نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟
۰
یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

فدراسیون جهانی اعلام کرد بر اساس تعداد دوپینگی‌ها به کشورها سهمیه المپیک می‌دهد این یعنی ایران فقط دو ورزشکار در توکیو ٢٠٢٠ خواهد داشت!

وزنه‌برداری در شوک قانون جدید المپیک

با اعلام سیستم انتخابی جدید حضور وزنهبرداران کشورهای مختلف در المپیک ٢٠٢٠ توکیو از سوی فدراسیون جهانی، شوک بزرگ به جامعه ورزش ایران و این رشته مدالآور وارد شد! چرا که باور حضور تنها ٢ نماینده از وزنهبرداری مردان ایران در المپیک، مسألهای نیست که بتوان بهراحتی با آن کنار آمد.
بحران دوپینگ و خطر حذف از المپیک
فدراسیون جهانی وزنهبرداری مدت زیادی است که از سوی کمیته بینالمللی المپیک برای مبارزه با دوپینگ تهدید میشود و حتی این رشته ورزشی بهصورتی جدی در خطر حذف از المپیک هم قرار دارد. به همین ترتیب، فدراسیون جهانی مجبور شد تغییراتی اساسی برای مبارزه با دوپینگ در دستور کار خود قرار بدهد تا عملا جلوی حذف وزنهبرداری از المپیک را بگیرد. سیستم طراحی شده جدید برای انتخابی هم بنا بر اعلام فدراسیون جهانی به منظور حمایت از قهرمانان پرتلاش این رشته تدوین شده که سعی میکنند با رعایت اخلاق ورزشی و پاک، کار خود را دنبال کنند. به این ترتیب، سیستم راهاندازیشده توسط کمیته اجرایی بینالمللی المپیک بعد از تأیید کمیته اجرایی فدراسیون جهانی وزنهبرداری اجرا خواهد شد. اما قانون جدید چیست که شوکی جدی به وزنهبرداری ایران وارد کرد؟
برنامهریزی جدید برای برگزاری مسابقات
براساس سیستم طراحیشده، از این پس به جای آنکه رنکینگ فدراسیون کشورها برای سهمیهبندی وزنهبرداران حاضر در دستههای مختلف تعیینکننده باشد، وزنهبرداران به صورت فردی برای مسابقات برگزیده میشوند و طبق ادعای سایت فدراسیون جهانی وزنهبرداری، این سیستم بهصورت موفقیتآمیز برای مسابقات مشترکالمنافع گلدکاست ٢٠١٨ اجرا شد. به این ترتیب، با توجه به برنامهریزیهای صورتگرفته، قهرمانانی درنهایت انتخاب خواهند شد که از تاریخ اول نوامبر ٢٠١٨ تا ٣٠ آوریل ٢٠٢٠ در حداقل ٦ تورنمنت مجاز و تاییده شده شرکت کرده باشند تا برای فدراسیون جهانی مشخص شود که به صورت مرتب تحت آزمایش کنترل دوپینگ قرار گرفتهاند. البته تعداد وزنهبرداران هر کشور که برای مسابقات المپیک توکیو برگزیده میشوند، بستگی به گزارش مفصلی دارد که تا چه حد قوانین ضد دوپینگ را رعایت کرده باشند.
افشاگری جنجالی رویترز
نکته جالب توجه دیگر این است که کشورهایی که وزنهبرداران آنها از امتیاز کمتر در رعایت قوانین ضد دوپینگ برخوردار باشند، حداکثر ٢ نماینده در مسابقات دارند، اما فدراسیونهایی که وزنهبرداران آنها امتیاز بالاتری بگیرند، حداکثر ٨ نماینده میتوانند معرفی کنند. خبرگزاری رویترز هم در گزارشی رسمی به نقل از منابع موثق خبری یک افشاگری جنجالی انجام داد و نوشت: «۵ کشور ازجمله روسیه که در زمینه وزنهبرداری کارنامه بدی دارند و دوپینگها و استفاده از مواد نیروزا در میان ورزشکارانشان زیاد بوده، ممکن است سهمیهشان در المپیک ۲۰۲۰ توکیو تنها به ۲ ورزشکار محدود شود. فدراسیون جهانی وزنهبرداری فعلا به روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و بلاروس اجازه داده است تا با ۲سهمیه در مسابقات المپیک ۲۰۲۰ توکیو شرکت کنند. کشورهایی که دوپینگیهای آنها از ۱۰ تا ۱۹ نفر باشد، میتوانند ۲ سهمیه در مردان و ۲ سهمیه در زنان داشته باشند.» در این گروه حداقل ۹ کشور قرار میگیرند که بلغارستان، ایران و هند ازجمله این کشورهاست که در رقابتهای کشورهای مشترکالمنافع ۵ مدال بردهاند.
اعتراض ایران به فدراسیون جهانی وزنهبرداری
همانطور که اشاره شد، طبق اعلام فدراسیون جهانی وزنهبرداری سهمیههای کشورها براساس نمونههای مثبت آنها از المپیک ٢٠٠٨ تا قبل از المپیک ٢٠٢٠ محاسبه میشود و در این بازه زمانی وزنهبرداری ایران ١٠مورد ورزشکار دوپینگی داشته است و همین مسأله میتواند سهمیه ایران در المپیک را کاهش بدهد. علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری در واکنش به این سیستم جدید در مصاحبهای گفته است: «این تصمیمی که هیأترئیسه فدراسیون جهانی گرفته به کشورها ابلاغ شده است و ما نیز آن را دریافت کردهایم. ما بشدت از سیاستهای مبارزه با دوپینگ فدراسیون جهانی وزنهبرداری حمایت میکنیم اما ایران مدت ٣سال است که مورد خاصی نداشته و حتی توانسته به صورت پاک قهرمان جهان شود. از اینرو، این تصمیم را عادلانه نمیدانیم. مطمئنا اعتراض خودمان را اعلام میکنیم»

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

ارزیابی شما از تغییراتی که تاکنون قلعه‌نویی در سیستم تیم ملی داده؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی