۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

استفاده از سیستم بازبینی صحنه‌ها در فوتبال یا همان ویدیوچک چند سالی است که در نقاط مختلف جهان و تورنمنت‌های مختلف آزمایش شده است.

جام جهانی روسیه با ویديوچک

به گزارش خبر ورزشی، رئیس فیفا که در بدو ورود خود به این نهاد از تکنولوژی در فوتبال حمایت ویژهای کرد، اکنون از تصمیمات خود رضایت دارد و معتقد است این روند باید در سالهای آینده هم ادامه پیدا کند؛ البته با وجود حمایت جیانی اینفانتینو هنوز استفاده از این سیستم در جامجهانی ٢٠١٨ قطعی نیست.
آزمایش در بوندسلیگا و سری آ
سیستم ویدیوچک از شروع فصل جاری مسابقات سری آ ایتالیا و بوندسلیگا آلمان مورد استفاده آزمایشی قرار گرفته و قرار است فصل آینده نیز در لالیگای اسپانیا ارایه شود. از ابتدای فصل چند باری پیش آمده که داوران در رقابتهای اروپایی تصمیم کلیدی و اشتباه خود را بعد از بازبینی کنار زمین برگرداندهاند. از سیستم کمکداوری ویدیویی برای مواردی مانند صحنههای گل، اعلام پنالتی، دادن کارت قرمز و تشخیص هویت بازیکنان استفاده میشود و داوران میتوانند بعد از تصمیمات مشکوک صحنه را بازبینی کرده و در صورت لزوم تصمیم جدیدی را اعلام کنند.
وقتی ایران قربانی شد
استفاده از ویدیوچک در جامجهانی جوانان ٢٠١٧ یک قربانی بزرگ داشت که آن هم ایران بود. در آخرین بازی وقتی ایران مقابل پرتغال قرار گرفته بود و بازی در حالت تساوی بود، یک پنالتی برای شاگردان پیروانی گرفته شد. سپس داور به دلیل اعتراض پرتغالیها کنار زمین رفت و پنالتی ایران لغو شد تا یکی از دلایل اصلی عدم صعود ایران همین مسأله باشد. جالب اینکه در بازی دیگر این گروه تیم کاستاریکا موفق شد زامبیا را با یک گل شکست دهد. در آن بازی هم ویدیوچک باعث شد تا داور مسابقه گل تیم زامبیا را مردود اعلام کند و این مسأله هم به ضرر ایران شد.
منتقدان جدی ویدیوچک
این سیستم با انتقادهای برخی هواداران به علت کندکردن روند مسابقه روبهرو شده است. خیلی از کارشناسان فوتبال معتقدند استفاده از تکنولوژی باعث کاهش جذابیت فوتبال میشود و بهتدریج از تماشاگران این رشته میکاهد. یکی از مخالفان ورود تکنولوژی به فوتبال سپ بلاتر بود که در دوران ریاست خودش کمتر زیر بار چنین اتفاقاتی میرفت؛ اما بعد از کنار رفتن او اینفانتینو تصمیم گرفت با سرعت زیادی تکنولوژیهای مختلف را در مستطیل سبز مورد آزمایش قرار دهد.
اینفانتینو: ویدیوچک تصمیم درستی بود
جیانی اینفانتینو، رئیس ایتالیایی فیفا در آخرین اظهارنظرش درباره استفاده از ویدیوچک در فوتبال میگوید: «نتایج به دست آمده بسیار دلگرمکننده و بسیار مثبت بوده است. تصمیمهای داوری که اشتباه بودهاند، تغییر یافت و تصمیمهای درست انجام شد. گاهی این کار چند ثانیه طول میکشد اما بسیار مثبت بوده و من بسیار خوشبین هستم این سیستم سرمایهگذاری عظیمی در فوتبال امروز خواهد بود. این سیستم برای کمک به داوری میتواند در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.» وی همچنین میافزاید: «ما باید از فوتبال حمایت کنیم و برای حمایت از این ورزش سرمایهگذاری کنیم. به همین دلیل قبل از هر تغییری در قوانین فوتبال باید بسیار مراقب باشیم و صدها بار دراینباره فکر کنیم. با این حال به عقیده من آزمایش این فناوری از یک سالونیم پیش تصمیم درستی بوده است. در سالهای قبل بحثهای بسیاری در اینباره شد اما هرگز آزموده نشد.»
جامجهانی هم چک میشود؟
در دورههای قبلی جامجهانی چنین سیستمی استفاده نشده و در مجموع دو سال بیشتر نیست که سیستم ویدیوچک در فوتبال جهان مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال با توجه به اینکه مشکل خاصی در روند طرح آزمایشی سیستم بازبینی فوتبال در سالهای اخیر به وجود نیامده است، خیلی از کارشناسان شانس بالایی برای استفاده از ویدیوچک در جریان جامجهانی ٢٠١٨ قایل هستند. استفاده از این فناوری در برخی لیگهای فوتبال براساس برنامهریزی هیأت بینالمللی فوتبال (IFAB) که نهاد قانونگذاری در این ورزش است، انجام شده است. حالا با توجه به علاقه زیاد رئیس فیفا به استفاده از تکنولوژی، خیلیها پیشبینی میکنند برای  نخستينبار ویدیوچک در میادین فوتبال هم مورد استفاده قرار بگیرد. در این صورت قطعا احتمال اتخاذ تصمیمات اشتباه در جریان مسابقات جامجهانی به حداقل میرسد. بهعنوان مثال پنالتی که در جامجهانی قبلی ایران از آرژانتین طلبکار شد، با سیستم بازبینی توسط داور اعلام میشود تا حق به حقدار برسد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی