نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

وضعیت اینترمیلان این روزها به شرایط چینی‌ها گره خورده است.

سرنوشت اينتر در دست كمونيست‌ها!

به گزارش خبرورزشی، شهرآورد ميلان در شرايطي امشب برگزار ميشود كه اين رقابت حس و حال متفاوتي با سالهاي گذشته دارد؛ نه اينكه حساسيت فني آن دستخوش تغيير شده باشد بلكه به اين دليل كه اين بار علاوه بر ايتاليا، اين بازي براي چينيها هم حيثيتي شده است! ماجرا از اين قرار است كه حالا مالك اصلي اين دو تيم ميلاني، چينيها هستند و هنوز رقابت نهفتهاي در چين بر سر عواقب اين مالكيت پنهان است. ميلان و اينتر در شرايطي امشب با هم رودررو ميشوند كه شرايط سرمايهگذاري در اين دو باشگاه هم يكسان نبوده؛ ميلانيها بازيكنان زيادي خريدهاند ولي در عوض اينتريها با وجود دادن وعدههاي مختلف، هرگز دست به جيب نشدند و ستاره جديدي نخريدند. حالا با گزارشي كه روزنامه «كوريره دلا سرا» پيش از شروع اين ديدار سنتي نوشته شايد بتوان دليل آن را تا حدودي متوجه شد. در شرايطي كه اين بازي امروز قرار است برگزار شود «كنگره حزب كمونيست چين» هم طي چند روز آينده برگزار ميشود تا در صورت تصميمگيري كلان درباره سرمايهگذاري خارج از كشور، اينتر و مالك متمول آن هم دست به جيب شود و بتواند در بازار نقل و انتقالات خودي نشان دهد. فعلاً كه خبر رسيده حزب كمونيست چين قرار است از سختگيريهاي مرسوم كم كند. اين حزب سرمايهگذاري خارجي به ويژه در حوزه فوتبال را سودآور نميداند ولي در تصميماتي كه گفته ميشود در هفته آينده اتخاذ ميكنند احتمالاً كمي از اين موضوع عقبنشيني ميكنند تا وضع دو باشگاه ميلاني و در رأس آن اينتر از چيزي كه هست بهتر شود.

شفافيت

داستاني كه فعلاً بر چين حاكم است خبر از اين ميدهد كه مسئولان رده بالاي اين كشور به ويژه آنها كه دستي بر اقتصاد دارند از وضع موجود ناراضي هستند. وضع موجود يعني اينكه آنها خوششان نميآيد كه سرمايهگذاران اين كشور هر دو تيم شهر ميلان را خريدهاند و قرار است فقط در يك شهر سرمايهگذاري كنند آن هم روي دو تيمي كه قدرت تقريباً يكساني دارند. چينيها اين موضوع را كاسه داغتر از آش شدن توصيف كرده و معتقدند كه در اين زمينه افراط صورت گرفته است. با اين حال هنوز وضع اينتر تا حدودي بهتر است؛ دليل هم اين است كه هم جايگاهش در جدول ردهبندي بالاتر است و هم وضع مالك اين باشگاه بسامانتر است؛ ژانگ جيندونگ كه مالك شركت سونينگ است از رقيب ميلاني 2 هزار امتياز اقتصادي جلوتر است و با 13 هزار كارگري كه دارد گردش مالياي نزديك به 50 ميليارد دلار دارد.

رئيس ژانگ

ژانگ تصميم دارد برندش را بينالمللي كند و از همين رو اميد زيادي دارد اينتر سهميه ليگ قهرمانان اروپا براي فصل پيشرو را بگيرد. اگر چنين اتفاقي بيفتد «سونينگ» او اروپاييتر از هر زمان ديگري ميشود. البته پروژه فوتبالي آنها باعث شده سرمايهگذاري در بخش ورزش هم بيشتر شود. ژانگ كه حالا به دنبال خريدن باشگاههاي بيشتري است در نظر دارد حق پخش اينترنتي اين بازيها را به صورت انحصاري در اختيار بگيرد و با راهاندازي آژانسهايي كه كارشان زير نظر گرفتن بازيكنان است هميشه در كمپهاي تمريني حاضر باشد تا در نهايت بتواند بيشترين سود را ببرد. ضمن اينكه او همين حالا كار براي توسعه و ساخت تجهيزات الكتريكي مرتبط با فوتبال را هم شروع كرده و اميد زيادي به تجارت در اين راستا دارد.

ماشيني كه بايد چرخهايش بچرخد

حالا مالك متمول باشگاه اينتر فقط منتظر يك چراغ سبز از حزب كمونيست چين است تا بتواند با فراغ بال بيشتري دستهايش را براي اينتر به جيب كند. ژانگ جيندونگ ارتباطات بسياري قوياي در چين دارد؛ مطبوعات اين كشور او و شيوه مديريتش را تحسين ميكنند و از همه مهتر اينكه تصميمگيريهاي به موقعاش اعضاي حزب كمونيست را هم قانع و راضي كرده است. او همين حالا دفتر مطالعات را راهاندازي كرده و هر تصميمي در حوزه فوتبال را با بررسيهای دقيق و كليدي ميگيرد. ناگفته نماند كه دفاتر مطالعاتي قبلي كه ژانگ داشته همواره فرصتي در اختيار همين حزب كمونيست قرار داده تا بتوانند جشنهاي بزرگ حاصل از نتايجشان را در آنجا برگزار كنند.

داستان خرج كردن براي اينتر

ابتداي فصل نقل و انتقالات صحبت از سرمايهگذاري زياد مالكان چيني براي اينتر بود ولي بعدها با توجه به داستان قانون جوانمردانه اقتصادي يوفا هيچ كدام از آن وعدهها محقق نشد تا اينتر فعلاً ستارهاي نخرد. خيليها هنوز سؤالشان اين است كه آيا اينتر بالاخره ستارهها را جذب ميكند يا نه؟ در پاسخ به اين سؤال فعلاً بايد «نه» گفت چون اين باشگاه دو مشكل دارد؛ اولي داستان همان قانون جوانمردي اقتصادي يوفاست و ديگري هم دولت حاكم بر چين كه اجازه نميدهد سرمايهگذارانش بيش از اندازه در كشورهاي خارجي و در عرصه فوتبال هزينه كنند.

پارادوكس اينتر

با اين حال هنوز سؤال قبلي به قوت خودش باقي است. اگر مالك اين باشگاه اينقدر قدرت اقتصادي دارد پس چرا براي هزينه كردن واهمه دارد؟ در پاسخ بايد به اين موضوع اشاره كرد كه ژانگ جيندونگ همين حالا 600 ميليون يورو براي بدهياي كه اريك توهير روي دست باشگاه گذاشته پرداخت كرده است و هزينههاي جاري هم كه به قوت خود باقي بوده با اين حال اينتريها از لحاظ مالي فعلاً نزديك به 10 ميليون يورو پيش هستند چون برآورد اين بود كه تا ماه اكتبر بدهيها چيزي نزديك به 35 ميليون يورو باشد كه حالا 24 ميليون يورو است. حالا اگر گريزي به 30 ژوئن 2016 زده شود، مشخص ميشود كه اينتر در آن زمان 210 ميليون يورو به بانك بدهكار بوده كه مديريت سرمايهگذاران سونينگ به خوبي از پس اين مشكل برآمدهاند.

آيا اينتر باشگاه ثروتمندي است؟

حالا با توجه به بدهي و هزينههاي زيادي كه شده سؤال بعدي كه مطرح ميشود اين است كه آيا اينتر باشگاه ثروثمندي است؟ از لحاظ اقتصادي اينتر هنوز نتوانسته به چيزي كه قانون مالي يوفا تعريف كرده برسد ولي رشد قابل توجهي داشته است كه البته اين رشد در مقايسه با تيمهاي بزرگ اروپايي قابل مقايسه نبوده است، دليل عمدهاش هم غيبت اينتر در ليگ قهرمانان اروپا بوده كه به طور ميانگين هر سال نزديك به 50 ميليون يورو عايدي را باشگاه از اين طريق از دست داده است.

اينتر بالاخره ميتواند ستاره بخرد؟

حالا كه بدهيهاي باشگاه كمتر شده تيفوسيهاي باشگاه منتظر اين هستند كه اين تيم بالاخره چند ستاره براي نقل و انتقالات پيشرو بخرد ولي نبايد فراموش كرد كه اين باشگاه هنوز نياز به 80 ميليون يورو درآمدزايي دارد تا با قانون مالي يوفا برابري كند. البته اگر بتواند حضورش در ليگ قهرمانان اروپا را ضمانت كند آن وقت 50 ميليون يورو از اين مبلغ كاسته ميشود و براي رسيدن به 30 ميليون يورو باقيمانده هم به اندازه كافي زمان در اختيار مالكان اين باشگاه قرار دارد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی