۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد، قصد دارد از طلایی‌های المپیک 2020 علاوه بر پاداش‌های مصوب با جایزه‌ای ویژه تقدیر کند. او هم‌چنین با رد شایعه دخالت مسوولان وزارت ورزش در انتخاب اسپانسر سرخابی‌ها گفت این حرف‌ها بی‌اساس است.

سلطانی‌فر: تعیین‌تکلیف بدهی‌ استقلال و پرسپولیس تاریخی بود

به گزارش خبر ورزشی، مسعود سلطانیفر درباره ارسال مدارک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به کنفدراسیون آسیا برای حضور این دو تیم در لیگ قهرمانان آسیا و اینکه آیا وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نظارتی بر نحوه پرداخت بدهیها و مدارک ارائه شده داشته است یا خیر، اظهار کرد: خوشبختانه پیگیریهایی که طی این مدت انجام گرفت باعث شد بدهی این دو باشگاه که مربوط به 15 تا 20 سال قبل نیز بود که همه این بدهیها انباشته و نامشخص بود و بخشی از آن اصلا کسی دنبالش نبود، شفاف و تعیین تکلیف شود. دیروز چهارشنبه تاج، رئیس فدراسیون فوتبال به من زنگ زد و گفت پیگیری شما ما را از نفس انداخته است.

وزیر ورزش و جوانان افزود: بخشهایی از بدهیهای باشگاه استقلال و پرسپولیس متناسب با منابع موجود پرداخت شد. بخشهایی نیز مربوط به افرادی بود که احکامی را گرفته بودند که تقاضای تجدیدنظر شد و قرار شد بررسی مجددی صورت گیرد. با پیگیریهای شبانهروزی هیات مدیره و مدیران عامل دو باشگاه، مسوولان بخشهای مختلف فدراسیون و وزارت ورزش یک کار جمعی، فشرده و مستمر طی سه چهار هفته انجام شد که در نهایت موفق شدیم بدهیهای این دو باشگاه را تعیین تکلیف کنیم که بخشی از آن پرداخت شد و برای بخشی هم قسطبندی صورت گرفت.

سلطانیفر خاطرنشان کرد: کسانی بعد از 10، 15 سال آمدند و ادعاهایی دارند که این ادعاها در هیچ مرجع قانونی مطرح نشده و حکمی نیز در قبال آنها صادر نشده است. مواردی که چه توسط فیفا و چه فدراسیون فوتبال حکم صادر شده، یا این بدهیها پرداخت و یا قسطبندی شدهاند. مواردی نیز بوده که باشگاهها به آن اعتراض داشتند که این موارد به کمیته تعیین وضعیت و تجدیدنظر فدراسیون فوتبال ارسال شده و باشگاهها نیز مکلف شدهاند اگر حکمی بر علیه آنها صادر شود آن را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه یک کار تاریخی در قبال تعیین تکلیف بدهیهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام شده است، گفت: با پرداخت این بدهیها مشکلات این دو باشگاه که مربوط به 15، 20 سال قبل بود تعیینتکلیف و وضعیت دو باشگاه مشخص شد.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ورزش و جوانان بر صحت و سقم مدارک ارائه شده از سوی مسوولان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اشراف کامل داشته است یا خیر، گفت: قطعا همینطور بوده، ما اصرار داشتیم مدارک کاملا شفاف، روشن و دقیق باشد. باید به مردم بگویم هیچ ابهامی راجع به مدارک ارسالی دو باشگاه به کنفدراسیون فوتبال آسیا وجود ندارد و تمامی مدارکی که خواسته شده بود مدارک واقعی و قابل راستیآزمایی است. اگر هم مشکلی وجود داشته باشد مسوولان دو باشگاه اعلام کردند متناسب با سقف زمانی پاسخگوی آنها خواهند بود.

سلطانیفر درباره برخی صحبتها مبنی بر اینکه وزارت ورزش و جوانان برای همکاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با حامی مالی خاص به آنها فشار وارد کرده است که این موضوع حتی منجر به استعفای طاهری از مدیریت باشگاه پرسپولیس شده، گفت: همه این شایعات را با صراحت تکذیب میکنم. اینها حرفهای بیاساسی است که شدیداً آن را تکذیب میکنم. ابداً این بحثها مطرح نیست و هیچکس در وزارت ورزش در هیچ موردی مربوط به اداره باشگاه و اینکه با کجا و چگونه قرارداد ببندند، دخالت نمیکنند. این از وظایف و اختیارات هیاتمدیره دو باشگاه است که با کدام حامی مالی قرارداد ببندند. البته طی یکی دو سال اخیر ممکن است با حامیان مالی به مشکل خورده باشند و حامیان مالی از آنها شکایت و یا اینها از حامیان مالی خود شکایت کرده باشند اما وزارت ورزش هیچ دخالتی در این موارد نکرده و نخواهد کرد و من تمامی این شایعات را تکذیب میکنم.

 وزیر ورزش و جوانان که میهمان تلفنی برنامه پنجرهای رو به شب رادیو ورزش با اجرای اکبر فیض کارشناس قدیمی کشتی بود در ادامه درباره لزوم توجه به مدالآوران المپیکی ایران گفت: از آنجا که در جمع ورزشکاران زیادی از جمله کشتیگیران حاضر میشوم واقعا میبینم ورزشکاران ما برای حضور در میادین مختلف زحمایت زیادی متقبل میشوند اما انصافاً در اردوهای کشتیگیران تیم ملی مشاهده کردم فشار زیادی به لحاظ جسمی و حتی روحی به آنها وارد میشود چراکه ماهها در اردوهای مختلف روزی دو جلسه و گاهاً حتی سه جلسه که حداقل به چهار پنج ساعت به طول میانجامد تمرین و وزن کم میکنند. علاوه بر آن مشکلات زیادی از جمله دوری از خانواده و مشکلات تحصیلی نیز متحمل میشوند.

وی افزود: عصاره چندصد نفر کشتیگیر میشود حسن یزدانی که طلای المپیک را میگیرد یا سایر کشتیگیران خوب ما مثل حمید سوریان که نامآورترین کشتیگیر ما با هفت طلای المپیک و جهان است. یا عبدالله موحد که شش طلای المپیک و جهان را دارد یا خود رسول خادم که از نامآوران کشتی ایران به حساب میآید و حتی امیررضا خادم، علیرضا دبیر و غیره که سالها عمر خود را وقف کشتی کردند تا مدالهای جهانی المپیک را به دست بیاورند.

سلطانیفر با بیان اینکه وزارت ورزش پاداشی را براساس آییننامه برای مدالآوران ورزش ایران در رویدادهای مختلف پیشبینی کرده است، گفت: این جوایز براساس سکه بهار آزادی تقدیم قهرمانان میشود و چون براساس نرخ تورم محاسبه شده ارزش ریالی این جایزه حفظ میشود. غیر از آن مزایای دیگری از جمله مسائل مربوط به اشتغال که با توجه به مصوبه دولت مشکل اشتغال تعدادی از قهرمانان مدلآوران ما حل شده و تعدادی نیز لاینحل مانده است. مثلاً چند روز پیش در اردوی وزنهبرداری دو سه قهرمان مدالآور به من اعلام کردند که هنوز بحث اشتغالشان حل نشده و درگیر و دار کارهای اداری هستند که من مطمئناً این موضوع را پیگیری و حل خواهم کرد.

ورزش ورزش و جوانان با تاکید بر کار بزرگ افتخارآفرینان ورزش ایران در میادین جهانی و المپیک در به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس ایران که باعث افزایش غرور ملی میشود، گفت: ما باید پیشبینی و تضمینهای لازم را به ویژه بعد از دوران قهرمانی از طریق صندوق حمایت از قهرمانان انجام بدهیم تا مسائل معیشتی و بیمه ورزشکارانمان را حل کنیم. اگر امکانات و منابعمان اجازه بدهد باور داریم افرادی که سالها زحمت کشیدهاند و هرچند قهرمان جهان و المپیک نشدند باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی تصریح کرد: به هر حال باید فرقی بین مدالآوران جهانی و المپیک و فردی که مدال نمیگیرد باشد چون این افراد زحمات بیشتری کشیدهاند. اگرچه در این میان نباید وقایع و اتفاقات را نیز نادیده گرفت. مثلا فردین معصومی در کشتی آزاد المپیک در فاصله 5 ثانیه مانده به پایان شکست خورد و برنز المپیک را از دست داد یا در همین مسابقات جهانی کشتی آزاد پاریس اگر دو سه کشتیگیر ما در ثانیههای پایانی شکست نمیخوردند وضعیت برای ایران بسیار بهتر میشد. من در تحلیلی که به اعضای شورای فنی کشتی آزاد ارائه دادم به آنها گفتم تیم کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی پاریس با یک طلا به عنوان نهمی رسید. در حالی که اگر یک کشتیگیر ما دو کشتی خود را میبرد و کشتیگیر دیگر ما از یک کشتی پیروز بیرون میآمد ما دو برنز دیگر میگرفتیم و بر سکوی سوم میایستادیم در این صورت اینگونه کشتی مورد هجمه قرار نمیگرفت.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به حضور بزرگانی همچون جوردن باروف، الکساندر کارلین و سایتیف در کشتی جهان خاطرنشان کرد: ما باید قدر بچههای خودمان را بدانیم و از همه امکانات برای حمایت و پشتیبانی از آنها استفاده کنیم. البته منابع ما محدود و شرایط بودجه کشور بهگونهای نیست که دستمان باز باشد اما باور داریم براساس همین دستورالعمل تا حد امکان قهرمانانمان را باید حمایت کنیم تا انگیزه نوجوانان و جوانان برای حضور در ورزش قهرمانی بیشتر شود.

سلطانیفر در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ورزش و جوانان برنامهای برای اختصاص جوایز ویژه به مدالآوران المپیک مانند یک واحد آپارتمان یا مجوز ورود اتومبیل به داخل کشور و غیره را در دستور کار دارد یا خیر، گفت: به هر صورت این پیشنهادات خوبی است. اما من احساس میکنم در ردهبندی المپیک و بازیهای آسیایی آن چیزی که برای هر کشور مهم است و نقش مهمی در جایگاه آنها دارد مدال طلاست که ردهبندی کشورها را مشخص میکند. اگر کشورها در مدالهای طلا یکسان باشند آن وقت مدال نقره و به همین ترتیب پس از آن مدال برنز مد نظر قرار میگیرد. اگر در المپیک کسی مدال نگیرد عنوان چهارم یا هشتمی فرقی برایش ندارد و مطمئناً کسب مدال طلا در المپیک و بازیهای آسیایی بسیار مهم است.

 وزیر ورزش و جوانان در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: به دنبال این هستیم ورزشکارانی که در المپیک 2020 توکیو به مدال طلا برسند علاوه بر جوایز فعلی جوایز ویژهای نیز به آنها اختصاص داده شود تا انگیزهای برای ورزشکاران کشورمان باشد تا انشاءالله شاهد ارتقاء جایگاه ایران در این رقابتها باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که اختصاص جوایز ویژه به مدالآوران المپیک و حمایت هر چه بیشتر از آنها علاوه بر تامین زندگی مدالآوران المپیکی میتواند نقش تعیینکنندهای در کشیده شدن جوانان به سمت ورزش و دوری از بسیاری از انحرافات مختلف در جامعه باشد، گفت: من در تمامی ادوار المپیک اتفاقات ورزش ایران را به دقت دنبال کردهام و اطلاعاتم در این مورد بد نیست. ورزشکارانی که از المپیک سیدنی تا المپیک ریو مدال المپیک گرفتهاند علاوه بر پاداشی که در چارچوب وزارت ورزش و جوانان یا سازمان تربیت بدنی سابق به آنها تعلق گرفت، از سوی بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی که بیشترشان دولتی یا شبهدولتیاند پاداش و هدایایی را دریافت کردند. مثلا افرادی که در ریو به مدال رسیدند علاوه بر پاداشی که فکر میکنم در مراسم روز 14 اسفندماه سال گذشته بود با حضور رئیس جمهور هدایایشان را دریافت کردند، مسوولان استانهای این ورزشکاران هم هدایای ویژهای را به آنها اهدا کردند. اما به هر حال فکر میکنم در مورد طلای المپیک جا دارد بتوانیم متناسب با امکاناتمان سقف پاداشها را افزایش دهیم.

وی افزود: البته دولت مانند گذشته زمین و آپارتمان در اختیار ندارد چراکه بخش خصوصی متولی این کار است اما در این رابطه قول میدهم سقف پاداش ورزشکارانی که در المپیک 2020 طلا بگیرند را افزایش دهیم و انشاءالله یک سال یا یکسال و نیم مانده به رقابتهای المپیک 2020 میزان آن را به اطلاع مردم و ورزشکاران میرسانیم تا ورزشکارانمان با انگیزه کسب مدال طلا به توکیو بروند.

ورزش ورزش و جوانان با اشاره به موفقیتهای ورزشکاران ایران در ادوار مختلف المپیک خاطرنشان کرد: ما در 16 دوره المپیک که شامل 8 دوره قبل از انقلاب و 8 دوره بعد از انقلاب تمامی مدالهایمان را در رشته کشتی، وزنهبرداری و تکواندو و همچنین تک مدال احسان حدادی در پرتاب دیسک کسب کردیم اما امیدواریم با اضافه شدن رشتههایی مثل کاراته که پتانسیل خوبی داریم یا صخرهنوردی که دو سه قهرمان سطح اول دنیا داریم و همچنین شمشیربازی، بتوانیم در المپیک 2020 به نتایج بسیار بهتر برسیم و به ویژه مدالهای طلاهای بیشتر کسب کنیم.

سلطانیفر تصریح کرد: ایران به لحاظ ارزش ارزی پاداشهای اهدا شده به مدالآوران المپیک در رتبه چهارم دنیا قرار دارد که این موضوع نشان میدهد همین میزان پاداش نیز قابل توجه است و حتی کشوری مثل آمریکا نیز کمتر از ایران به ورزشکاران المپیکی خود پاداش داده است. البته باورم این است باید برای قهرمانان المپیک جایزه ویژهای را در نظر بگیریم. انشاءالله برای طلاییهای المپیک 2020 علاوه بر پاداشهای فعلی جایزه ویژهای نیز تعلق خواهد گرفت.

سلطانیفر در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر ورزشکارانی که در رقابتهای المپیک برای کشورمان به میدان میروند، دهها نفر نیز زحمات زیادی میکشند اما در نهایت نمیتوانند سهمیه المپیک بگیرند که انشاءالله صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش ایران از این ورزشکاران حمایت بهتری داشته باشد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی