نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

رقابت‌های یو اس اوپن امروز در نیویورک آغاز می‌شود.

جدال بزرگان تنیس برای آخرین جرعه یک جام

به گزارش خبرورزشی، رقابتهاي اوپن آمريكا، آخرين مرحله از رقابتهاي گرندپري سال 2017 در شرايطي از امروز در نيويورك شروع ميشود كه همين حالا حسابي اتفاقات شوكهكننده رخ داده است؛ ماجرا مربوط به كنارهگيري اندي ماري از اين تورنمنت است كه شمار غايبان بخش مردان را افزايش داد. نبودن اندي ماري حالا به اين شايعه كه «جام آخر» يا به راجر فدرر ميرسد يا نادال، قوت بيشتري بخشيده است ولي اين تورنمنت همواره نشان داده ميتواند سرشار از اتفاقات غيرمترقبه هم باشد.

تا دلتان بخواهد غایب وجود دارد!

همين سال گذشته بود كه استانيسلاس واورينكا در فينال يو.اس اوپن، نواك جوكوويچ را از پيشرو برداشت و جام قهرماني را بالاي سر برد؛ ولي حالا هر دو فيناليست سال پيش به دليل مصدوميت، تورنمنت امسال را از دست دادهاند تا تاريخ اين بازيها را دستخوش تغيير و تحول كنند! داستان از اين قرار است كه بعد از 1971، اين براي اولين بار است كه دو فيناليست فصل قبل نميتوانند در تورنمنت شركت كنند. در آن سال كن رزول و توني راش به فينال رفته بودند كه در دوره بعدياش غایب بودند. البته بحث غيبت فقط مربوط به استن و نواك نميشود چون كي نيشيكوري، ديگر تنيسبازي كه در جمع 10 تاي برتر دنياست هم در تورنمنت امسال غایب است. هرچند كه بزرگترين شوك را اندي ماري به يو.اس اوپن داد؛ اين اسكاتلندي كه جايگاه شماره يكياش را به رافا نادال داد و خودش به ايستادن در رتبه دوم بسنده كرده بود، روز گذشته به صورت رسمي اعلام كرد نميتواند در يو.اس اوپن به ميدان برود تا جمع غايبان كامل شود. البته در بخش زنان هم نبودن ونوس ويليامز كه دوران باردارياش را سپري ميكند و آزارنكا كه همچنان بچهداري ميكند، در زمره غيبتهاي مهم محسوب ميشود.

كاش 24 ساعت زودتر ميگفتي

نبودن اندي ماري در رقابتهاي اين دوره حسابي برنامهها را بههم ريخته است؛ او به عنوان مرد شماره 2 تنيس دنيا در قسمت پايين جدول قرار گرفت و رافا نادال و راجر فدرر، مردان شماره يك و 3 دنيا در بالاي جدول. اين قرعهكشي كه روز جمعه برگزار شد معنياش اين ميشود كه فقط يكي از دو نفر نادال-فدرر به فينال ميرسند! اگر اين دو تنيسباز از سد رقبايشان بگذرند در نيمهنهايي يو.اس اوپن به هم ميخورند. با اين حال اگر اندي ماري، 24 ساعت زودتر يعني همان روز جمعه اعلام ميكرد نميتواند در آخرين گرنداسلم سال به ميدان برود آن وقت فدرر به عنوان مرد شماره دو معرفي ميشد و به پايين جدول برده ميشد. خب در آن صورت امكان اينكه فينال اين دوره را هم اين دو نفر برگزار كنند زياد بود. با اين حال طبق قانون، اگر يكي از 4 نفر نخست رنكينگ فرداي روز قرعهكشي اعلام غيبت كند ديگر در ردهبندي بالاي جدول تغييري به وجود نميآيد. به اين ترتيب امسال هم بايد منتظر ماند تا در صورت عدم شگفتي، يكي از ميان فدرر و نادال به فينال برسد.

جنگ شماره يكي

رقابت اين دوره از چيزي كه تصور ميشد سختتر و البته هدفمندتر است؛ به عبارت ساده در هر دو بخش زنان و مردان، جايگاه شماره يكي دنيا ميتواند دستخوش تغيير و تحول شود. در بخش مردان كه فعلاً رافا نادال مرد شماره يك تنيس دنياست فقط 495 امتياز با راجر فدرر، نزديكترين تعقيبكنندهاش فاصله دارد. البته با توجه به 180 امتيازي كه نادال بهخاطر يكهشتم نهايي سال پيشش از دست ميدهد اين اختلاف امتياز به 315 ميرسد. حالا معنياش ساده ميشود: اگر راجر فدرر جام قهرماني را بالاي سر ببرد و يا اينكه نادال در مراحل پايينتر حذف شود آن وقت، راجر افسانهاي دوباره مرد شماره يك تنيس دنيا ميشود. در بخش زنان هم شرايط مشابه است؛ كارولينا پليسكوفا، زن شماره يك فعلي جهان تنها 5 امتياز ناقابل از رقيبش يعني سيمونا هالپ فاصله دارد؛ اگر او پايش بلغزد، هالپ ميتواند جايش را بگيرد. در قسمت زنان شرايط پيچيدهتر هم ميشود چون اسويتولينا، ووژنياكي، كونتا و ونوس ويليامز، زنان شماره 4، 5، 7 و 8 كنوني دنيا هم بسته به شرايطي ميتوانند به قدرت برسند!

دوئل ناباورانه در بدو ورود!

تا بحث بخش زنان است بايد به اين نكته اشاره كرد كه از همين روز اول يعني همين امشب يك شگفتي ميتواند رخ دهد؛ ماجرا از اين قرار است كه سيمونا هالپ، زن شماره 2 تنيس دنيا كه اهل روماني است بايد به مصاف ماريا شاراپووا، تنيسباز مشهور اهل روسيه برود! شاراپووا كه به دليل محروميت بهخاطر استفاده از مواد نيروزا فقط با وايلد كارت توانسته جواز ورود به اين تورنمنت را بگيرد در همين بدو ورود بايد به مصاف يكي از مدعيان قهرماني برود. بدون ترديد حذف هر كدام از آنها ميتواند اولين شوك را به تورنمنت بدهد. ضمن اينكه نبايد فراموش كرد در 5 تقابل قبلي اين دو، هيچگاه شاراپووا به سيمونا هالپ نباخته است.

پادشاه شكستخورده

در تاريخ رقابتهاي تنيس به ويژه در رقابتهاي مهم مثل گرنداسلمها و مسترزها، هميشه يكي بوده كه به عنوان ناكام جام تلقي شود؛ يو.اس اوپن هم از اين داستان مستثني نيست؛ اگر اندي ماري پادشاه شكستخورده اوپن استراليا، جان مك انروي ناكام رولان گروس و ايوان لندل سلطان زخمخورده ويمبلدون لقب گرفتهاند، بيورن بورگ سوئدي هم پادشاه مغلوب رقابتهاي يو.اس اوپن است. اين اسطوره دنياي تنيس در طول دوران حرفهاياش 4 بار به فينال اين رقابتها رسيد و هر 4 بار تن به شكست داد؛ دو بار مقابل جيمي كانرز و دو بار هم مقابل مك انرو. تلخترين شكست بورگ افسانهاي هم سال 1980 رقم خورد كه پس از 5 ست مسابقه به مك انروي باخت. آخرين باري كه بورگ يك بازي 5 سته را واگذار كرده بود به سال 1974 برميگشت.

سرگيجه از چمن تا سطح سرعتي

رقابتهاي اين روزهاي اوپن آمريكا در زمينهاي سطح سفت موسوم به «دكوتورف» برگزار ميشود. سطح اين زمين شبيه به سطح زمين رقابتهاي مسترز 1000 در كانادا و سينسيناتي و البته شانگهاي و دبي است؛ ولي بد نيست بدانيد كه زماني كه يو.اس اوپن وارد تقويم رسمي شد اين رقابتها ابتدا روي زمين چمني و بعدها روي زمينهاي خاك رسي برگزار ميشد!

كسي به «اِورت» ميرسد؟

كريس اورت به معناي واقعي «ملكه عصر اوپن» در گرنداسلم آمريكاست. اگرچه ركورد پيروزيها در اين تورنمنت (چه زنان و چه مردان) با 8 قهرماني در اختيار بيورستدت مالوري است ولي كريس اورت، در عصر اوپن، تنيسبازي است كه بيشترين تاريخسازي را در اوپن آمريكا داشته است. 6 قهرماني او در اينجا را سرنا ويليامز تكرار كرده ولي موضوعي كه كار اورت را برجستهتر ميكند ثبات او است. از سال 1971 تا 1980، در 19 دوره پي در پي، اورت هميشه حداقل خودش را به يكچهارم نهايي اين تورنمنت رساند. كارنامهاش هم از اين قرار است: 6 قهرماني، 3 نايبقهرماني، 8 بار حضور در نيمهنهايي و 2 بار حضور در يكچهارم نهايي. نكته اينكه او 16 سال متوالي به نيمهنهايي رسيد؛ ركوردي مطلق در همه گرنداسلمها و در بخش مردان و زنان با هم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی