۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

كيكاوس سعيدي رئيس فدراسيون گلف هم سوداي المپيك را دارد. هر چند خودش مي‌داند حالا، حالا‌ها زود است. با اين حال نااميد نيست.

سعيدی: با برنامه ۴ ساله المپیکی می‌شویم

به گزارش هبرورزشی، رئيس فدراسيون گلف معتقد است محاسبه سهميه طبق رنكينگ جهاني، رؤياي المپيك را براي ايرانيها كمرنگتر ميكند اما طبق رنكينگ آسيا برعكس. با اينكه فاصله گلف ايران با دنيا كمي زياد است اما فدراسيون براي پشتوانهسازي، بهروز كردن دانش مربيان و گلفبازان كوتاهي نكرده است. سعيدي حالا مهمترين دغدغهاش زيرساختهاست. كاري كه بدون اسپانسر ممكن نيست. او ميداند مليپوشانش شانسي براي مدال در بازيهاي آسيايي جاكارتا ندارند اما بدش نميآيد آن را تجربه كنند.

* از گلف چه خبر؟

 خبرهاي خوبي براي گلف در راه است. به خصوص براي دختران. امسال اولين اعزام فدراسيون، اعزام تيم دختران به بلژيك بود و تيم بانوان براي دومين سفر با تركيب كامل در مسابقات مسترز تايلند شركت ميكند. مسابقهاي كه اولين بار در آسيا برگزار ميشود. حالا گلف جزو رشتههاي المپيك شده و ما هم براي تعالي بخشيدن به برنامهها مطالعات را شروع كردهايم تا با تدوين يك برنامه ۴ ساله به سمت المپيك قدم برداريم اما قول مدال نداديم و نميدهيم. با اينكه ۱۰۰ سال از تأسيس فدراسيون گلف ميگذرد و ۲۴ هيئت استاني فعال هستند اما هنوز امكانات زيربنايي خوبي نداريم. در كل به دستاوردهاي خوبي رسيديم و ۲۲ پله در رنكينگ جهاني صعود كرديم. اميدوارم با ظرفيت موجود روز به روز به المپيك نزديك شويم.

* قول سهميه در المپيك ۲۰۲۰ را كه ميدهيد؟

خير. هدفگذاري ما براي يك سهميه است و به اين سمت هم حركت ميكنيم اما اين موضوع بستگي به مكانيزم تقسيم سهميه توسط فدراسيون جهاني دارد كه امسال اعلام ميشود. در المپيك ۲۰۱۶ سهميه طبق رنكينگ جهاني بود و اگر اين دوره هم اينگونه باشد، گلف ما ضرر ميكند اما اگر طبق رنكينگ قارهاي باشد خوب است چراكه ما رتبه نوزدهم را داريم و اگر ۶ يا ۷ تيم از آسيا مجوز بگيرند، ما ميتوانيم فاصله را كم كنيم و به سهميه نزديك شويم. محال نيست اما كار آساني هم نيست. رسيدن به اين امر نياز به حمايت وزارت ورزش و كميته المپيك و ساير ارگانها دارد تا بتوانيم زيرساختها را بسازيم.

* تا الان براي بهبود زيرساختها چهكار كردهايد؟

ما دو راهكار را دنبال ميكنيم. راهكار اول كه خيلي مهم است جذب سرمايهگذاران است. گلف يك ورزش كاملاً اقتصادي است و ارزش افزوده ايجاد ميكند. سرمايهگذاري در گلف كاملاً اقتصادي است. تا الان يك يا ۲ بخش خصوصي براي احداث زمين گلف وارد شدهاند. راهكار دوم استفاده از ظرفيتهاي موجود و امكانات دولتي است. ما طبق طرحي كه به استانها فرستاديم قرار است در مركز هر استان و كلانشهرها يك مركز استعداديابي گلف برپا كنيم. در چند استان اين كار شروع شده است. تأمين منابع و زيرسازي زمينها شروع شده است و برخي از استانها هنوز در اول راه هستند. پيشبيني ميكنيم در يك بازه زماني ۴ ساله تمام شوند. در برخي از كلانشهرها مثل؛ شيراز، تبريز، اصفهان و مشهد زيرساختها را فراهم كرديم.

* چه امكاناتي براي سرمايه گذاران فراهم ميكنيد تا براي سرمايه گذاري در گلف ترغيب شوند؟

گلف ورزشي است كه جاذبه گردشگري دارد. هم ميتوانند از تسهيلات منابع گردشگري و هم تسهيلات منابع ورزشي بهره ببرند.

* با سازمان گردشگري هماهنگي لازم را براي اين موضوع داريد؟

در سالهاي قبل بخش خصوصياي كه وارد گلف شده بود از تسهيلات بخش گردشگري استفاده ميكرد و وزارت ورزش هم منابعي را پيشبيني كرده است تا اگر سرمايهگذاري اعلام آمادگي كند از منابع بهره ببرد. فدراسيون هم در زمينه استانداردسازي و تهيه نقشه براي مشاوره به سرمايهگذاران آمادگي كامل دارد.

* تاكنون سرمايه گذاران چقدر استقبال كردهاند؟

حالا تنها يك سرمايهگذار بخش خصوصي وارد شده و چند سالي است كارش زير نظر مشاور خارجي در حال اجراست. در بخش دولتي هم ۴ زمين در مجموعه ورزشيهاي ثامن مشهد، نقشجهان اصفهان، يادگار امام تبريز و شيراز تأمين شده است كه الان مسابقات ليگ ما در اصفهان برگزار ميشود. در مشهد هم مذاكراتي با مسئولان ورزشي استان داشتیم، تيم و كار مطالعاتي آن در دست بررسي است. اميدواريم با تحقق هر دو راه كار زيرساختها را فراهم كنيم. كار سخت و زمانبري است.

* به نظر شما وضعيت گلف چه زماني بهبود پيدا ميكند؟

حالا با المپيكي شدن گلف، نگاهها به اين رشته در دنيا و ايران زياد شده است. گلف در كشور ما رشته ارزاني است و در همه استانها رايگان. در تهران هم چون زير نظر بخش خصوصي است هزينه دارد كه باز هم ارزان است. وزارت ورزش قول هر گونه حمايت را به ما داده و ما با اين حمايتها در يك دوره كمتر از 10سال زمينهاي آموزشي و تمريني گلف را خواهيم داشت.

* وضعيت پشتوانهسازي گلف چطور است؟

سال قبل طرح ملي استعداديابي فدراسيون را شروع كرديم. ۳ استان خوزستان، كرمان و لرستان به عنوان طرح ملي انتخاب شدند و با انتخاب استانهاي زنجان، اصفهان و آذربايجانشرقي، در واقع ۶ استان وارد نظام استعداديابي شدند. خوشبختانه در مرحله اول طرح ۶۰۰ گلفباز جوان را شناسايي كرديم كه تحت برنامههاي آموزشي قرار گرفتند. ما تلاش ميكنيم كه پوستاندازي، جوانگرايي كنيم. به خاطر آن مدل مسابقات قهرمانيمان را هم عوض كرديم تا جوانان بيشتري جذب شوند. در همين مسابقات اخير حضور بانوان ۱۸ استان جهتگيري را درست نشان داد. بحث ايجاد توازن بين استانها هم تا حدودي صورت گرفته است. در اكثر استانها در چند رشته فعاليت ميكنيم. گلف و مينيگلف، بهكاپ، گودبال و كروكت كه اين رشتهها هم در قالب انجمن فعاليتشان را زير نظر فدراسيون گلف انجام ميدهند.

* استقبال جوانان چطور بود؟

امسال براي اولين بار شاهد حضور چند نوجوان ۸ و ۹ ساله بوديم. در هر دو بخش پسران و دختران ردههاي سني پايين را وارد عرصه قهرماني ميكنيم. استقبال نسبت به قبل خيلي زياد شده و ما سال ۹۵ در زمينه جذب ورزشكار رتبه دوم را به دست آورديم. در بخش شاخصهاي ديگر هم توفيقات خوبي داشتيم، با اينكه از نظر امكانات رتبه ۱۹ را بين ۳۸ فدراسيون گرفتيم. در سطح خاورميانه هم جايگاه خوبي داريم و خيلي از كشورهاي حاشيه خليجفارس را به رغم امكانات خوبشان، پشت سر گذاشتيم اما بحث فقط مربوط به زيرساختها نميشود. بايد با كارهاي علمي- آموزشي استعدادها را پرورش دهيم. ما هم سعي كرديم براي دانشافزايي مربيان و افزايش مهارت گلفبازان از مربيان حرفهاي دنيا بهره بگيريم كه براي دومين بار يكي از مربيان استراليايي تراز اول دنيا را به ايران آورديم و ۴ كارگاه آموزشي متوسط و پيشرفته برگزار كرد كه بسيار مطلوب بود و اين كار را ادامه ميدهيم.

* از فعاليتها و برنامههاي ديگر فدراسيون بگوييد.

براي اولين بار ميزباني مسابقات بينالمللي را گرفتيم كه هر دو سال يك بار برگزار ميكنيم. بحث نوسازي و ترميم زمين مجموعه ورزشي انقلاب را مطرح كرديم زيرا اين زمين ميتواند به عنوان يكي از زمينهاي ميدان اصلي و مراكز آموزشهاي تخصصي و استعداديابي گلف فدراسيون باشد كه اين طرح در دست بررسي نهايي است. در بقيه حوزهها مثل دانشگاهها نشستهايي با مسئولان مربوطه انجام داديم كه به توفيقات خوبي رسيديم. حالا در دانشگاههاي زنجان، تبريز و قم گلف به عنوان واحد درسي اختياري تدريس ميشود. طرحي را به شوراي برنامهريزي واحدهاي درسي داديم كه تصويب شد و در حال تدوين سرفصلهاي آن هستيم.

* در آموزشوپرورش اين موفقيت را نداشتيد؟

به اين صورت خير، در آموزشوپرورش نمونهاي از اين كار را شروع كردهايم. امكاناتمان فراگير نيست كه بتوانيم قشر وسيع دانشآموزي را تحت پوشش قرار دهيم.

* با استعدادهايي كه شناسايي كرديد به چه صورت كار ميكنيد؟

طرح استعداديابي يك فرآيند مشخص دارد. اولين مرحله آن شناسايي استعدادهاست. مرحله دوم آموزش است كه شروع كرديم. مراحل بعدي غربالگري و برگزاري كمپهاي اردويي ملي است كه توسط فدراسيون انجام ميشود. اين مرحله فقط در استانها صورت ميگیرد تا انشاءا... اين طرح فدراسيون پياده شود.

* اين طرح در تهران هم اجرا شده؟

تهران در گلف كمترين سرانه ورزشي را دارد. ما فقط يك زمين استاندارد داريم و يك مينيگلف. امكانات به خوبي در اين شهر توزيع نشده است و اميدواريم با ساخت زمينهاي جديد فشار را از روي زمين مجموعه انقلاب برداريم.

* بودجه شما نسبت به سال قبل تغيير كرده است؟

افزايش تقريباً ۱۵ درصدي داشتيم و بخشي هم از محل ماليات بر ارزش افزوده پيشبيني شده كه از طرف وزارت ورزش به عنوان بودجه متمم به ما داده ميشود.

* مبلغ بودجهتان چقدر است؟

اجازه بدهيد مبلغ را نگويم اما اگر پيشبينيمان درست باشد افزايش خوبي داريم كه ميخواهيم لوازم آموزشي استانها و انجمنها را فراهم كنيم و بودجه بيشتري به هيئتها بدهيم تا روي استعداديابي و آموزش تمركز بيشتري داشته باشيم.

* سالهاي قبل ۳ دوره جام گلف طلايي براي ديپلماتها داشتيد. باز هم اين مسابقات را برگزار ميكنيد؟

اين مسابقات دورههاي قبلي مورد استقبال سفيران و كاركنان سفارتخانهها و تجار و صنعتگران خارجي قرار گرفته بود. امسال هم به ياري خدا چهارمين دوره آن را برگزار ميكنيم.

* اين مسابقات چه تأثيري دارد؟

گلف يك ورزش ديپلماتيك است و خيلي از سفيران علاقهمند به اين رشته هستند. در واقع اين ورزش را بيشتر جا مياندازيم تا راهي براي جذب اسپانسر خارجي پيدا كنيم.

* تا الان در زمينه اسپانسر يا مربي خارجي به شما كمك كرده؟

ما با سه كشور مالزي، تركيه و امارات براي برگزاري كمپهاي مشترك به توافق رسيدهايم. اخيراً لبنان هم اين آمادگی را نشان داده. تعامل خوبي با كشورهاي همسايه داريم و سعي داريم در زمينه تبادل مربي، اطلاعات، دانش فني و امكانات سختافزاري با آنها تعامل داشته باشيم.

* بهتر نيست با اروپاييها تعامل داشته باشيم؟

تعامل ما با اين كشورها بيشتر براي استفاده از امكانات سختافزاري آنهاست. در زمينه مربي قطعاً از مربيان خارجی استفاده ميكنيم. حالا هم مشغول رايزني هستيم تا ۲-۳ مربي را به وزارت ورزش و كميته المپيك معرفي كنيم. البته به صورت مقطعي و كارگاهي هم هر سال از يك مربي خارجی دعوت ميكنيم. هم براي آموزش مربيان و هم دانشافزايي گلفبازان.

* گلف جزو رشتههاي بازيهاي آسيايي است؟

 بله اما ما تا به حال شركت نكردهايم. هدف كميته المپيك مدال است و ما هنوز در سطح آسيايي به مدال نرسيديم لذا توجيه لازم براي حضور در بازيهاي آسيايي را نداريم و بعد از آمادهسازي كامل در اين مسابقات شركت ميكنيم.

* چه زماني به اين توجيه ميرسيد؟

سال به سال به گلف روز دنيا نزديكتر ميشويم اما يك مقدار زمانبر است. همانطور كه ميدانيد ما سالهاي قبل در رتبه آخر دنيا قرار داشتيم. در كل گلف ما در حال حركت رو به جلو و پوستاندازي است و اكثر شاخصهاي وزارت ورزش رشد ما را نشان ميدهند.

* اما خيلي از رشتههايي كه به بازيهاي آسيايي ميروند هم شانس مدال ندارند، شايد حضورشان باعث ايجاد انگيزه ميشود.

در بعضي از رشتهها مدالها زياد هستند مثل دووميداني و تيراندازي اما چون گلف يك رشته تيمي است بايد منتظر باشيم تا زمينههاي لازم فراهم شود.

* كميته المپيك نميخواهد برويد يا فدراسيون؟

ما دو درخواست داشتيم كه براي تجربهاندوزي، يك بازيكن و يك مربي در بازيهاي آسيايي جاكارتا حاضر شوند كه اميدواريم با درخواستمان موافقت شود.

* رشتههايي كه به صورت انجمن زير نظر فدراسيون هستند تازه هستند؟

بله بهكاپ ورزشي است كه ۶ سال از فعاليتش ميگذرد كه به لحاظ سختافزاري شبيه گلف است. مينيگلف هم كمي متفاوت است با گلف اما جزو زيرمجموعههاي ماست. گودبال جزو ورزشهاي ساحلي آسياست كه بايد روي آن سرمايهگذاري زيادي كنيم. كروكت هم حدود ۷ ماه است كه به ايران آمده و در يكي از استانها فعاليت دارد. اين ۴ رشته هم مسابقات جهاني دارند و هم آسيايي و تيم ملي آنها سازماندهي خواهد شد. در گودبال طلاي تكضربهاي و در تيمي هم پنجمي حهان را داريم. در مينيگلف هم يك سومي آسيا در بخش بانوان داريم. در بهكاپ هم تورنمنت چندجانبه در ايران برگزار شد.

* براي آشنايي خبرنگاران با گلف است؟

براي آشنايي و كارشناسي كه ميتواند خيلي براي معرفي گلف مؤثر باشد. ما از طريق رسانهها بايد گلف را معرفي كنيم.

* حالا چند زمين گلف استاندارد داريم؟

يك زمين چمن استاندارد در تهران و چهار زمين خاكي در آبادان، اهواز، مسجدسليمان و اصفهان داريم. قوانين گلف در زمين چمن و خاكي با هم هيچ تفاوتي ندارند.

* برنامهاي براي ساخت زمين ساحلي نداريد؟

در جزيره كيش يك سرمايهگذار خارجي مشغول ساخت آن بود كه با رفتنش پروژه متوقف شده است. اخيراً هيئت گلف كيش را تشكيل دادهايم كه اين طرح را هم كامل كنيم.

* حرف آخر... 

در اذهان عمومي جا افتاده كه گلف ورزش لوكس و گراني است و فقط يك قشر خاص ميتوانند اين ورزش را انجام دهند اما اينگونه نيست و همه ميتوانند گلف بازي كنند. ميخواهيم مينيگلف را در جشنوارهها براي خانوادهها برگزار كنيم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی