۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

تیم‌های بزرگ پیش از ایتالیا در دوره‌های گذشته جام‌جهانی حاضر نبوده‌اند.

داغ حذف از جام‌جهانی

به گزارش خبرورزشی، فردا قرعهكشي جام جهاني 2018 روسيه انجام ميشود. 32 كشور از اينكه نمايندگانشان را در اين مراسم ميبينند خوشحالند و هيجان دارند و البته چندين كشور نيز با حسرت به اين مراسم نگاه ميكنند. ايتاليا، هلند و شيلي بزرگترين غايبان اين دوره از رقابتها به حساب ميآيند. به خصوص ايتاليا كه نيامدنش يك شوك بزرگ به فوتبال بود. چنين شوكهايي قبلاً هم در تاريخ جام جهاني بر پيكره تيمهاي بزرگ وارد شده و برخلاف قوانين فيزيك، جام جهاني بدون حضورشان برگزار شد و اتفاقي هم نيفتاد.

ايتاليا- 1958

ايتاليا كه همين حالا حذف از روسيه را به جان خريد، پيش از اين يك بار طعم تلخ بيرون ماندن از جام جهاني را چشيده بود. لاجورديپوشان به جز سال 1930 كه خودشان در تورنمنت حضور نداشتند، تنها يك بار در جام جهاني غايب بودند كه آن هم به سال 1958 برميگردد. جامي كه قرار بود در سوئد يعني حريف امشب لاجورديپوشان برگزار شود. ايتاليا در گروه خود با تيمهاي ايرلندشمالي و پرتغال روبهرو شد. آبيپوشان در بازي آخر بايد با ايرلندشمالي بازي ميكردند و براي صعود به تنها يك امتياز نياز داشتند. يك امتيازي كه به دست نيامد و ايرلندشمالي با نتيجه 2 بر يك پيروز شد تا ايتاليا از گردونه رقابتها حذف شود.

يوگسلاوي- 1966

در جام جهاني قبلي يعني 1962 تا نيمهنهايي پيشروي كرده بود و موفق شد در بين تيمهاي بزرگ جايگاهي براي خودش دست و پا كند. آنها حتي در يورو 1968 هم توانستند تا فينال خودشان را بالا بكشند و آنجا مغلوب ايتاليا شدند. با اين حال يوگسلاوي براي رسيدن به جام جهاني 1966 انگليس ناكام بود. يوگسلاوي كه آن زمان نسل خوبي را در اختيار داشت كارش را در مرحله مقدماتي بدون دغدغه آغاز كرد و تيمهاي لوكزامبورگ و فرانسه را با برد پشت سر گذاشت اما اين پايان كار نبود. روزهاي بد با شكست 3 بر صفر مقابل نروژ و در آخر باخت به فرانسه، كار را عملاً براي يوگسلاوي غيرممكن كرد.

آرژانتين- 1970

در تاريخ فوتبال حتي نام آرژانتين هم در بين غايبان جام جهاني ديده ميشود. تيمي كه تا روز آخر براي رفتن به روسيه 2018 استرس داشت، سال 1970 غايب اصلي جام جهاني بود. ماجرا از اين قرار است كه دو هفته پيش از شروع رقابتهاي مقدماتي، ژنرال خوان كارلوس اونگانيا رئيس فدراسيون فوتبال آرژانتين، آرماندو رامون رئيس اتحاديه فوتبال اين كشور را مجبور به استعفا كرد. تقابل بين اين دو نهاد باعث شد پاي تيم ملي و سرمربي وقت آن هومبرتو ماسچيو هم به اين ماجرا باز شود. نتيجه اين شد كه آدولفو پدرنرا جاي هومبرتو را روي نيمكت گرفت و در گروهي كه تيمهاي پرو و بوليوي حضور داشتند نتوانستند به جام جهاني راه پيدا كنند. سبك بازي آرژانتين و عدم آمادهسازي به موقع آنها به خاطر اختلافات بين فدراسيون و اتحاديه فوتبال اين كشور باعث حذف اين تيم از جام جهاني شد.

انگليس- 1974

الف رمزي از سال 1963 سرمربي تيم ملي انگليس بود و با اين تيم سال 1966 اولين و آخرين قهرماني در جام جهاني را تجربه كرد. سرعت تغيير نسل در تيم ملي اما كند بود و رمزي همچنان به نسل 1966 تكيه ميكرد. اتفاقي كه باعث شد آنها در مرحله مقدماتي جام جهاني 1974 خوب ظاهر نشوند و نتوانند صعود كنند. با اين افتضاحي كه انگليسيها به بار آوردند دوران حضور رمزي روي نيمكت سهشيرها به پايان رسيد و بيشتر از 11 سال نشد.

چك اسلواكي- 1978

چكاسلواكي آن زمان يكي از تيمهاي بزرگ قاره اروپا به شمار ميرفت. آنها بعد از اينكه در يورو 1976 قهرمان شدند براي صعود به جام جهاني به دردسر افتادند. در گروهي كه فقط يك تيم به جام جهاني صعود ميكرد، چكاسلواكي بايد با تيمهاي ولز و اسكاتلند رقابت ميكرد. نتيجه اين شد كه ياران كني دالگليش در اسكاتلند جهاني شدند و چكاسلواكي براي هميشه با اين رويداد خداحافظي كرد.

هلند- 1982

در دو جام جهاني قبلي تا مرحله نهايي بالا آمده و به مقام نايبقهرماني رضايت داده بود. مشكل اصلي هلند در آن زمان اين بود كه كشوري با 14 ميليون نفر جمعيت براي تغيير نسل بازيكنانش هميشه به دردسر ميافتاد. در مرحله انتخابي جام جهاني 1982، هلند با تيمهاي بلژيك، قبرس، ايرلندشمالي و فرانسه همگروه شد. در پايان اين رقابتها بلژيك به عنوان تيم نخست راهي اسپانيا شد و فرانسه هم بالاتر از ايرلند به هلند به جام جهاني رفت. هلند در اين گروه با 9 امتياز چهارم شد.

فرانسه- 1994

هيچكس باور نميكرد تيمي كه در جام جهاني 1994 غيبت داشت بتواند قهرمان جام جهاني 1998 شود اما اينكه فرانسه چرا در آمريكا غايب بود مشخص نيست. تيمي با تركيبي از بازيكنان بزرگ همچون برنارد لاما، لورن بلان، مارسل دسايي، ديديه دشان، امانوئل پتي، فرانك سوزي، اريك كانتونا و ژان پير پاپن مقابل سوئد و بلغارستان كم آورد و نتوانست به جام جهاني صعود كند. آن زمان هدايت خروسها به عهده ژرار هوليه بود.

هلند- 2002

هلند دومين غيبت خود در تاريخ جام جهاني را سال 2002 تجربه كرد. در گروهي كه تيمهاي پرتغال، آندورا، قبرس، استوني و جمهوري ايرلند حضور داشتند، هلند حتي شانس دوم شدن را هم از دست داد. پرتغال به عنوان تيم اول صعود كرد، جمهوري ايرلند با 24 امتياز راهي پليآف شد و لالههاي نارنجي با 4 امتياز اختلاف كمتر، بازيهاي جام جهاني كره و ژاپن را از خانه تماشا كردند.

مصر- 2010

مصر را نميتوان در زمره تيمهاي بزرگ قرار داد اما غيبت آنها در جام جهاني آفريقاي جنوبي به خودي خود عجيب بود. مصريها حد فاصل سالهاي 2006 تا 2010 سه بار پياپي قهرمان جام ملتهاي آفريقا شدند تا به عنوان قدرتمندترين تيم قاره سياه شناخته شوند. تيمي كه آخرين بار سال 1990 جام جهاني را تجربه كرده بود براي صعود به آفريقاي جنوبي هم دچار دردسر شد. آنها در رقابت با الجزاير و زامبيا كم آوردند تا جهاني شدنشان تا سال 2018 طول بكشد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی