۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

باشگاه بارسلونا مثل همیشه درگیر سیاست است و رفراندوم هم آنها را بیشتر به سیاست نزدیک کرده.

بارسلونا و نوکمپ نمی‌توانند از سیاست جدا شوند

به گزارش خبرورزشی، اين عبارت در اسپانيا زياد شنيده ميشود: «ورزش را با سياست تركيب نكنيد.» در مورد بارسلونا اما تقريباً غيرممكن است كه اين دو واژه از هم جدا شوند و اتفاقات چند روز اخير هم نشان داده كه باشگاه كاتالان براي هميشه چيزي فراتر از فوتبال خواهد بود.

خشونت فراواني كه پليس اسپانيا در كاتالونيا به كار گرفت به مصدوميت بيش از 800 نفر منجر شد و از نيروهاي ويژه استفاده شد تا جلوي رأي دادن مردم به استقلال كاتالونيا گرفته شود.

فوتبال هم در مركز اين ماجرا قرار داشت چراكه بارسلونا روز يكشنبه با لاس پالماس بازي داشت و جلسات مهمي براي برگزاري و چگونگي انجام اين بازي انجام شد.

بارسا ميخواست بازي را به تعويق بيندازد اما مقامات سازمان ليگ گفتند اگر چنين اتفاقي بيفتد شش امتياز از بارسلونا كم خواهد شد، سه امتياز براي لغو بازي و سه امتياز ديگر به عنوان جريمه امتناع از بازي. بازيكنان اصلاً نميخواستند كه تيم با كسر امتياز مواجه شود و تصميم گرفتند كه پشت درهاي بسته بازي كنند. برقراري امنيت، توجيهي براي اين كار بود اما در واقع اين تصميمي سياسي از سوي باشگاه كاتالان بود كه البته با انتقاداتي از سوي رسانهها و مردمي كه بيرون در خيابانهاي اطراف ورزشگاه حضور داشتند، همراه شد.

تصوير ليونل مسي و يارانش در ورزشگاه خالي در تلويزيونهاي بيش از 178 كشور دنيا به صورت مستقيم به نمايش گذاشته شد. از نظر مقامات بارسا، همين تصوير شايد بيش از تصوير درگيريهاي كاتالان، پيغام مردم اين منطقه را به همراه داشته باشد.

بارسا به خاطر انتخابات استقلال كاتالان حاضر به لغو بازي خود نشد اما آنها از حق رأي شهروندان خود دفاع كردند هرچند كه اين رفتار از سوي برخي از اهالي كاتالونيا به عدم همراهي باشگاه با مردم، تعبير شد.

اينها چيز جديدي نيست: «بارسلونا باشگاهي به شدت سياسي است» اين حرفي است كه آرسن ونگر در مورد اين باشگاه گفته. او درست ميگويد، شعار «فراتر از يك باشگاه» كه نماد باشگاه بارسلونا شده شايد حالا بيش ار هر زمان ديگري خود را نشان ميدهد.

كاتالان مدتهاست كه خودش را جدا از ساير اسپانيا ميداند و درخواست جدايي آنها از اين كشور به چند قرن قبل برميگردد. شايد دقيقتر به سال 1714 كه مردم اين منطقه جايگاه قانوني و سياسي را بعد از شكست مقابل نيروهاي اسپانيا در حمله به بارسلونا از دست دادند.

بعدها در زمان حكومت ديكتاتوري فرانسيسكو فرانكو، زبان كاتالان هم ممنوع اعلام شد، همچنين پرچم اين منطقه. تنها جايي كه مردم كاتالان ميتوانستند بدون ترس از دستگيري، عقايد خود را بيان كنند و پرچمشان را به نمايش بگذارند، ورزشگاه نوكمپ و در هنگام بازيهاي بارسلونا بود.

بعد از مرگ فرانكو در سال 1975، كاتالانها در خيابانهاي اين منطقه از سوي پليس مورد ضرب و شتم شديد قرار گرفتند و حالا بيش از 40 سال بعد از آن ماجرا، تصاويري مشابه در روز يكشنبه از خيابانهاي كاتالونيا در جهان منتشر شد.

جرارد پيكه مدافع متعصب كاتالان كه اين روزها به نمادي از جنجال استقلال كاتالونيا تبديل شده در اين مورد ميگويد: «در زمان فرانكو ما نميتوانستيم از عقايد خود دفاع كنيم. من كاتالان هستم و آن را با تمام وجود درك ميكنم. به اين مردم و رفتار و مرامشان افتخار ميكنم.»

در نهايت كاتالانها رأي خود را به صندوقها انداختند و بيش از 90 درصد هم به جداييطلبي از اسپانيا رأي دادند. حالا پروسه استقلال كاتالونيا وارد فازي بسيار جدي شده و باشگاه بارسلونا نيز تحت تأثير اين ماجرا قرار دارد و در واقع بخشي مهم از آن به حساب ميآيد. بارسا سالهاست كه به نوعي نقش تيم ملي كاتالونيا را به عهده دارد و نميتواند جدا از اين صحنه سياسي باشد.

فوتبال البته هميشه بالاتر از سياست قرار ميگيرد اما تصميم هيئت رئيس بارسا هر چه باشد (تصميماتي كه در هر زمان بسته به رئيس وقت باشگاه تغييراتي دارد) ورزش و سياست هميشه به شكلي جدا نشدني در نوكمپ در هم آميخته شدهاند. به همين دليل است كه بارسا هميشه فراتر از يك باشگاه بوده و هست و باقي خواهد ماند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی