۰
دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به جرأت مي‌توان گفت ژاپن از معدود كشورهايي است كه روزها و ماه‌ها مي‌توان از ويژگي‌هاي بارز آيين و فرهنگ سنتي مردمانش، سختكوشي و در پي آن موفقيت‌هاي اقتصادي، پيشرفت‌هاي تكنولوژي توليداتش و به ‌طور كلي نقشي كه از روز اول پيدايش اين كشور در تاريخ سياسي، اقتصادي، ورزشي و... جهان داشته، گفت و نوشت. مجمع‌الجزايري با مساحتي در حدود 378 هزار كيلومتر مربع كه كاملاً در آب محصور شده است ولي محصولات توليدي و باكيفيت ساخت آن كشور را در جاي جاي اين كره خاكي و حتي خارج از كره زمين مي‌توان پيدا كرد.

سفير ژاپن: هدف ژاپن سوم شدن در المپيك توكيو است

به گزارش خبرورزشی،در اين مطلب قصد معرفي ميزان فروش سرسامآور برندهاي صاحبنام ژاپن، ارائه آمار خيرهكننده رشد اقتصادي، ميزان رقم باورنكردني پيشرفت تكنولوژي و هزاران هزار آمار جالب و خواندني اين كشور را نداريم و فقط به بهانه نزديك شدن به برگزاري دوباره المپيك تابستاني در سرزمين آفتاب تابان، به مقدمه مختصري بسنده ميكنيم.

* سي و دومين بازيهاي المپيك تابستاني از تاريخ 24 جولاي تا 9 آگوست سال ۲۰۲۰ (3 تا 19مرداد ۱۳۹۹) به ميزباني شهر توكيو در كشور ژاپن برگزار خواهد شد تا ژاپنيها بعد از بازيهاي المپيك تابستاني ۱۹۶۴ بار ديگر در توكيو ميزبان اين رقابتها باشند.

* توكيو در نشستي كه روز شنبه 16 شهريور ۱۳۹۲ با حضور اعضاي كميته بينالمللي المپيك در آرژانتين برگزار شد، گوي سبقت را از مادريد و استانبول ربود و به عنوان شهر ميزبان بازيهاي تابستاني المپيك 2020 برگزيده شد؛ شهري كه در سال 1940 به عنوان ميزبان بازيهاي المپيك برگزيده شد اما به دليل وقوع جنگ جهاني دوم اين مسابقات برگزار نشد تا اينكه در سال 1964 به عنوان اولين كشور آسيايي اين بازيها را ميزباني كرد.

* سه مفهوم بنيادين بازيهاي المپيك 2020 توكيو شامل «بهترين عملكرد فرد، اتحاد در عين گوناگوني و ميراثي براي فردا» هستند و مسئولان شهرداري توكيو با شعار «دستهاي امن» خود را آماده ميزباني اين بازيها آماده ميكنند.

* از 37 ورزشگاهي كه براي المپيك در نظر گرفته شده، 20 ورزشگاه نوساز خواهند بود و 9 ورزشگاه موقتي برپا ميشود.

* بعد از فراخوان ژاپن براي انتخاب بهترين لوگو، 15 هزار طرح به كميته برگزاري بازيها ارسال شده و در نهايت طراحي علامت و نشان بازيهاي المپيك 2020 توكيو با توجه به نشانههاي سنتي ژاپن براي گوناگوني و هماهنگي انتخاب شد. در اين شكل از سه نوع مستطيل استفاده شده است كه بيانگر كشورها، فرهنگي و طريقهاي متفاوت تفكر است.

***

در هنگام برگزاري بازيهاي المپيك 2016 ريودو ژانيرو به عنوان عضو كميته رسانهاي مهمان ژاپنيها در برزيل بودم و از نزديك شاهد برنامهريزي منظم اين مردمان سختكوش براي برگزاري المپيكي تكرارنشدني بودم. به جرأت ميتوانم بگويم ميزان آمادگي ژاپنيها براي المپيك آينده را در حدي ديدم كه حتي فرداي روز اختتاميه المپيك 2016 برزيل هم آنها ميتوانستند المپيك بعدي را به بهترين شكل ممكن برگزار كنند.

همين امر سبب شد در مدتي كه به ايران برگشتم و در فاصله 1060 روز تا شروع بازيهاي المپيك با قرار قبلي به ملاقات سفير كشور ژاپن در تهران بروم و با وي در ارتباط با ميزباني كشورش براي اين رويداد مهم گفتوگويي داشته باشم.

آنچه در پي ميآيد يكي از معدود گفتوگوهاي سفير فوقالعاده و تامالاختيار ژاپن در ايران جناب آقاي «هيروياسو كوباياشي» با يك رسانه ايراني در طي نزديك به 2 سال از زمان حضورشان در كشورمان است.

بالاترين مقام كشور ژاپن در ايران با داشتن 62 سال سن با استايلي ورزشكارانه بسيار خوشبرخورد، عاشق شنا و بيسبال كه مطمئن است تيم ملي فوتبال كشورش مثل ايران در جام جهاني 2018 روسيه حضور خواهد داشت.

گفتوگوي صميمانه ما را كه با طعم چاي سبز ژاپني همراه بود، بخوانيد:

* كشور شما براي اولين بار در سال 1964 ميزبان بازيهاي المپيك تابستاني بود، چه خاطرهاي از آن بازيها داريد؟

من در زمان برگزاري المپيك 1964 در توكيو 9 ساله بودم و محل برگزاري مراسم افتتاحيه نزديك خانه ما بود. به ياد دارم هواپيماهاي نيروي هوايي 5 حلقه رنگي المپيك را در هوا درست كردند كه هيچوقت فراموش نميكنم. بازيها را از طريق تلويزيون تماشا ميكردم و متأسفانه نتوانستم از نزديك بازيها را ببينم.

* ميزباني المپيك 1964 تا چه اندازه در پيشرفت ورزش ژاپن تأثيرگذار بود؟

كشور ما اولين كشور آسيايي بود كه ميزباني بازيهاي المپيك را تجربه ميكرد و اين بسيار حائز اهميت بود تا ما بعد از پايان جنگ جهاني دوم، بازسازي دوباره ژاپن را به جهانيان نشان بدهيم. براي رسيدن به اين هدف و ميزباني هرچه بهتر مسابقات المپيك، بانك جهاني براي احداث اولين قطار تندرو به دولت ژاپن وام داد كه طي دهههاي بعد اين وام تسويه شد. جامعه بينالمللي از ژاپن براي كسب و برگزاري المپيك حمايت كرد و اين ميزباني با پيشرفت اقتصادي براي كشور ما همراه شد. با كسب ميزباني 1964 اطراف شهر توكيو ساخته شد، زيربناي اقتصادي كشور مرتب شد، ساخت هتل افزايش يافت و بايد بگويم تمام اين كارهاي طاقتفرسا باعث شد تا ژاپن به عنوان يك كشور در حال پيشرفت خود را به جهانيان معرفي كند.

* در ميزباني المپيك 2020 چه هدفي را دنبال ميكنيد؟ و فكر ميكنيد چه دستاوردهايي براي مردم و كشور شما خواهد داشت؟

رشد اقتصادي ژاپن در سال 1990 قطع شد و خيلي ادامه پيدا نكرد، زلزله بزرگي اتفاق افتاد و سونامي به وقوع پيوست، بسياري از كشورهاي ديگر جهان نيز با مشكلات بسياري در اين سالها دست به گريبان شدند؛ از مشكلات محيط زيستي گرفته تا مشكلات انرژي و... من معتقدم المپيك 2020 توكيو فرصت خيلي خوبي خواهد بود تا به نسل آينده ژاپن و سرتاسر جهان بازسازي دوباره ژاپن را نشان بدهيم، تكنولوژي پيشرفته ژاپن را به نمايش بگذاريم و با برگزاري بازيها بار ديگر اميدها و رؤياها را در بين مردم جهان افزايش دهيم. فكر ميكنم ميزباني و برگزاري المپيك 2020 پايان ركود اقتصادي در كشورم و نشان دادن مشاركت گسترده و اتحاد مردم ژاپن و مدلهاي جديد اقتصادي به مردم سرتاسر جهان است.

* چه رتبهاي براي كاروان ورزشي ژاپن در المپيك 2020 توكيو پيشبيني ميكنيد؟

كاروان ژاپن در المپيك 2016 ريودوژانيرو برزيل با كسب 41 مدال (12 طلا، 8 نقره و 21 برنز) به ركورد بيشترين تعداد مدال در تاريخ المپيك ژاپن دست يافت و در مكان ششم جدول نهايي كشورها قرار گرفت اما هدف ما در المپيك 2020 رسيدن به رتبه سوم جدول است. براي رسيدن به اين هدف همه دست به دست هم دادهايم و ورزشكاران ما مورد حمايت مردم و مسئولان ژاپن هستند تا به اين افتخار برسيم.

* كمپانيهاي اقتصادي و شركتهاي توليدي صاحبنام ژاپن تا چه اندازه در پيشرفت ورزش ژاپن تأثيرگذار هستند و چگونه با دولت يا سازمان ورزش و باشگاههاي ورزشي همكاري ميكنند؟

يكي از راههاي حمايت شركتهاي توليدي و اقتصادي از ورزش ژاپن پرداخت پول به عنوان اسپانسر است كه يك راه سنتي است اما عامل مهمتر آن است كه رشد صنعت ورزش باعث فعال شدن اقتصاد و پيشرفت منطقهاي ميشود. در اين راستا 2 عامل مهم وجود دارد كه يكي ساخت ورزشگاههاست (كه پايه فعالسازي منطقهاي محسوب ميشود) و ديگري خلق مدلهاي جديد كسب و كار و كمك به توسعه آنها با همكاري انجمنهاي ورزشهاي گوناگون است.

براي رشد منطقهاي كه توسعه فرصتهاي كسب و كار را نيز به همراه خواهد داشت، شركتهاي خصوصي از قبيل مؤسسات متوسط و كوچك و انجمنهاي سراسر ژاپن بايد همكاري و هماهنگي مثبتي را با سازمانهاي ذيربط داشته باشند.

سازمانهاي عمومي منطقهاي، در قالب «شهر ميزبان»، مسئول انجام تبادلات ميان مناطق و كشورهاي شركتكننده در المپيك هستند كه در واقع فضاي كسب و كار ژاپن را به آنها معرفي مينمايد و باعث تشويق سرمايهگذاري ميشود.

* چه شناختي از ورزش ايران داريد و به نظر شما ميزان همكاري ورزشي بين دو كشور ايران و ژاپن راضيكننده است؟

ايران كشور فوتبال است. شما تيم ملي بسيار قوي با بازيكنان مستعد و افتخارآفرين داريد ضمن آنكه در وزنهبرداري و كشتي نيز ورزشكاران ارزشمندي داريد و هميشه مدعي قهرماني در سطح جهان هستيد. به شخصه فكر ميكنم زورخانهها به عنوان يك ورزشگاه سنتي در ايران نقش بسزايي در ايجاد علاقه مردم به ورزش كردن و پرورش قهرمانان داشته است. كشور شما در رشتههايي كه مهد آنان در شرق آسيا بوده نيز بسيار مستعد و مقتدر ظاهر شده است. كاراته و جودو كه ريشه آنان ژاپني است، در ايران بسيار قدرتمند پيگيري ميشود و قهرمانان ايراني از بهترينهاي اين رشتهها به حساب ميآيند. جالب است بگوييم حدود يك ماه قبل و در مسابقات آسيايي كاراته در آستانه قزاقستان، ايرانيها صاحب بيشترين مدال در ميان تمامي كشورهاي آسيايي شدند.

درباره ارتباطات ورزشي دو كشور نيز اميدوارم اين مراودات بيشتر از گذشته شود. خرسند خواهم شد تا سال 2019 كه نودمين سال روابط سياسي ايران و ژاپن است، ارتباطات ورزشي دو كشور به بالاترين حد خود برسد.

* براي شناساندن بيشتر فرهنگ غني و باسابقه ژاپن به مردم ايران چه برنامههايي داريد و به نظر شما مردم ايران و ژاپن چه نقاط مشتركي دارند؟

سفارت ژاپن در تهران با دعوت از گروههاي موسيقي ژاپني و برگزاري هفتههاي فرهنگي، جشنواره فيلم و برگزاري كارگاه هنري ژاپني در تهران، تبريز و اصفهان در سالهاي گذشته سعي كرده معرفي بهتر و بيشتري از فرهنگ سنتي، كهن و ريشهدار ژاپن در ايران داشته باشد.

معتقدم مردم دو كشور نقاط مشترك فرهنگي و قابل احترام بسياري با يكديگر دارند كه ميتوان به احترام به سالمندان و بزرگترها، فروتني و حس انساندوستانه اشاره كرد.

* تسهيلات سفارت ژاپن براي حضور علاقهمندان ايراني براي تماشاي بازيهاي المپيك چگونه خواهد بود؟

قطعاً ما دوست داريم ايرانيهاي بسياري براي حمايت از ورزشكاران كشورشان در ايام المپيك به ژاپن سفر كنند و به همين منظور برنامههايي در دست بررسي داريم.

* به توريستهاي ژاپني پيشنهاد ميكنيد به كدام شهرهاي ايران سفر كنند و كدام غذاي ايراني را تست كنند؟

ايران كشوري بسيار ديدني با مردماني مهربان است و من حتماً به مردم كشورم توصيه ميكنم اگر نميتوانند به همه شهرهاي ايران مسافرت كنند، حتماً شهر قديمي و بسيار زيباي اصفهان با مراكز ديدني و آثار تاريخي، پرسپوليس و تخت جمشيد در شيراز، يزد و اردبيل را حتماً از نزديك ببينند و كباب كوبيده، شيشليك، برنج و خورش فسنجان و بهخصوص تهديگ ايراني را امتحان كنند.

به توريستها و مسافران ايراني هم كه قصد سفر به ژاپن را دارند، توصيه ميكنم علاوه بر توكيو به شهرهاي زيباي كيوتو و جزيره هوكايدو نيز سفر كنند و علاوه بر سوشي، حتماً ديگر غذاي سنتي و خوشمزه ژاپن به نام «اوكونوميياكي» را تست كنند.

* و حرف آخر؟

بايد بگوييم مردم ايران بسيار خوشصحبت، مهربان و مهماننواز هستند و من از حضور در ايران بسيار خوشحالم و اميدوارم بهترين نتايج ورزشكاران ايراني در المپيك 2020 توكيو رقم بخورد.

 

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی