۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

خبرنگار روزنامه خبرورزشی گزارشی در حاشیه دیدار تیم‌های قره‌باغ و چلسی در باکو تهیه کرده است.

ليگ قهرمانان محل كسب درآمد برای آذربايجان

به گزارش خبرورزشی، شايد در ظاهر آذربايجان نسبت به كشورهاي همسايه نظير تركيه و روسيه از نظر امكانات، مدرنيته و حتي فوتبال پايينتر باشد اما واقعيت اين است كه اگر يك بار به اين كشور برويد ديگر چنين تصوري نخواهيد داشت. جدا از فرهنگ بومي كه در آذربايجان وجود دارد و مردم آن اصالت خود را همچنان حفظ كردند اما مسير پيشرفت در آنجا متوقف نشده و با سرعت چندبرابري ادامه دارد. آذربايجان با سرعت به سمت مدرن شدن پيش ميرود و از هر نظر چيزي از كشورهاي اروپايي كم ندارد. فوتبال هم در چند سال اخير در اين كشور بيشتر مورد توجه قرار گرفته و تيمهاي آذربايجاني نظير قرهباغ، نفتچي، اينتر و قاباله در سالهاي اخير به شكل حرفهايتري مسير خود را در پيش گرفتهاند. اسپانسرها هم نقش مهمي در فوتبال اين كشور ايفا ميكنند و براي شناساندن آذربايجان به دنيا دست به اقدامات مهمي زدند. به طور مثال هواپيمايي آذربايجان تا سال گذشته اسپانسر تيم فوتبال اتلتيكومادريد بود و تبليغاتش روي پيراهن تيم دوم شهر مادريد ديده ميشد.

جذب توريست از كنار تورنمنتهاي اروپايي

 فوتبال براي دولت آذربايجان در حال حاضر يك توجيه بيشتر ندارد و آن هم درآمدزايي و جذب توريست است. حضور تيمهاي آذربايجاني در رقابتهاي ليگ قهرمانان و ليگ اروپا سالانه هزاران توريست را به اين كشور ميكشاند. توريستهايي كه با ديدن جاذبههاي گردشگري آذربايجان، براي بازگشت مجدد به اين كشور ترغيب ميشوند و اين همان هدف اصلي دولت آذربايجان است. به همين خاطر است كه سرعت پيشرفت تيم ملي آذربايجان در مقايسه با باشگاههاي آنجا كمتر است چرا كه باشگاهها از نظر جذب توريست بيشتر ميتوانند مؤثر باشند. قرهباغ آذربايجان جدا از هر نتيجهاي كه در رقابتهاي ليگ قهرمانان اروپا به دست آورد، توانست براي اين كشور درآمدزايي كند و به همين خاطر از سوي دولت حمايت ميشود.

شهري با دو ورزشگاه مدرن

باكو شهري به نسبت كوچك است اما جالب است بدانيد داراي دو ورزشگاه مدرن است. اولي ورزشگاه توفيق بهراموف است كه براي بازيهاي كشورهاي اسلامي مورد استفاده قرار گرفت. استاديوم اصلي اين شهر كه براي بازيهاي بينالمللي به فوتبال آذربايجان اعتبار ميبخشد، المپيك باكو نام دارد. يك ورزشگاه شيك و مدرن كه ميزبان بازيهاي قرهباغ در ليگ قهرمانان اروپا بود. اين ورزشگاه بخش بزرگي از فضاي خود را به جايگاه خبرنگاران و رسانهها اختصاص داده بود تا در چنين بازيهاي مهمي با كمبود ظرفيت مواجه نشوند.

نظم و انضباط در ليگ قهرمانان

چيزي كه بيش از همه موارد به آن توجه ميشد، نظم و انضباط در پيش، حين و بعد از مسابقه بود. زمان كنفرانس مطبوعاتي، تمرينات قبل از مسابقه و ورود و خروج خبرنگاران به طور منظم اجرا ميشد و كوچكترين بينظمي وجود نداشت. اگر شما رأس ساعت اعلام شده در محل مقرر حاضر نميشديد، بدون شك  آيتم مربوطه را از دست ميداديد.

از كنفرانس تا ميكسدزون

معمولاً چنين بازيهايي بهترين فرصت براي ديدار با تيمهاي بزرگ است. در كنفرانس مطبوعاتي پيش از بازي اين شانس به وجود آمد تا از تيبو كورتوا دروازهبان چلسي و آنتونيو كونته سرمربي اين تيم سؤال بپرسيم. هرچند كه رسانههاي انگليسي اينجا هم همه چيز را تحت كنترل خودشان درآورده بودند و طبيعي بود كه بازيكنان چلسي موقع خروج از ورزشگاه فقط به خبرنگاران كشورشان توجه كنند و با آنها حرف بزنند و البته نكته جالبتر جايي بود كه رسانههاي درجه يك انگليسي همچون سان، ميرر و ديليميل در اين مسابقه نماينده نداشتند و از خبرنگاران رسانههاي درجه دوم بريتانيايي براي پوشش اين ديدار استفاده شد. نكتهاي كه نشان ميدهد بازيهاي مهم در انحصار رسانههاي معتبر است و پوشش خبري بازيهاي عادي به ديگر رسانهها ميرسد.

اتحاد ميان باكو و تبريز

نكته ديگر كه در بازي تيمهاي چلسي و قرهباغ به چشم ميخورد حضور هواداران با پرچم تراكتورسازي در ورزشگاه المپيك باكو بود. با توجه به اينكه باكو در همسايگي تبريز قرار دارد و مردم اين دو شهر در رفتوآمد هستند، تبريزيها كنار همزبانان خود به تماشاي بازي قرهباغ نشستند تا نشان دهند جدا از هرگونه تنشهاي سياسي، فوتبال بدون حد و مرز ميتواند اتحاد مردمان دو شهر از دو كشور متفاوت را نشان دهد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی