نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
۰
شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

ماجرای سانسور بخشی از لوگوی باشگاه رم در صدا و سیما واكنش‌های متعددی را در فضای مجازی به همراه داشته است.

سانسور به چه قیمتی؟

به گزارش خبرورزشی،باشگاه رم و صفحات خبرگزاریهای معتبر خارجی در روزهای گذشته با انتشار شاهكار جدید صدا و سیما، این اتفاق را پوشش دادند. این نخستینبار نیست كه صدا و سیما با ارائه سانسورهای عجیب نشان داده كیفیت برنامهها در اولویت قرار ندارند. به بهانه بازتاب جهانی سانسور آماتورگونه لوگوی باشگاه رم، نگاهی داریم به سانسورهای عجیب صدا و سیما در حوزه ورزش كه بازتاب زیادی در جامعه داشته است.
این به جای آن!
تیر سال 1394 بود كه تیمملی فوتبال ساحلی كشورمان در رقابتهای جامجهانی به مصاف اسپانیا رفت؛ دیداری كه در نهایت با نتیجه 6 بر پنج به سود ملیپوشان كشورمان به پایان رسید اما نكته جالب ماجرا وقتی اتفاق افتاد كه اسپانیا موفق شد دروازه ایران را باز كند. با توجه به پوشش نامناسب تماشاگران، احتمال سانسور در این بازی عجیب نبود اما سانسورچی صدا و سیما تصمیم گرفت به جای آنكه شادی پس از گل بازیكن اسپانیا یا حداقل بخشی از این بازی را پخش كند، قسمتی از بازی آرژانتین و نیجریه را برای بینندگان به نمایش بگذارد. اتفاقی كه واكنشهای متعددی را در فضای مجازی به همراه داشت.
سانسور نكرد
شبكه ورزش در سالهای اخیر نشان داده به هیچ عنوان توانایی تبدیل شدن به شبكهای جذاب برای مخاطبان ورزشی را ندارد. بیشتر بازیهای جذاب در سالهای اخیر از طریق شبكه سه سیما پخش شدهاند و بازیهایی كه اهمیت كمتری دارند در شبكه ورزش به نمایش گذاشته میشود. اما سوتی جنجالی شبكه ورزش در سانسور منجر به انتشار گسترده بخشی از یك برنامه در فضای مجازی شد. ماجرا به پخش یك رقابت سواركاری مربوط بود و سواركار خانم وقتی مربی مرد خود را در آغوش گرفت، مجری برنامه نگاهی به عوامل پشت صحنه كرد. این بار نه سانسور بلكه سانسور نكردن چنین اتفاقی، حاشیهساز شد. هرچند كه این اتفاق پیش از این در مسابفات والیبال نیز رخ داده بود و پخش تصاویر یك تماشاگر زن ایرانی مدتها سوژه فضای مجازی شد.
شادی گل جنجالی
در لحظاتی که نفسهای مردم جهان در سینه حبس بود تا آخرین پنالتی از ماراتن لیگ قهرمانان اروپا را ببینند، مردم یک کشور نتوانستند از دیدن پنالتی کریستیانو رونالدو لذت ببرند و مجبور شدند آن لحظه حیاتی را پس از فهمیدن اینکه پنالتی گل و رئال مادرید قهرمان شده است، تماشا كنند. ماجرا این بود كه رونالدو پس از گلزنی در الكلاسیكو پیراهن خود را از تن در آورد و همین موضوع باعث سانسور شد. اتفاقی كه عصبانیت مخاطبان صدا و سیما را در پی داشت.
تكرار و تكرار
تیمملی والیبال ایران در رقابتهای لیگ جهانی و جامجهانی عملكرد درخشانی داشته و باعث شده اقبال هواداران به والیبال بیشتر شود. اما مخاطبان هربار كه مسابقات ملیپوشان را در تلویزیون تماشا میكنند با چالشی جدی مواجه هستند. آنها مجبورند صحنههایی از بازی را بارها و بارها تماشا كنند. صحنههایی كه مربوط به تماشاگران است، گاه این تكرار به قدری آزار دهنده است كه مخاطبان قید تماشای بازی را میزنند و از شبكههای ماهوارهای دیدارهای تیمملی را تماشا میكنند. گاه علاوه بر صحنههای آهسته بازی، یك تماشاگر كه به طور معمول مرد است، بارها روی آنتن زنده به نمایش گذاشته میشود.
حمله به ماریا
افتتاحیههای مراسم مختلف، قرعهكشی رقابتهای جامجهانی، لیگ قهرمانان اروپا و حتی آسیا نیز بارها زیر تیغ صدا و سیما رفتهاند و مخاطبان مجبورند به جای تماشای این مراسمها، گزارشها را بشنوند و مراسم كامل را از سایتهای مختلف دانلود كنند. هرچند كه سال گذشته عادل فردوسیپور مراسم قرعهكشی جامجهانی را با كمترین سانسور روی آنتن برد اما به نظر میرسد رویه سانسور در مراسمهای مختلف ادامهدار باشد. ماجرا به شكلی شده كه مخاطبان تلویزیون ملی ایران، پیش از مراسم جامجهانی از ماریا كوماندیانا درخواست كردند لباسی مناسب به تن كند تا آنها بتوانند این مراسم را با كمترین سانسور تماشا كنند.
شاهكار آخر
آخرین شاهكار صدا و سیما مربوط به سانسور بخشی از لوگوی باشگاه رم است. اتفاقی كه واكنش باشگاه رم را نیز در پی داشت. همه چیز از شب بازی رم و بارسلونا شروع شد جایی که سانسور قسمتی از لوگو باشگاه رم باعث شد تا فضای توییتر پر از این اتفاق شود. همانطور که مانند قبل چنین اخباری با استقبال رسانههای خارجی مواجه میشود این بار نیز سایتهای انگلیسی از جمله بی بی سی و دیلی میل در کنار روزنامه زرد سان به تمسخر این اقدام و بازتاب آن پرداختند. رمولوس و رموس دو برادر دوقلویی هستند که ماده گرگی به آنها شیر میدهد و آنها را از مرگ حتمی نجات میدهد. این دو بعدها اولین پادشاهان شهر رم میشوند. همین موضوع باعث شكل گرفتن لوگوی باشگاه رم شد اما سانسور بخشی از آن در تلویزیون ایران منجر به بازتاب جهانی این اتفاق شد. بی بی سی و کوریره دلواسپورت برای مثال نوشتند: «آیا فکر میکنید لوگو تیم شما مناسب برای پخش در تلویزیون ایران است؟» باشگاه رم نیز خود از این اقدام طرفدارانش در ایران تشکر کرد که متوجه این سانسور شدند و در بیانیهای از تمام هواداران ایرانی این تیم به خاطر حمایتشان تشکر کرد و نوشت: «ما افتخار میکنیم که این همه هوادار پرشور ایرانی داریم». همچنین سایر سایتهای خبری مهم دنیا از جمله سایتهای ایتالیایی زبان نیز به نشر این خبر بسنده کردند و از سانسور لوگوی باشگاه رم در تلویزیون ایران خبر دادند.
افزایش حساسیتها به چه قیمتی؟
مثالهایی از این دست فراوان است، صدا و سیمای ایران كه نشان داده در طول سالیان گذشته هرگز تلاشی برای حرفهای شدن نداشته است این بار با رقم زدن اتفاقی عجیب، موجب حیرت مخاطبان شد. حال مخاطبان از خود میپرسند چگونه ذهن سانسورچی به سمت لوگوی باشگاه رم رفته و آنها را وادار به ثبت این اتفاق كرده است؟ آیا نیازی به انجام چنین كاری بود؟ بدون شك همه ما از خطوط قرمز و عرف جامعهمان مطلع هستیم اما آیا افزایش حساسیتها در شرایط فعلی كه اقبال به صدا و سیما كمتر شده است و شبكههای ماهوارهای طرفداران بیشتری دارند لزومی داشت؟

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی