۰
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۶
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

كنفدراسيون فوتبال آسيا تصميم جدي گرفته اگر باشگاه‌هاي آسيايي تا پايان آگوست به استاندارد‌هاي مد نظرش نرسند، آنها را از ليگ قهرمانان كنار بگذارد و پرونده فعاليت‌ حرفه‌اي‌شان را باطل كند. فدراسيون فوتبال هم در تلاش است هر طور شده از AFC براي اعلام اين تصميم وقت بگيرد تا باشگاه‌هاي ايراني كه از ابتداي سال 2012 تا آگوست 2017 وقت داشتند و اين فرصت را به بطالت گذراندند، فرصت چند ماهه اضافه‌اي براي عبور از اين بحران داشته باشند.

ورود بدهكارها به ليگ برتر ممنوع شد

به گزارش خبرورزشی، برابر با شنيدههاي ما، چانهزنيهاي فدراسيون فوتبال با كنفدراسيون فوتبال آسيا شايد منجر به اين شد كه AFC حداكثر دو ماه تاريخ اجراي حكم را به تعويق بيندازد اما آيا با اين رويه من بميرم، تو بميري مشكل فوتبال ما حل ميشود؟ پاسخ قطعاً منفي است. فدراسيون فوتبال هم به اين باور رسيده كه ديگر نميتوان به باشگاههاي بدهكار بيشتر از اين فرصت داد و با آنها بيش از اين مدارا كرد. همين است كه رئيس فدراسيون طرحي را براي تصويب به هيأت رئيسه پيشنهاد داده كه اگر باشگاهها نسبت به استانداردسازي شرايط خود اقدام نكردند، از شروع ليگ برتر نوزدهم، اجازه شركت در ليگ حرفهاي به آنها داده نشود. ابتدا قرار بود اين قانون از ليگ هجدهم به اجرا دربيايد اما فدراسيونيها به اين نتيجه رسيدند كه فرصت بيشتري به باشگاههاي ايراني بدهند و در عوض قانون را بدون ارفاق اجرا كنند؛ يعني از ابتداي ليگ برتر نوزدهم، حتي اگر تيمهاي پرطرفدار هم بدهكار بودند، بدهي مالياتي داشتند، تراز ماليشان شفاف نبود و منابع درآمد مشخص نداشتند، به هيچ عنوان مجوز حضور در ليگ برتر را نگيرند. يكي از نزديكان فدراسيون فوتبال در اين خصوص به خبرورزشي گفت: «در فدراسيون برخي مديران اصرار داشتند اين كار از همين دوره بعدي انجام شود چون اگر ما اين كار را نكنيم، كنفدراسيون اين كار را انجام ميدهد. اگر تيمي كه به استانداردها نرسيده باشد، در ليگ برتر ايران قهرمان شود، باز هم AFC اجازه نميدهد آن تيم در ليگ قهرمانان شركت كند، پس همان بهتر كه خودمان از اول جلوي تيمهاي بدهكار را بگيريم. تصميم اوليه اين بود كه قانون ممانعت از حضور تيمهاي بدهكار در ليگ برتر از ليگ هجدهم انجام شود اما بعد به اين نتيجه رسيديم كه چون برخي تيمها نداشتن فرصت كافي را بهانه ميكنند، خودمان ناچاريم قانون خودمان را دور بزنيم. اين شد كه در طرح ارائه شده به هيئت رئيسه، ليگ هجدهم را به ليگ نوزدهم تغيير داديم و شما مطمئن باشيد اين طرح، از دو دوره بعدي اجرا خواهد شد، حتي اگر مجبور باشيم ليگ برتر را به جاي 16 تيم با 8 تيم شروع كنيم!»

ميپرسيم يعني حتي اگر نماينده مجلس فلان شهر نامه بزند يا مسئولان استاني وارد عمل شوند، كوتاه نميآييد؟ جوابي كه ميشنويم جالب است؛ «نمايندگان محترم و مسئولان استاني اگر دلشان ميسوزد، همين حالا وارد عمل شوند و تا فرصت هست جلوي بروز اتفاقات بعدي را بگيرند. چون بعد از تصويب اين قانون، ليگ برتر را فقط با حضور تيمهاي استاندارد برگزار ميكنيم.»

آيا اين امكان در فوتبال ايران وجود دارد؟ آيا فوتبال ميتواند يك بار براي هميشه تعارف را كنار بگذارد؟

كرهايها و ژاپنيها در گذر از فوتبال آماتوري و رسيدن به فوتبال حرفهاي، همين راه را رفتند. آنها هم قوانين را سفت و سخت اجرا كردند و برگزاري ليگ حرفهاي با 8 تيم و 10 تيم را پذيرفتند تا تيمهاي آماتور ياد بگيرند داشتن تشكيلات استاندارد به اندازه گرفتن نتيجه براي راهيابي به جمع حرفهايها مهم است.

امروز هم در جمع باشگاههايي كه كنفدراسيون فوتبال آسيا براي آنها ضربالاجل تعيين كرده، نامي از تيمهاي كرهاي و ژاپني ديده نميشود. آيا ما هم اين مرحله گذر از آماتوريسم نقابدار به فوتبال حرفهاي واقعي را به سلامت پشت سر ميگذاريم؟  

 

آيا ميتوان تيمهاي بدهكار را از ليگ برتر كنار گذاشت؟

 

*فدراسيون فوتبال تصميم دارد براي ليگ نوزدهم تيمهايي كه از مجوزهاي حرفهاي لازم جهت شركت در ليگ برتر برخوردار نباشند از حضور در اين مسابقات منع كند و تيمهاي بدهكار فقط در ليگ جاري (هفدهم) و ليگ هجدهم مهلت دارند توان حرفهاي خود را به مرز استاندارد برسانند و در غير اين صورت حذف خواهند شد. در اين خصوص با تني چند از مسئولان و كارشناسان فوتبال كشورمان همصحبت شديم و پرسيدم آيا ميتوان تيمهاي بدهكار را از ليگ برتر كنار گذاشت؟ اين صحبتها را بخوانيد.

مهدي تاج: اين قانون، اجباري است

مهدي تاج، رئيس فدراسيون فوتبال، در اين خصوص گفت: تمام تيمهاي شركتكننده در ليگ نوزدهم بايد مجوز حرفهاي داشته باشند. اين قانون اجباري است و اگر مجوزهاي لازم را به دست نياورند حق حضور در ليگ برتر را پيدا نخواهند كرد ولو اينكه ليگ برتر به ناچار با 8، 9 تيم برگزار شود، ميتوان تيمهاي بدهكار را از ليگ كنار گذاشت.

سعيد فتاحي: براساس قوانين ميتوان اقدام كرد

سعيد فتاحي، مسئول كميته مسابقات سازمان ليگ برتر، در اين خصوص گفت: اين جزو اساسنامه ليگ برتر است و تيمهايي كه از مجوزهاي حرفهاي لازم برخوردار نباشند قانوناً حذف ميشوند و تيمي مثل نفت تهران هم چون مشكلات مالي زيادي دارد چه بسا كنار گذاشته شود. به گفته رئيس فدراسيون از ليگ نوزدهم جديت بيشتري در اين خصوص صورت خواهد گرفت.

بيژن ذوالفقارنسب: قانون بايد براي همه يكسان باشد

بيژن ذوالفقارنسب، كارشناس فوتبال كشورمان، گفت: اينكه براي ليگ نوزدهم تيمهاي فاقد مجوز حرفهاي كنار گذاشته شوند ميتواند خوب باشد ولي آيا قانون براي همه تيمها يكسان است و تيمهاي بزرگي كه با مشكلات مالي زيادي مواجه هستند كنار گذاشته خواهند شد؟ اين طرح بايد با دقت بررسي شود چون اكثر تيمهاي ما بدهيهاي كلان مالي دارند.

فريبرز محمودزاده: قوانين فدراسيون لازمالاجراست

فريبرز محمودزاده، رئيس كميته نقلوانتقالات سازمان ليگ برتر، به خبرورزشي گفت: صحبتهاي آقاي تاج كاملاً قانوني بوده و تيمهاي حاضر در ليگ برتر بايد مجوز حرفهاي داشته باشند و اگر برخي تيمها نتوانند امتيازات لازم را در اين خصوص به دست آورند طبق قانون ديگر حق حضور در ليگ برتر را نخواهند داشت مگر اينكه تا قبل از ليگ نوزدهم اشكالات كاري خود را برطرف كنند.

حشمت مهاجراني: در همه جاي دنيا رسم است

حشمت مهاجراني، سرمربي اسبق تيم ملي كه سالها در خارج از ايران فعاليت حرفهاي فوتبال داشته، به ما گفت: در همه جاي دنيا و ليگهاي معتبر اروپايي، تيمهايي كه امتيازات حرفهاي لازم را براي حضور در ليگ برتر خود پيدا نميكنند كنار گذاشته ميشوند و يا يك رده سقوط ميكنند اما اينكه آيا ميتوان اين قانون را در ليگ فوتبال خودمان اجرا كرد جاي بررسي و كار كارشناسي دارد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی