۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

دكتر محمد حسن‌نژاد، نماينده دوره نهم و دهم مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي از حوزه انتخابيه مرند و جلفا در استان آذربايجان شرقي است.

دكتر حسن‌نژاد : هدايتی ۷۰۰ ميليارد وثيقه گذاشت تا از زندان آزاد شود

 موضعگيري شديد او در برنامه ۹۰ عليه حسين هدايتي باعث شد اظهارات او سر و صداي زيادي به پا كند. از حسننژاد دعوت كرديم در دفتر خبرورزشي مستندات خود در مورد حسين هدايتي را عيان كند. او با پروندههايي كه حاوي اطلاعات زيادي از بدهيها و تخلفات هدايتي بود، به دفتر ما آمد و مستندات را نشان داد. در ادامه، مصاحبه ما با او را كه بيشتر حول حسين هدايتي و در ادامه برخي مشكلات و فسادهاي فوتبال ايران است، بخوانيد:
*چه شد كه مجلس شوراي اسلامي وارد موضوع فوتبال و افرادي مانند هدايتي شد؟ 
همه تيمها محترم هستند اما حساب سه تيم از بقيه جداست. پرسپوليس، استقلال و تراكتورسازي با توجه به انبوه تماشاگراني كه دارند، يك سرمايه ملي محسوب ميشوند و فرا استاني و ملي هستند. چه طرفدار اين تيمها باشيم و چه نباشيم، در ماجراي ريزاسپور، فوتبال ايران محروم شده است. اين سؤال براي ما هست كه چرا در اكثر پروندههاي بينالمللي، فوتبال ايران بازنده است و بهرغم اينكه اين باشگاهها اسپانسرها و حاميان مالي زيادي دارند و وكلاي زيادي هم تمايل دارند با توجه به شهرت حضور در اين تيمها وكالت آنها را برعهده بگيرند، ما در اكثر پروندهها بازنده هستيم؟ در فوتبال دنيا در بارسا و رئال هم اين شيوه برخورد طلبكارانه را نداريم. مدير بارسا به راحتي از نيمار ميگذرد. وقتي آدمي در كارش سالم يا خيّر باشد،  نبايد روي سر كسي منتي بگذارد به خاطر هزينهاي كه ميكند. اگر آقاي هدايتي آمده و كمك كرده، چرا دنبال مطرح شدن است؟ چرا ميگويد براي علاقهاش خرج كرده در حالي كه كسي كه براي عشقش خرج ميكند، منت نميگذارد و تيم را در شب بازي به حاشيه نميبرد. 
*شما عضو كميسيون اقتصادي مجلس هستيد. آيا اين اختيار را داريد كه در مورد مباحث ورزشي ورود كنيد؟
طبق اصل ۸۵ نماينده حق اظهار نظر  در همه امور كشور را دارد و طبق آييننامه داخلي مجلس اختيار تحقيق و تفحص به ما داده ميشود. در مجلس دو تحقيق و تفحص داشتيم يكي در مورد پرسپوليس و استقلال، به خصوص ماجراي طارمي و ريزاسپور که جريمه ميلياردي در ميان بود و ديگري ماجراي تحقيق و تفحص از صندوق فرهنگيان كه ۵۰ درصد سهام بانك سرمايه متعلق به آنها بود. در اين دو پرونده ما به يك نام مشترك خورديم؛ حسين هدايتي. در موضوعي كه آقاي صادقي همكار ما در مجلس افشاگري كردند، نام هدايتي هم بود كه ايشان زير بار نميرفت. بد نيست بدانيد در بانك سرمايه ۸۰ درصد وامها وصول نشده بود و ۱۳ هزار ميليارد تومان مطالبات اين بانك متعلق به حدود ۱۱ نفر است. 
* هدايتي مدعي است وامي از بانك سرمايه نگرفته و بابت اين قضيه شاكي است.
ما در بانك سرمايه با يك تخلف سازمانيافته مواجه شديم كه يكي از آنها به هدايتي برميگشت. ما شركتهايي داشتيم كه با ضمانت دو شركت كارسان و ليان وامهاي ميلياردي گرفتند، در حالي كه كارمندي نداشتند يا تنها يك كارمند داشتند با سرمايهاي اندك. در تحقيقاتي كه داشتيم به اين نتيجه رسيديم كه اين شركتها متعلق به حسين هدايتي هستند. اينكه ايشان مدعي است به صورت مستقيم وامي نگرفته درست است اما در همه مكاتبات ما، ايشان بدهي و ديون اين شركتها را قبول كرده و پرداخت مطالبات آنها را برعهده گرفته و يعني غيرمستقيم اين وامهاي ميلياردي را در اختيار گرفته است. 
*اگر شما مدعي هستيد هدايتي ديون آنها را برعهده گرفته، آيا اقدامي از سوي بانك براي گرفتن مطالباتش از او صورت گرفت؟
در جلسهاي كه اول اسفند ۹۴ با حضور مديران بانك سرمايه و حسين هدايتي برگزار شد، ايشان تعهد داد ظرف ۴۸ ماه بدهياش به بانك سرمايه را تسويه ميكند اما وقتي زمان قسط اول يعني ۳۱ مرداد ۹۵ رسيد و پرداخت نكرد، بازداشت شد. 
*ميتوانيد بگوييد هدايتي چه رقمي از بانك به اسم آن شركتها وام گرفته است؟
اصل پولي كه اين شركتها كه پرداخت ديونش برعهده حسين هدايتي است گرفتهاند، ۵۸۷ ميليارد است كه با معوقات و سود آن به رقم ۱۲۸۶ ميليارد تومان ميرسد و در اصل بدهي او اين رقم است. اين رقمي است كه ايشان برعهده گرفته تا پرداخت كند. 
*هدايتي بعد از بازداشت چطور آزاد شد؟
زماني كه هدايتي بازداشت شد، ۷۰۰ ميليارد وثيقه گذاشت. 
*چرا در اين قضيه روي هدايتي زوم كرديد؟
اصولاً حسين هدايتي كسي نيست كه ما بخواهيم ذهنمان را مشغول او كنيم. ما دنبال مچگيري از او نبوديم. اتفاقي كه در بانك سرمايه افتاد، باعث شد پاي او به قضيه باز شود. نكته اينكه اين قبيل كارها اعتماد مردم به نظام را از بين ميبرد؛ اينكه وامي اينطور بيضابطه به كسي داده شود. فكر ميكنم هزار ميليارد و هزار ميليارد مقابل سرمايه اجتماعي عددي نيست. وقتی اين هزار ميليارد بدون حساب و كتاب داده ميشود و مردم نميتوانند ۲ ميليون وام را به راحتي بگيرند، اين به اعتماد مردم به نظام خدشه وارد ميكند و ما دنبال برگشت اين اعتماد هستيم. برخي مخالف اعدام مفسدان اقتصادي هستند و ميگويند بايد اول پول مردم را از آنها پس بگيريم اما من معتقدم بايد از هزاران ميليارد بدهي آنها گذشت اما در ملأ عام اعدام شوند تا اعتماد نظام برگردد. 
*سؤال ما به طور واضحتر اين است كه چرا تخلف يك نفر كه در فوتبال بوده را اينطور بزرگ كردهايد؟ آيا هدفي براي زدن فوتبال پشت اين قضيه نيست؟
چرا برخي آدمهاي مشهور مفسد اقتصادي ميشوند؟ سه راه براي شهرت هست؛ تيمداري، بانكداري و شركت هواپيمايي. با اين سرمايهگذاريها در چشم ميروند. يك زماني كسي با شهرتي از قبل يا عقبهاي سياسي وارد اين قضيه ميشود و نيازي به محبوبيت ندارد اما برخي با پول خرج كردن دنبال اين محبوب شدن هستند. وقتي دستگاههاي نظارتي افراد مشهور را زير نظر دارند و وقتي يكي ماشين مثلاً ۲۰۰ ميليوني سوار شود، زير ذرهبين است. برخي از اين افراد سرمايهاي دارند كه با سود پولشان پورشه ميخرند. معتقدم برخي براي دزديهايشان در فوتبال سرمايهگذاري ميكنند تا هزينه بازداشت را بالا ببرد. با هزينه كردن در تيمهاي پرطرفدار ميخواهند سرمايه تماشاگرانشان را همراه داشته باشند تا اگر فردا روزي كسي دست به آنها زد، ورزشگاه آزادي را بشورانند و فحش بدهند و صندلي بشكنند. مگر هدايتي تيم استيلآذين را نداشت؟ چرا ميخواست در اين تيم عقبه پرسپوليس را دنبال خودش بكشد؟ چرا سراغ پروين، مهدويكيا، علي كريمي و... رفت در حالي كه اگر كسي عاشق پرسپوليس باشد، عقبه اين تيم را دنبال خودش نميكشد و انشقاق ايجاد نميكند. هدايتي در نهايت هم تيمش را بيخيال شد و خودش را عابربانك پرسپوليس جا زد. ۱۳۰۰ ميليارد بدهي ايشان كجا و ۱۵ ميلياردي كه خرج پرسپوليس كرده كجا؟ تازه اين خرج هم در قالب اسپانسري بوده و منتي ندارد. همه جاي دنيا اسپانسرها دست باشگاه را ميبوسند اما اينجا برعكس عمل شده است. 
*آيا ضمانت يا قدرتي براي گرفتن اين پول از هدايتي هست؟
شما مطمئن باشيد اين پول را از حسين هدايتي پس ميگيريم. سيستم هم پشت اين قضيه است كه همه بدهي هدايتي به نظام بانكي را از او بگيرد. پرونده هدايتي در قوه قضائيه است. اگر او بدهياش را نپردازد، وثيقهاش را به اجرا ميگذارند. 
*شما تنها به اين بخش از فساد فوتبال ورود كردهايد؟ قبلاً هم پروندهاي باز بود اما نتيجهاش مشخص نشد.
ببينيد، اين جمعه چه اتفاقي در ورزشگاه آزادي بين تماشاگران پرسپوليس و تراكتورسازي افتاد. مگر بين پرسپوليسيها ترك نيست؟ چرا بايد اين اتفاقات بيفتد؟ همين پولهاي كثيف است كه اين برخوردها را ميبينيم. فكر ميكنيد چرا با سكوها برخورد نميشود؟ چرا برخي ناهنجاريها به آن پرداخته نميشود؟ ما بايد آهنقراضهفروشيها، ورقهاي غيراستانداردي كه از فولاد توليد ميشود و ارتباط آن آهنفروشيها و تاجرهاي فولاد و ارتباط همه آنها با فدراسيون فوتبال را پيدا كنيم. 
*ميشود در اين باره واضحتر توضيح بدهيد؟
بگذاريد تحقيقات تكميل شود، در اين زمينه هم شفافسازي ميكنيم. 
*رويكرد صدا و سيما را در قبال اين ماجرا چطور ميبينيد؟ اينكه وقت زيادي به هدايتي ميدهند و او به شما هم پرخاش ميكند.
ما دو بحث داريم؛ يكي اينكه دائماً به مردم تزريق نكنيد كه همه دزد هستند و ديگر اينكه بايد حرمت انسان را طبق اسلام نگه داريم اما وقتي كسي مثل زالو به بيتالمال چسبيده و مال مردم را خورده، انسان نيست كه حرمتش نگه داشته شود. قانون ميگويد تا وقتي حكم دادگاه قطعي نشده، اسمي نبريم ولي بايد استثنايي قائل شويم. چطور يك نماينده نميتواند اسم دزد را بياورد اما هدايتي در برنامه زنده هر چه بخواهد، ميتواند به من بگويد؟ وقتي نماينده در مورد مدركي حرف ميزند كه نبايد او را متهم كرد بلكه بايد بررسي كرد و اگر درست بود، از آن نماينده تشكر شود و اگر غلط بود، آن وقت هم عذرخواهي كند و هم محاكمه شود. من با صدا و سيما در مورد اين همه وقتي كه به هدايتي دادند، صحبت كردم. ايشان حتي اگر مجرم هم نباشد متهم كه هست. حتي اگر ۵۰ درصد حرفهاي من هم درست باشد، اين همه فرصت دادن به هدايتي براي حرف زدن دهنكجي به مردم است. اين را هم بگويم كه همان روزي كه قرار بود من و هدايتي در ۹۰ حرف بزنيم، او به يكي از نمايندگان شيراز زنگ زده كه بيايد پيش من تا خرج فجرسپاسي را بدهم. اينطور ميخواسته مثلاً يك نماينده را به سمت خودش بكشد. 
*در پروندهاي كه باز كرديد، از اصناف ديگر يا بخشهاي ديگر هم مفسداني هستند كه مثلاً بشناسيم؟
ما در كل سيستم ۲۰ نفر بيشتر از اين مفسدان اقتصادي نداريم. يكي در سينما بود كه پول را پس داد. ما سراغ همه مفسدين ميرويم و فوتبال براي كسي مصونيت ندارد. شايد خيلي از مفسدين را نشناسيد چون اهل شهرت نبودند ولي امثال هدايتي تاوان شهرت را هم ميدهند. فوتبال براي برخي پلهاي براي وصل شدن به آدمهاي بزرگ مملكت شده است. براي مثال فردي از طريق يك فوتباليست بزرگ وقت ملاقات با يك وزير را ميگيرد و كنار آن فوتباليست با وزير عكس مياندازد و همان عكس را ميبرد به رئيس بانك نشان ميدهد و ميگويد اگر فلان رقم را به من وام ندهي، پدرت را درميآورم و به وزير ميگويم بركنارت كند. 
*يك بحثي كه هدايتي مطرح كرد، پولي بود كه بابت حقوق كيروش داده است. در اين زمينه چه نظري داريد؟
هدايتي مدعي شده بخشي از حقوق كيروش را هم او داده است. ما در اين زمينه از وزير سؤال كرديم و گفتند كه پيگيري ميكنيم و جواب ميدهيم. اگر واقعاً وزارت ورزش براي سرمربي تيم ملي از يك بدهكار اقتصادي پول گرفته، بايد وزير را دادگاهي كرد. اعتبار ملي و لباس تيم ملي خيلي مقدس و بزرگ است كه يك بدهكار بانكي براي آن هزينه كند. اگر يك ضد انقلاب هم كمك كند، بايد قبول كرد؟ البته فرق است بين بدهكار بانكي و كلاهبردار بانكي و نبايد خودمان را گول بزنيم. 
*دوست داريم نظر شما را در مورد خصوصيسازي پرسپوليس و استقلال هم بدانيم. چند سال پيش اين بحث داغ شد و حتي مزايده آن هم برگزار شد اما درنهايت به سرانجامي نرسيد.
*تا الان چندين بار بحث خصوصيسازي سرخابيها مطرح شده اما چرا اين كار را نميكنند؟ چون ميخواهند از محبوبيت هواداران استفاده كنند. ميخواهند كانديداي رياست جمهوري شوند، ميگويند فوتباليستها را به خط كنيد تا در ورزشگاه شيرودي از ما حمايت كنند. چون اين پرسپوليس و استقلال خصوصي نيستند. صدا و سيما ميگويد دولت بودجه ما را نميدهد آن وقت من از بودجه خودم به يك تيم دولتي كمك كنم؟ اينطور است كه عملاً حق پخشي را هم شاهد نيستيم. دولت بايد دست از سر تيمها بردارد و تأكيد ما هم بر همين نكته است. بايد ۱۰۰ درصد سهام آن را به مردم واگذار كنيم. حقش پخش، لباس، برند و همه چيز بيفتد دست خود مردم و ببینيد چه درآمدي نصيب اين دو باشگاه ميشود و ديگر دست نابابان هم از اين قضيه كوتاه ميشود. وقتي يك مربي يا يك فوتباليست از اسمش استفاده كرده و چندين رستوران ميزند،  يعني يك تيم با اين همه طرفدار نميتواند؟ دولت عزمي براي فروش اين دو تيم ندارد. اينقدر لقمه چرب و نرمي هستند كه هيچكس حاضر نيست از سفره آن بيرون بيايد. 
 

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی