۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

لئاندرو و آلساندرو به خوبی می‌دانند این یک رؤیای غیرممکن است ولی بر زبان آوردن آرزوها که ضرری ندارد: «فوق‌‌العاده می‌شود روزی بتوانیم مسی را در پیراهن تیم رکاناتسه ببینیم.»

مسی می‌توانست ستاره ایتالیا باشد اگر...

به گزارش  خبرورزشی ، بحث دلالان فوتبالی یا رؤسای باشگاههای فوتبال در میان نیست. لئاندرو و آلساندرو، نام خانوادگی مشابهی با اسطوره آرژانتینی بارسا دارند و یکی از ساکنان شهر رکاناتی هستند که تیمی در سری D فوتبال ایتالیا دارد.

برادر آبا و اجدادی

با مروری در شجرهنامه لیونل آندرس مسی کوچیتینی درمییابیم که گویا خونی از جنس خون ساکنان رکاناتی در رگهایش جریان دارد! منطقهای که 125 سال پیش به دو بخش تقسیم شد و این دو بخش تاریخچه مشابهی دارند. لئاندرو مسی که همسن لیونل است در این باره میگوید: «آنجلو مسی، پدربزرگ پدربزرگ لیونل، برادر جیووانی پدربزرگ پدربزرگ من بود. آنجلو در سال 1866 به دنیا آمد و هشت سال کوچکتر از جیو بود. او بعد از ازدواج به دهکده مونته فانو در نزدیکی محله ما نقل مکان کرد و بعد تصمیم گرفت با همسرش ماریا به آرژانتین بروند. این دو برادر با هم در مزار مونته فیوره کار میکردند ولی درآمدشان آنقدر کم بود که به سختی میتوانستند از پس هزینههای خانوادههایشان بربیایند.

آنجلو و ماریا، اجداد لیونل تصمیم گرفتند برای یک زندگی بهتر به آرژانتین نقل مکان کنند و گام در مسیری بگذارند که ایتالیاییهای زیادی در قرن بیستم این کار را میکردند. لئاندرو ادامه داد: «در سال 1893 آنها با قطار به آنکنا رفتند و بعد در بندر جنوا سوار کشتی شدند و بعد از یک ماه سخت به روساریو رسیدند و دیگر هرگز به ایتالیا بازنگشتند. آنها در آن دوره خیلی فقیر بودند و حفظ ارتباط با اعضای خانواده در ایتالیا کار سادهای نبود. تلفن تنها در اختیار ثروتمندان جامعه بود و برقراری ارتباط تلفنی بین قارهها مقدور نبود. آنها خواندن و نوشتن هم بلد نبودند تا بتوانند با ارسال نامه از خودشان خبری بدهند. پدربزرگ من، آئورلیو، پسر جیووانی از دوران کودکیاش خاطراتی را به یاد دارد که برایم تعریف کرده. او برایم گفت پدرش همیشه نگران آنجلو بوده. سالها گذشت تا سرنوشت مشخص شود و همه چیز به لطف دنیای فوتبال روشن شد.»

من و مسی پسرعمو هستیم!

لئاندرو حالا در این رابطه صحبت کرده تا از رگ و ریشه اروپایی لیونل مسی رازگشایی کند. در سال 2005 بود که فرانچسکو فیوردمو، روزنامهنگاری اهل رکاناتی، در گزارشی یادآوری کرده بود ممکن است لیونل مسی رگ و ریشهای ایتالیایی داشته باشد. لئاندرو در ادامه صحبتهایش گفت: «کشیدن شجرهنامه ایتالیاییها کار سادهای است. آنچه سخت است این است بتوان بخش آرژانتینی خانوادهمان را بیابیم. در این زمینه، یک روزنامهنگار کاستاریکایی به من کمک کرد. ما بخشی از صحبتهای آنجلو مسی را در مورد مهاجران در آرشیوهای قدیمی یافتیم. او در صحبتهایش گفته بود ایتالیایی است و به لطف همین آرشیو متوجه شدیم او از جنوا به روساریو سفر کرده و جالب اینجا بود توقفی هم در بارسلونا داشتهاند. توانستیم شجرهنامه خانوادگی او در آرژانتین را دنبال کنیم و نهایتاً به پدر مسی رسیدیم. خورخه؛ یعنی من و لئو پسرعموی 3 یا 4 نسله هستیم.»

آلساندروی 40 ساله که در سری D در باشگاه رکاناتسه بازی میکرده، مدتی همبازی جنارو گتوزو بوده و حالا در صنعت چوب مشغول به کار است. او به اندازه لئاندرو در یافتن شجرهنامه خانوادگیاش فعال نبوده ولی در خانواده او هم نقل قولهایی در مورد اجداد مسی که به آرژانتین رفتند وجود دارد. او در این رابطه گفته: «من در یک شاخه دیگر در شجرهنامه خانوادگی هستم. در منطقه ما، نام خانوادگی مسی، نام خانوادگی مرسومی است.»

مسی میتوانست ایتالیایی باشد

این دو نفر حسابی ناراحتند که کشف این نسبت فامیلی بعد از آن صورت گرفته که پدر لیونل مسی برای یافتن اجدادش به ایتالیا سفر کرده بود ولی در این مسیر ناکام مانده. آلساندرو در این باره میگوید: «خورخه در سال 2004 به فابریانو (78 کیلومتری جنوب رکاناتی) سفر کرده بود ولی در آنجا نتوانسته بود قوم و خویشانش را بیابد. خیلی حیف شد چون اگر در آن زمان این رگ و ریشه پیدا میشد، مسی الان پاسپورت ایتالیایی داشت و نه اسپانیایی.»

اقوام مسی حالا میدانند در جام جهانی طرفدار چه تیمی هستند. آلساندرو ادامه داد: «قطعاً از آرژانتین حمایت میکنیم. حالا کارمان سادهتر است؛ چون ایتالیا در جام جهانی نخواهد بود ولی واقعیت این است اینجا مردم حس میکنند لیونل یکی از ماست. فکر میکنم در رکاناتی همه طرفدار تیم مسی هستند. بعید میدانم مسی روزی به اینجا بیاید چون شخصیت و هویتش در بارسا شکل گرفته و قطعاً اگر میخواست جایی برود، با گواردیولا به انگلیس میرفت. ولی برای ما فوقالعاده میشود که بتوانیم روزی او را در لیگ ایتالیا ببینیم.»

نتوانستم با مسی حرف بزنم

لئاندرو ادامه داد: «من یک بار با خواهر کوچکتر مسی، وقتی هنوز ساکن روساریو بودند، صحبت کردم. چندین بار تلاش کردم تا با لیونل صحبت کنم ولی موفق نشدم. حتی جیان ماریو اسپاکا، رئیس منطقه ما هم او را به جشن دله مارچه که هر سال در روز 10 دسامبر در سان بندتو برگزار میشود دعوت کرد ولی خبری نشد. راستش من خوشحال میشوم شخصاً با او آشنا شوم، با مسی دست بدهم و در مورد منطقهمان با او صحبت کنم.»

او همچنین گفت شهرداری رکاناتی منطقهای ویژه را در موزه مهاجرت این منطقه که پنج سال پیش افتتاح شده، به مسی اختصاص داده. این بخش موزه به بزرگداشت 700 هزار نفری که در این منطقه زاده شدهاند ولی با گذر زمان مجبور شدهاند تا برای گذران زندگی به جاهای دیگر بروند، اختصاص داده شده است. آلساندرو در بخش پایانی صحبتهایش گفت: «امیدوارم لیونل قهرمان جام جهانی شود و در بازگشت، برای جشن گرفتن این موفقیت به اینجا بیاید و با ما شادی کند. همه خوشحال خواهند شد. اینجا خانه تو است لئو.»

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی