفت تیم‌های لیگ این کشور برای خرید بازیکنان بزرگ نیست.

اژدهای فوتبال چین خارج می‌شود!

به گزارش خبرورزشی، به نظر ميرسد اوضاع در فوتبال چين در حال تغيير است. در بازارهاي نقل و انتقالات چند فصل اخير عادت كرده بوديم كه باشگاههاي چيني، مبالغي نجومي را براي خريد بازيكنان هزينه كنند و اين روند تا بازار زمستاني گذشته ادامه داشت. ليگ چين از ماه مارس تا نوامبر دنبال ميشود و از همينرو بازار نقل و انتقالات زمستاني، مهمترين بازار در فوتبال اين كشور است.

حالا و بعد از تصميم مقامات ليگ چين براي كاهش سهميه بازيكنان خارجي باشگاهها از 4نفر به 3 نفر و البته تعيين مالياتي سنگين براي باشگاهها بابت بازيكنان خارجي به خاطر توسعه و رشد فوتبال ملي، اين روند كاملاً دستخوش تغيير شده است.

اين اتفاقات باعث شده تا در بازار تابستاني فوتبال چين تنها 28 ميليون يورو براي نقل و انتقالات بازيكنان هزينه شود. اين رقم مشابه رقم نقل و انتقالات تابستان سال 2014 در كشور چين (با 27/5 ميليون يورو) است. در تابستان سال 2015، باشگاههاي چيني 70/5 ميليون يورو براي خريد بازيكنان مد نظرشان هزينه كردند و در تابستان 2016، 140 ميليون يورو هزينه شد.

مثل داستانهاي مجرمانه

لوكاس پودولسكي، ستاره سابق تيم ملي آلمان كه اخيراً به تيم ويسل كوبه ژاپن پيوسته در مورد ليگ چين گفته: «سوپرليگ چين، هرگز يك تورنمنت تراز اول نخواهد شد. چون آنچه در آنجا رخ ميدهد، هيچ ربطي به فوتبال ندارد. اين وسوسهكننده است كه دستمزد سالانه 15 يا20 ميليون يورويي به تو پيشنهاد ميكنند ولي شيوه مذاكره، با دخالت 8 يا 9 واسطه و رابط مرا ياد داستانهاي مجرمانه مياندازد. همين ميشود كه در نهايت، آنچه كه امضا ميكني به مراتب كمتر از آن چيزي است كه توافق شده بود.»

به تاريخ پيوست

اما حالا به نظر ميرسد رقمهاي نجومي براي انتقال بازيكنان به ليگ چين، ديگر به تاريخ پيوسته است: آدريان راموس و انتقال 12ميليون يورويياش به چونگكينگ ليفان، انتقال قرضي مودسته با ارزش 5/7 ميليون يورو به تيانجين كوانجيان، يا خريد 60 ميليون يورويي اسكار و 20 ميليون يورويي ويتسل ديگر تكرار نخواهد شد.

همه اينها حكايت از آن دارد كه دوره پرداخت هزينهها و دستمزدهاي بالا براي خريد بازيكنان به زودي به پايان خواهد رسيد. دستمزد فعلي كارلو توس در باشگاه چيني فصلي 40 ميليون يورو است و اسكار سالي 24 ميليون يورو و گراتزيانو پله سالي16 ميليون يورو حقوق ميگيرد.

فقط هالك

در بين سوپراستارهاي بزرگ حاضر در ليگ چين، هالك فقط حضور در اين تورنمنت را جدي گرفته و بعد از انتقال 56 ميليون يورويياش به شانگهاي سيپگ در 22 بازي، 15 گل براي اين تيم به ثمر رسانده. پاتو و ويتسل نقش پررنگي در موفقيتهاي اخير تيانجين داشتهاند و سوريانو و زهاوي هم عملكرد قابل قبولي داشتهاند؛ سوريانو در 9 بازي، 6 گل زده و زهاوي آقاي گل ليگ چين با زدن 14 گل در 17 بازي است.

پول، گل نميآورد

در اين ميان ثابت شده پول، گل نميآورد. به عنوان مثال بازيكني مثل الكس تكسيرا با 50 ميليون يورو به ليگ چين رفت و در 14 بازي اين فصل تنها 5 گل براي تيمش زد. پله ايتاليايي با دستمزد سالانه 16 ميليون يورو، تنها 2 گل در اين فصل زده و خريد جكسون مارتينس كه از نوامبر هنوز به ميدان نرفته، 42 ميليون يورو براي تيمش آب خورد. كارلوس توس كه بيشترين دستمزد را در دنياي فوتبال ميگيرد در 9 بازي، 2 گل براي تيمش زده است.

بهترينها در فوتبال چين، روي نيمكت مربيگريها ديده ميشوند: كاپلو، اسكولاري، پيگريني، ويلاس بواس، كاناوارو، مانسانو و... مربيان تراز اولي كه در فوتبال چين به دنبال موفقيت هستند و از امسال به بعد بعيد است كه بتوانند ستارههاي تراز اولي را با قيمتهاي گزاف به تيمهايشان ببرند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی