نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمد تقوی، بازیکن اسبق تیم استقلال تهران که سال هاست در انگلیس زندگی می کند بعد از بازی منچستر سیتی – منچستر یونایتد یادداشتی را به طور اختصاصی برای خبر ورزشی نوشته است که عینا می خوانید:

یادداشت محمد تقوی در مورد بازی منچستر سیتی – منچستر یونایتد

سيتى پيروز داربى منچستر 
منچستر سيتى با پپ گوارديولا همچنان دست نيافتنى است. براى مورينيو و منچستر يونايتد اين بازى بهترين فرصت بود تا فاصله ٨ امتيازى خود را با سيتى كمتر كنند  اما شاگردان گوارديولا با نمايشى دلپذير پيروز داربى شدند تا با ١١ امتياز اختلاف صدرنشين بى رقيب ليگ برتر انگلستان باشند.
تركيب و آرايش دو تيم:
گوارديولا نسبت به فصل گذشته  آرايش تيمى خود راكمتر تغيير مى دهد. نوع بازى تيمهاى تحت مديريت گوارديولا كه تركيبى از بازى منطقه اى و حفظ توپ است به EXPANSIVE FOOTBALL شهرت دارد و بنظر مى رسد امسال اين نوع فوتبال در سيتى به تكامل رسيده است. 
آرايش تيمى مناسب در چنين استراتژى ٣-٣-٤ است اما نكته قابل توجه تغيير اين سيستم در جريان بازى است. 
در تفكرات تاكتيكى گوارديولا بازى همواره در زمين حريف دنبال مى شود در اين صورت دو مدافع كنارى( فابين دلف و كيل واكر) با پيشروى به زمين حريف در راستاى فرناندينيو قرار مى گيرند. وينسنت كمپانى و اوتامندى مدافعين مركزى باجايگيرى در مركز زمين نه تنها موج دوم حمله سيتى را حمايت مى كردند بلكه با برترى عددى لوكاكو تك مهاجم يونايتد را از دروازه دور نگه مى داشتند. در ادامه نيز دو هافبك تهاجمى مايل به مركز زمين( داويد سيلوا و كوين دى بروينه) پشت سه مهاجم( سانه، استرلينگ ، خسوس) به كانالهاى خط دفاعى حريف حمله ور مى شدند. با اين جابجايى ها سيستم ٣-٣-٤ سيتى عملا به ٣-٢-٣-٢ تغيير مى كرد.
ژوزه مورينيو با آرايش مورد علاقه ١-٣-٢-٤ يونايتد را روانه ميدان كرد. غيبت پل پوگبا موجب شد تا آندره هررا در كنار ماتيچ دو هافبك دفاعى اين تيم را شكل دهند. رشفورد، مارشيال، لينگراد سه مهاجم سرعتى يونايتد بودند كه قرار بود در ضد حملات تك مهاجم اين تيم( لوكاكو) را همواره حمايت كنند.
در سيستم مورد نظر مورينيو بازگشت رشفورد و مارسيال و قرارگرفتن در كنار دو هافبك دفاعى موجب شكل گيرى خط دفاعى چهار نفره ابتدايى مى شد كه در جلو خط دفاعى( اسماليگ ، روخو، والنسيا، يانگ) دو خط دفاعى را تشكيل مى دادند و سيستم يونايتد به ٢-٤-٤ تغيير مى كرد. لينگراد در زمانهايى نيز پشت لوكاكو قرار مى كرفت و بسته به نوه جابجايى هافبكهاى سيتى در زمانهايى نيز  آرايش يونايتد به ١-١-٤-٤ تبديل مى شد. 
جايگيرى هميشگى سانه و خسوس و درزمانهايى استرلينك در كناره هاى زمين موجب مى شد تا اشلى يانگ و آنتونيو والنسيا مدافعين كنارى يونايتد به هيچ عنوان نتوانند در حملات حضور موثر داشته باشند.
سيستم تهاجمى سيتى:
در سيستم تهاجمى سيتى هيچ فوروارد هدفى وجود نداشت. در اين نوع سيستم كه درواقع  شكلى تغيير يافته ازتاكتيك 
False number 9 است يكى از هافبكها و يا مهاجمين كنارى بسته به شرايط بازى در خط حمله قرار مى گرفتند. 
جابجايى خسوس و استرلينگ در اين سيستم نسبت به سانه به مراتب بيشتر بود و سانه در اكثر زمانهاى بازى تنها در كناره ها ى خط صاحب توپ مى شد.
مهمترين موضوع در اين جابجايى ها نوع حركت دى بروينه و سيلوا بود كه بخوبى و با حمله به كانالهاى بين مدافعين كنارى و مركزى يونايتد عملا موجب برترى عددى در يك سوم حمله مى شدند و مدافعين يونايتد را كاملا سردرگم مى كردند.
يونايتد قصد داشت با عقب نشينى به زمين خودى و در ضد حملات و با استفاده از سرعت رشفورد و مارسيال به دروازه سيتى نزديك شود اما حفظ توپ ديدنى و جاگيرى مناسب خط دفاعى به همراه هوشيارى مدافعين مركزى سيتى كاملا اين سيستم را خنثى كرد. بازيكنان سيتى به محض از دست دادن توپ با پرس سنگين اجازه نمى دانند تا بازيكنان يونايتد با استفاده از توپهاى بلند به ضد حمله بروند و بازگشت سريع سانه و استرلينگ نيز استراتژى مورينيو را تا حدود زيادى بى اثر كرد.
تغيير تاكتيك؛
سيتى به رغم حفظ توپ بيشتر در ميدان نمى توانست دفاع منظم يونايتد را باز كند اما گوارديولا نسبت به سال گذشته در ليگ برتر جزيره به مراتب باتجربه تر شده است.
 سيتى هر دو گل خود را با استفاده از ضربات ايستگاهى به ثمررساند، همين موضوع نشان از ارزش فراوان اين تاكتيك در فوتبال روز دنيا است.
اشتباه آشكار فابين دلف و هوشيارى رشفورد پيش از پايان نيمه اول بازى را به تساوى كشاند اما اوج كار گوارديولا در نيمه دوم بود.
با اضافه شدن گوندوگان به خط هافبك فرناندينيو جايگزين كمپانى در خط دفاع شد. گوندوگان بازيكنى است كه در اصطلاح فوتبال به باكس تو باكس ميدفيلدر معروف است و به رغم توان دفاعى مناسب با حضور خوب خود در محوطه جريمه گلهاى زيادى نيز به ثمر مى رساند. گوارديولا با اضافه كردن گوندوگان نشان داد تنها به دنبال پيروزى در اين بازى خارج از خانه است. 
سيتى در همان ابتداى نيمه دوم و يكبارديگر از روى ضربات ايستگاهى به گل دوم رسيد و گوارديولا سريعا دست بكار شد.
جايگزين كردن مانگالا بجاى خسوس و بازگشت فرناندينيو به خط ميانى نشان مى داد سيتى به دنبال حفظ توپ بيشتر و كنترل جريان بازى است.
با اين تغيير سيلوا كاملا در خط حمله بازى مى كرد و بعنوان تك مهاجم سيتى انجام وظيفه مى كرد.
يونايتد پس از گل دوم سيتى ابراهيموويچ و ماتا را به ميدان آورد. آبراهيموويچ در كنار لوكاكو دو مهاجم بلند قامت يونايتد بودند كه قصد داشند  با استفاده از بازى مستقيم  به دروازه سيتى نزديك شوند.
حضور مانگالا و قدرت سرزنى اوتامندى و حضور موفق فرناندينيو و گوندوگان در دريافت توپهاى دوم موحب شد تغيير تاكتيك مورينيو نيز نتواند جريان بازى راتغيير دهد. 
اوج كار حرفه اى گرى بازيكنان سيتى در كنترل جريان بازى در پنج دقيقه پايانى و وقتهاى اضافه بود. بردن بازى به يك سوم حمله و كشتن بازى در كناره ها  با حفظ توپ و ندان توپ به يونايتد موجب شد تا عملا و در شرايطى كه يونايتد سراپا حمله بود جريان بازى كاملا بنفع سيتى كنترل شود. 
بازيكنان سيتى با زدن توپ به پاهاى مدافعين يونايتد چندين و چند بار صاحب اوت دستى و حتى كرنر شدند و با تكرار چندين باره آن عملا جريان بازى را بنفع خود كنترل كردند. 
ادرسون دروازه بان برزيلى كليد موفقيت گوارديولا 
سيتى به تيمى شكست ناپذير تبديل شده كه هيچ حريفى توان مبارزه با آنان راندارد. درك مناسب و متقابل بازيكنان از تفكرات گوارديولا يكى از دلايل اصلى موفقيت سيتى نسبت به فصل گذشته است.
در فلسفه مربيگرى گوارديولا بازى منطقه اى ابزارى براى ايجاد برترى عددى در تمامى نقاط زمين است. در چنين تفكرى دروازه بان نقش بسيار حياتى دارد. مشكل اصلى سيتى در فصل گذشته درون دروازه بود اما با اضافه شدن ادرسون  دروازه بان برزيلى سيتى كه تكنيك قابل توجه ايى نيز دارد يكى از مشكلات اصلى سيتى نسبت به سال گذشته برطرف شده و اين تيم بدون ترديد مدعى اصلى قهرمانى در ليك برتر اين فصل بازيها بشمار مى آيد. در نوع بازى مورد نظر گوارديولا بازيسازى از خط دفاعى اهميت حياتى دارد و با حضور ادرسون و مهارت عالى او در بازى با توپ  تيمها  ديكر نمى توانند براحتى خط دفاعى سيتى را تحت فشار قرار دهند. با وجود ادرسون كه موجب برترى عددى در اين قسمت زمين مى شود توپ براحتى به خط ميانى منتقل مى شود و با جابجايى عالى هافبكها و حضور دائمى مدافعين كنارى اين برترى عددى تا يك سوم دفاعى حريف نيز ادامه پيدا مى كند و سيتى تمامى حريفان را تحت فشار قرار مى دهد.

 

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی