۰
چهارشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۳
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

ناصر پورعلي‌فرد به عنوان رئيس يكي از فدراسيون‌هاي بزرگ و پرجمعيت، سال‌هاست در رأس آن قرار دارد‌؛ فدراسيون بدنسازي و پرورش‌ اندام، فدراسيوني است كه رشته‌هاي پرورش‌ اندام، پاورليفتينگ، قوي‌ترين مردان، بادي كلاسيك، فيزيك، مچ‌اندازي و پرس سينه را در ايران تحت پوشش قرار مي‌دهد.

پورعلی‌فرد‌: بدنسازی بانوان مطلقاً ممنوع!

به گزارش خبرورزشی، فدراسيون بدنسازي جايگاه ويژهاي دارد كه در سالهاي اخير شمار زيادي از جوانان به پرورش اندام و داشتن فيزيك متناسب توجه زيادي دارند و از همين رو ايران به يكي از قطبهاي اصلي بدنسازي در آسيا و جهان تبديل شده است. اين رشته پس از سالها بلاتكليفي و فعاليت زيرزميني ورزشكارانش، سرانجام اواخر سال 1384 صاحب فدراسيون مستقل و قانوني شد؛ فدراسيوني كه اينك علاوه بر بخش همگاني به بخش قهرماني نيز توجه دارد. ناصر پورعليفرد اولين سرپرست و رئيس فدراسيون بود كه بيش از 7 سال سكاندار اين رشته پرطرفدار باقي مانده است. اين رئيس كاملاً ورزشي با حضور در خبرورزشي به سؤالات متعدد ما درباره رشته ورزشي بدنسازي و پرورش اندام و برنامههاي آينده اين فدراسيون پاسخ داد كه ماحصل اين گفتوگو را ميخوانيد.

* چطور به سمت بدنسازي و پرورش اندام رفتيد؟

واليباليست بودم. پس از آن در فدراسيون تكواندو به عنوان نايبرئيس و بعد هم در فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام مشغول به كار شدم و تا به امروز در خدمت خانواده پرجمعيت بدنسازي هستم. كار اصليام ورزش و مديريت ورزشي است. به همين خاطر برايم فرقي نميكند كجا خدمت كنم، هرجا بخواهند ميروم. چون مديريت ورزش را بلدم.

* فعاليت خودتان را از چه زماني در فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام شروع كرديد؟

از 19 مرداد سال 84 به عنوان سرپرست فعاليتم آغاز شد. پس از يك وقفه دو ساله به خواست جامعه ورزش بدنسازي دوباره در انتخابات فدراسيون شركت كردم و با رأي اعضاي مجمع دوباره انتخاب شدم. در مدتي كه با اين فدراسيون همكاري نداشتم، متأسفانه بعضي كارها از سيستم اداري به سليقهاي تبديل شده بود. تلاش كرديم روال اداري بر اساس قوانين و مقررات به صورت اول برگردد.

* سياست فدراسيون در تعامل با نهادهاي بينالمللي چيست؟

سياستهاي فدراسيون همان سياستهاي وزارت ورزش و جوانان و كميته ملي المپيك است. در حاشيه مسابقههاي قهرماني آسيا، با رؤساي فدراسيون بينالمللي و تشكيلات آسيايي و كادر اجرايي ملاقات داشتم. خوشبختانه تفكر خوبي نسبت به ورزش و جامعه پرورش اندام ايران دارند.

* براي رسيدن به اين اهداف با چالشهايي هم روبهرو هستيد؟

انتظارات از اين رشته ورزشي سليقهاي است اما افرادي كه به همكاري دعوت ميشوند، موظف هستند بر اساس قوانين انجام وظيفه كنند، بنا بر اين اگر براي همكاري با آنان مدارك و مواردي را درخواست ميكنيم، سليقهاي نيست بلكه بر اساس دستورالعمل است.

* اعتبارات فدراسيون جوابگوي برنامههايتان است؟

بودجه فدراسيون 900 ميليون تومان است و وزارت ورزش و جوانان طبق آيتمهايي كه دارد هر سال 10 تا 12 درصد به آن اضافه ميكند، ضمن اينكه كميته ملي المپيك نيز كمكهايي به فدراسيونها از جمله فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام ميكند. خودم كارمند وزارت ورزش و جوانان هستم و با تنگناهاي مالي اين نهاد ورزشي كاملاً آشنا هستم، اطمينان دارم بودجهاي كه آنان براي فدراسيون در نظر ميگيرند، با رعايت عدالت است. ما در فدراسيون برنامهها را اولويتبندي كردهايم تا به مشكلاتي همچون بدهي برنخوريم.

* از انتخابيهاي تيم ملي چه خبر؟

اعزامهاي برونمرزي از 6 ماهه دوم سال استارت ميخورد. به همين خاطر مسابقههاي انتخابي تيم ملي بادي كلاسيك و فيزيك اوايل شهريور به ميزباني آذربايجانغربي و قويترين مردان در چابهار برگزار ميشود و در نهايت نفرات برتر به اردوي تيم ملي دعوت ميشوند.

* براي اعزامهاي برونمرزي چه برنامهاي داريد؟

به فاصله دو هفته پس از مسابقات جام الماس خليجفارس، رقابتهاي جهاني اسپانيا را پيشرو داريم كه تلاش ميكنيم تيم كامل به اين رقابتها اعزام كنيم. البته بعد از مسابقات قهرماني كشور به خاطر مدت زمان كم تا اعزام به اين دو مسابقه جام الماس و جهاني اسپانيا، كادر فني تيمهاي ملي از اردونشينان تست فني به عمل ميآورند. طبق برنامه تمريني كه به مليپوشان داده ميشود ورزشكاران خودشان به طور مستقل تمرين ميكنند و هفتهاي يك جلسه ميآيند و تست فني ميدهند.

* از اردونشينان تست دوپينگ هم گرفته ميشود؟

قبل از اعزام مليپوشان هم تست دوپينگ ميگيريم و هم وثيقه. در صورتي كه تست هر ورزشكار مثبت باشد علاوه بر محروميتهايي كه گريبانگير او ميشود، وثيقه آنها ضبط و بابت هزينههای اردوها مصادره ميشود.

* بدنسازي ورزش پرهزينه و به نوعي براي پولدارها است، اين موضوع را تا چه اندازه قبول داريد؟

رشته بدنسازي جزو رشتههايي است كه با كمترين هزينه هم ميتوان به آن پرداخت. اگر در هر شهر و روستا دنبال يك باشگاه ورزشي بگرديد اولين باشگاه، باشگاه بدنسازي خواهد بود كه مخاطبانش از طيفهاي مختلف و با شرايط سني متفاوت هستند. البته بحث مهمي كه در اين زمينه وجود دارد، بحث آموزش است كه فدراسيون بدنسازي و پرورش اندام محوريت كار خود را در بخش آموزش روي دانشافزايي مربيان گذاشته است.

* درباره جايگاه بدنسازي و پرورش اندام ايران حرف ميزنيد؟

ورزشكاران ايراني در رشته پرورش اندام آماتور حرف اول را در دنيا ميزنند، در واقع ميتوان گفت ايران يكي از قدرتهاي بلامنازع اين رشته ورزشي در دنياست. در سه سال گذشته ورزشكاران ايراني در مجامع جهاني و آسيايي توانستند با اقتدار عناوين قهرماني جهان و آسيا را كسب كنند و اين نشانگر آن است كه بدنسازي و پرورش اندام ايران جايگاه خوبي دارد.

* آماري از باشگاه سازمان يافته و ورزشكاران بدنسازي داريد؟

هماكنون بيش از 12 هزار باشگاه بدنسازي در ايران وجود دارد كه اگر به طور ميانگين در هر باشگاه حدود 100 نفر به فعاليت بپردازند، ميتوان گفت يك ميليون و 200 هزار نفر در كشور به صورت همگاني در رشته پرورش اندام فعاليت دارند.

* كدام استان بيشترين ورزشكار را دارد؟

در حال حاضر پرورش اندام تنها مختص يك استان و يا يك شهر نيست بلكه در سطح كشور و در همه استانها قهرمانان بزرگي داريم كه اين مسئله نشاندهنده پيشرفت اين رشته ورزشي در همه ايران است.

* روي مكملهاي ورزشكاران نظارتي صورت ميگيرد؟

استفاده از مكملها بايد زير نظر پزشك متخصص باشد. متأسفانه گاهي ورزشكاران از افرادي مكملها را دريافت ميكنند كه هيچ تخصصي ندارند و همين هم مشكلات زيادی را پيش ميآورد. طبيعي است در جامعه وقتي يك چيز غيرمتعارف را ميبينيم، در مورد آن قضاوت ميكنيم. رژيمها و تغذيههايي كه براي يك ورزشكار در نظر گرفته ميشود، لزوماً دارويي نيست. وقتي ورزشكار وعدههاي غذايي زيادي ميخورد، طبيعي است در ساختار بدنش تغيير پيدا ميشود و مكملها و پروتئينها نيز كمك ميكند. با اين حال ما در اردوهاي تيم ملي روي ورزشكاران نظارت داريم تا مشكلي پيش نيايد.

* اما مربيان مكملها را تجويز ميكنند.

وقتي دوپينگ برخي از ورزشكاران رشتههاي ديگر مثبت ميشود، مربيان بدنسازي را متهم ميكنند ولي در نهايت ميبينيم آن شخص خودسرانه دوپينگ كرده و ربطي به مربي ندارد. ما مدعي نيستيم كه ميتوانيم دوپينگ را به طور كامل ريشهكن كنيم اما در تلاش هستيم تا اين پديده مذموم را به حداقل برسانيم. يكي از ابزارهاي رسيدن به اين هدف، شناسايي و برخورد با افراد سودجو است. ضمن اينكه در تيمهاي ملي و مسابقات به صورت مداوم آزمايش ميگيريم تا چنين اتفاقاتي در زمينه مصرف مكملهاي غيرمجاز رخ ندهد.

* تبليغات و فروش مكملها همهگير شده است، چرا؟

مكملهاي غذايي و پروتئيني بازار تجاري بزرگي دارد ولي به نظر كسي نميخواهد در اين زمينه ورود جدي كند. در اين زمينه اگر ورود شود، كمك خوبي خواهد شد و با توجه به اينكه چرخه مالي بزرگي در آن وجود دارد، سرمايهگذاري خوبي روي آن كردهاند. ورود به اين عرصه براي فدراسيون ميتواند سودآور باشد ولي اگر به اين تجارت ورود پيدا كنيم، نميتوانيم بگوييم كه از يك برند استفاده كنيد، با اين حال ميشود در اين زمينه مديريت لازم را انجام داد و درآمدزايي كرد.

* جام الماس خليج فارس برگزار ميشود؟

با درخواست فدراسيون بدنسازي و پرورش اندم و موافقت فدراسيون جهاني IFBB مسابقات كاپ الماس خليج فارس ايران جزو مسابقات اليت قرار گرفت. ورزشكاراني كه در سراسر دنيا در مسابقاتي كه جزو رقابتهاي اليت رقابت كردهاند و امتياز به دست آوردهاند، ميتوانند امتياز مسابقات اليت در جام خليج فارس را هم كسب كنند تا بتوانند در پايان سال در رنكينگ اليت حائز رتبه بالا شوند.

* درباره مسابقات اليت بيشتر توضيح ميدهيد؟

مسابقات اليت مثل ليگ تمام رشتههاي ورزشي است كه ورزشكاران در زمانهاي مختلف در اين مسابقات حاضر ميشوند و امتياز كسب ميكنند. امتياز اين رقابتها در نهايت جمع ميشود و در پايان رقابتها هر ورزشكاري كه امتياز بيشتري كسب كند، به عنوان نفر اول معرفي ميشود و در پايان به پرامتيازترين ورزشكار پاداش پرداخت ميشود.

* جام الماس خليج فارس چه زمانی برگزار ميشود؟

سومين دوره مسابقات بينالمللي جام الماس خليج فارس مهرماه برگزار ميشود و حضور تمام ورزشكاران رشتههاي پرورش اندام، باديكلاسيك و فيزيك در آن آزاد است. مسابقات باديكلاسيك در پنج دسته قدي 168، 171، 175، 180 و 180+ سانتيمتر، مسابقات فيزيك در دستههاي قدي 172، 175، 178، 181 و 181+ سانتيمتر و رقابتهاي پرورش اندام در اوزان 70، 80، 90، 100 و 100+ كيلوگرم پيگيري خواهد شد. در اين رقابتها به تعدادي از قهرمان قهرمانان كارت حرفهاي اعطا ميشود.

* از جوايز نقدي هم خبري هست؟

به نفرات اول تا سوم هر دسته پاداش دلاري پرداخت ميشود. ضمن اينكه به قهرمان قهرمانان هم جايزه ويژه دلاري تعلق ميگيرد. همچنين در تلاش هستيم همزمان با برگزاري اين مسابقات، يك دوره كلاس داوري و يك كلاس مربيگري بينالمللي برگزار كنيم.

* از مسئولان بلندپايه جهاني هم دعوت كردهايد؟

رافائل سانتوجا رئيس فدراسيون جهاني پرورش اندام همراه پاول رئيس كميته داوران فدراسيون جهاني، به ايران سفر ميكنند. آنها در اين سفر، هم از امكانات و وضعيت پرورش اندام كشورمان بازديد خواهند كرد و هم ملاقاتهايي با وزير ورزش و رئيس كميته ملي المپيك خواهند داشت.

* چه شد به فكر راهاندازي بخش بانوان افتاديد؟

۵۰ درصد باشگاههاي بدنسازي به صورت نيمهوقت در اختيار خانمهاست. به همين دليل بانوان بايد از تمرينات صحيح با وزنه و استفاده درست از دستگاههاي بدنسازي مطلع باشند. بنابراين هدف ما از انتصاب نايبرئيس بانوان، ساماندهي مسائل آموزشي مربيان و ورزشكاران خانم است و هيچ هدف مسابقهاي نداريم.

* احتمال دارد بانوان هم در مسابقات شركت كنند؟

با توجه به فرهنگ اسلامي كشور برگزاري هرگونه رقابتي در رشته بدنسازي و پرورش اندام براي بانوان مطلقاً ممنوع است و چنانچه موردي در داخل و يا خارج كشور در زمينه مسابقات بانوان ديده شود، به صورت قاطع با متخلفان برخورد ميكنيم و از فعاليت اينگونه بانوان جلوگيري ميشود.

* بانوان در كداميك از شاخههاي زيرمجموعه فدراسيون ميتوانند فعاليت كنند؟

فقط مچاندازي كه اخيراً مسابقات قهرماني كشور، انتخابي تيم ملي به ميزباني كرمانشاه برگزار شد. در تلاش هستيم پس از رسيدن به مرز آمادگي بانوان را به مسابقههاي بينالمللي مچاندازي اعزام كنيم.

* يعني ميخواهيد مربي تربيت كنيد؟

ميخواهيم در آموزش، مربياني تربيت كنيم كه كارت مربيگري داشته باشند تا به علاقهمنداني كه مراجعه ميكنند، آموزش درست بدهند.

* آيا همه مربيان مدرك مربيگري دارند؟

همه مربيان حتماً بايد مدرك مربيگري فدراسيون را داشته باشند و اگر كسي مدرك ندارد، بايد در دورههاي مربيگري فدراسيون حضور پيدا كند. ما نظارت جدي در اين زمينه داريم و اگر در باشگاهي براي يك ورزشكار اتفاقي رخ دهد، آنگاه با مربي بدون مدرك برخورد ميشود.

* آماري از مربيان بدنسازي و پرورش اندام داريد؟

بر اساس آخرين آماري كه در دست داريم، حدود ۳۴۰۰ مربي رسمي در سطح كشور فعاليت ميكنند كه اكثر آنها حكم درجه ۳ دارند، بعضي درجه ۲ و تعداد اندكي نيز حكم درجه يك.

* جايگاه رشتههاي زيرمجموعه خودتان را چطور ارزيابي ميكنيد؟

به دليل استقبال ويژه جوانان از بدنسازي و پرورش اندام كه زيرشاخههاي مختلفي دارد، اين ورزش جايگاه مناسبي در بين مردم و قشر جوان دارد. از اين رو، ميتوانيم جزو فدراسيون برتر كشور قرار بگيريم چون معتقدم همگاني بودن نقطه قوت ورزش پرورش اندام است.

 

 

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی