نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟
آجورلو: اینطور نیست که از پوریای ولی صحبت کنیم، اما حق بانوان را ندهیم
منبع: تسنیم
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

مصطفی آجورلو نامزد ریاست فدراسیون فوتبال گفت که برای چالشی بزرگ وارد این عرصه شده است.

خبرورزشی - مصطفی آجورلو نامزد ریاست فدراسیون فوتبال اظهار داشت: من برای یک چالش بزرگ آمده‌ام. با همراهی اهالی فوتبال و دولت همراه با برنامه‌ای مدرن و فوتبالی قدرتمند. باید چالش فوتبال پایه را در نظر بگیریم. ظرفیت ما در فوتبال آنقدر هست که نترسیم، بدهی‌مان را بدهیم و با سرفرازی فوتبال را اداره کنیم.

وی با اشاره به سوابق خود در عرصه ورزش ادامه داد: آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم. ما آنقدر ثروتمند هستیم، اما فقط فکر بدهی‌ها هستیم. می‌گویند ما بدهکاریم، اما نمی‌گویند ما چقدر ثروتمند هستیم. من برنامه‌های خود را اعلام کرده‌ام و امیدوارم که بتوانیم برنامه‌های خود را ارائه کنیم.

حداقل می‌توانیم دو هزار میلیارد درآمدزایی کنیم

نامزد ریاست فدراسیون فوتبال درباره بحث ابتدایی خود که مربوط به اقتصاد فوتبال بود، گفت: فوتبال امروز در دنیا آماتور نیست. امسال بیستمین سال لیگ حرفه‌ای ماست و باید به مدار فوتبال حرفه‌ای جهان وارد شویم که اقتصاد است. اصلی‌ترین موضوعی که می‌توان در فوتبال به آن پرداخت اقتصاد است و اگر سالانه ما هزار میلیارد پول برای فوتبال ترسیم کنیم، رویاست؟! من می‌گویم نه. رئال مادرید به تنهایی سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد درآمد داشته است. ما حتماً می‌توانیم درآمد خوبی از فوتبال داشته باشیم. نمی‌گویم عدد رویایی، اما آیا حداقل می‌توانیم دو هزار یا هزار میلیارد درآمدزایی کنیم.

نامزد ریاست فدراسیون فوتبال درباره بحث ابتدایی خود که مربوط به اقتصاد فوتبال بود، گفت: فوتبال امروز در دنیا آماتور نیست. امسال بیستمین سال لیگ حرفه‌ای ماست و باید به مدار فوتبال حرفه‌ای جهان وارد شویم که اقتصاد است. اصلی‌ترین موضوعی که می‌توان در فوتبال به آن پرداخت اقتصاد است و اگر سالانه ما هزار میلیارد پول برای فوتبال ترسیم کنیم، رویاست؟! من می‌گویم نه. رئال مادرید به تنهایی سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد درآمد داشته است. ما حتماً می‌توانیم درآمد خوبی از فوتبال داشته باشیم. نمی‌گویم عدد رویایی، اما آیا حداقل می‌توانیم دو هزار یا هزار میلیارد درآمدزایی کنیم.
 

مدیرعامل سابق باشگاه پاس و تراکتور اظهار داشت: در باشگاه پاس درست است که بودجه دولتی گرفتیم، اما درآمدزایی هم داشتیم. با این حال در تراکتور ۴۵ میلیارد در درآمدزایی داشتیم که یک ریال آن دولتی نبود. قراردادهای سال بعد از آن هم ۱۰۰ میلیارد بود. ما باید فوتبال را درچرخه اقتصاد ببینیم و آن وقتی کسی نمی‌گوید آقای آجورلو به فوتبالی که ورشکسته است، نرو. بلکه باید تشویق کنند که وارد فوتبال شویم، چون ما در فوتبال روی گنجی نشسته‌ایم که بالای ۲۵ هزار میلیارد پول در آن است. با این حال ما وقتی امروز کار را شروع کنیم، از ظرفیت پایین آن شروع خواهیم کرد.

آجورلو با اشاره به ظرفیت‌های درآمدزایی فوتبال گفت: ما از ظرفیت تیم ملی و تولید محتوایی که تیم ملی و باشگاه‌ها دارند و در برنامه‌های تلویزیونی پخش می‌شود باید منفعت ببریم. تبلیغاتی که در برنامه‌های تلویزیونی زیرنویس هم می‌شود، حقی از فوتبال است. نه فقط پول در اینجاست، بلکه در زندگی مردم هست و هر چیزی که می‌خرند یا خدماتی که می‌گیرند، با اقتصاد فوتبال تبلیغ شود، بخشی از پول فوتبال خواهد بود. درست مثل بارسلونا و رئال مادرید. حتی با خط تلفن هم می‌توان برای فوتبال درآمدزایی کرد. امروز بسترهایی برای درآمدزایی در فوتبال وجود دارد که در دنیا می‌بینیم و دنیای مدرن یعنی بهره بردن از همین مسائل و ما باید بتوانیم از دارایی آنها استفاده کنیم و آنها از دارایی ما.

دعوا نکنیم!

وی خاطرنشان کرد: ما باید با هم اتفاق کنیم نه دعوا؛ دعوا تمام شده و امروز باید برای سربلندی فوتبال ایران دست به دست هم بدهیم.

نامزد ریاست فدراسیون فوتبال در بحث بعدی و برنامه‌هایش برای تحول در نظام باشگاهداری اظهار داشت: اتفاقی که در فوتبال ایران حلقه مفقوده است، مربوط به فوتبال حرفه‌ای می‌شود که نامش هست، اما خودش نیست. پول حرفه‌ای به بازیکن می‌دهیم، اما به داور نمی‌دهیم. در مجموعه فوتبال از جمله رسانه، چرخه‌ای وجود دارد که ما ۲۰ سال پیش در باشگاه پاس انجام دادیم. باشگاه پاس در خیابان مطهری دفتری داشت که ما به اکباتان کوچ کردیم و همانجا یک پتو انداختیم و یک باشگاه ساختیم. هرچند دوستان کم‌لطفی کردند و باشگاه را به همدان فرستادند.

آجورلو با بیان اینکه باشگاه باید تولید نیروی‌اش را از داخل خود داشته باشد و باید آکادمی‌ها فعال باشد نه اینکه بازیکن خرید، خاطرنشان کرد: همین باشگاه پاس که دوستان آن را به همدان فرستادند، هفت سال از بازیکنان آکادمی خود استفاده کرد و بازیکنانی مانند آرش برهانی، میثم منیعی، میلاد میداودی و حتی کمال کامیابی‌نیا بازیکنان پاس بودند. ما در پاس رسانه داشتیم و ۲۰ سال پیش داشتیم یک نظم باشگاهداری را اجرا می‌کردیم. ما با کمک آقای قالیباف توانستیم یک باشگاه حرفه‌ای بسازیم. وقتی ۱۱ ماهه توانستیم استادیوم فوتبال بسازیم، آقای هاشمی‌طبا گفت مگر می‌شود که اینگونه هم کار کرد؟

وی در پاسخ به این سؤال که پولی که در باشگاه پاس هزینه می‌شد از کجا آمده بود، گفت: پول آن مسلماً در آن زمان از دولت بود، اما شما در همسایگی همین ایران ببینید که باشگاه‌های آنها چگونه با کمک دولت توانستند حرفه‌ای شوند و کم کم از وابستگی دولت خارج شدند.

نامزد ریاست فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه دولت باید حمایت و پشتیبانی از فوتبال داشته باشد، اظهار داشت: حق ما که از فوتبال هستیم و شاید پیشکسوتان فوتبالی ما که شاید نیازمند چند میلیون برای درمان خود باشند، بسیار زیاد است و مسئولان بدانند که ما چه ثروتی در فوتبال داریم. باید بتوانیم برنامه‌های خود را با آگاهی و اعتماد به‌نفس اجرا کنیم. ما برای فوتبال حرفه‌ای باشگاه حرفه‌ای می‌خواهیم، برای باشگاه حرفه‌ای به آدم‌های حرفه‌ای نیاز داریم و برای آدم‌های حرفه‌ای باید بتوانیم آنها را به درستی تربیت کنیم.

آجورلو برنامه‌هایش برای تیم‌های ملی را نیز تشریح کرد و گفت: برای اینکه تیم ملی به جام جهانی صعود کند، باید ستادی ویژه تشکیل شود. این ستاد باید شبانه‌روزی یک کار انجام دهد و آن هم زمینه‌سازی برای صعود به جام جهانی است. ما اگر بخواهیم کار اقتصادی انجام دهیم یا هر کاری انجام دهیم، باید به دروازه جام جهانی برسیم. جام جهانی باعث می‌شود ما اسپانسر بگیریم، بازیکنان‌مان دیده شوند و به فوتبال اروپا بروند و همه کار از جام جهانی انجام می‌شود. پس برای صعود به جام جهانی باید هر کاری انجام دهیم، اردو برگزار کنیم و هر کاری می‌توان را انجام داد.

هدف ما صعود به جمع هشت تیم برتر جهان در سال‌های ۲۰۳۰ و ۲۰۳۴ خواهد بود

وی افزود: ما باید برنامه‌های خود را با تیم ملی ترسیم کنیم. باید با آرامش کار خودمان را انجام دهیم. اینکه تیم ملی را در راهبرد جهانی قرار دهیم، باید کار را درست انجام بدهیم. هدف ما در تیم ملی صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۶ است. صعود به جمع هشت تیم برتر جهان در سال‌های ۲۰۳۰ و ۲۰۳۴ خواهد بود و برای قهرمانی در جام ملت‌های ۲۰۲۳ نیز تلاش می‌کنیم. شاید بگویند که دوره ریاست فدراسیون فوتبال چهار ساله است، اما ما باید افق بلند داشته باشیم و فوندانسیون را خوب بچینیم. ما باز هم در همسایگی خود ترکیه را مثال می‌زنم که چگونه توسعه پیدا کردند.

«ما نمی‌توانیم آقایان را در فوتبال بانوان بفرستیم و بخواهیم که آنها مدیریت کنند.»، این نامزد ریاست فدراسیون فوتبال با بیان این جمله درباره فوتبال بانوان گفت: باید از ظرفیت خانم‌های توانا استفاده کرد و همانطور که نیمی از صندلی‌های دانشگاه را امروز خانم‌ها در اختیار دارند، در حوزه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی نیز باید به آنها اعتماد کرد. ما بانوان مدیر و مربی بسیار خوب و توانایی داریم که باید به آنها اعتماد کنیم و اگر در این چند سال نسبت به آنها کوتاهی شده است باید از این بابت عذرخواهی کرد. قراردادهای آنچنانی با مربیان آقایان بسته شده، اما پاداش و حق اولیه بانوان پرداخت نشده است. اینطور نیست که صحبت از پوریای ولی کنیم، اما حق بانوان را ندهیم.

آجورلو درباره برنامه‌هایش برای تعامل و ارتباط‌های بین‌الملل گفت: بحث تعامل بین‌الملل بسیار مهم است که ما نتوانستیم جایگاه‌های مهمی را در کنفدراسیون فوتبال آسیا به دست بیاوریم و در فیفا هم کاری از پیش نبردیم. اگر بازیکنان بزرگی چون علی کریمی، علی دایی، خداداد عزیزی و مهدی مهدوی‌کیا که سرمایه‌های ملی کشور ما هستند، در حوزه‌ای تربیت می‌شدند تا در این فرآیند به آن جایگاه برسند، ما کاری صورت ندادیم. ما نه تنها کاری نکردیم، بلکه بدون برنامه‌ریزی خود سانسوری کردیم. ما نمی‌توانیم برای خودمان هدف‌گذاری کنیم و دنبال جایگاه باشیم، اما در تعامل بین‌المللی برنامه‌ای نداشته باشیم.

وی ادامه داد: ما در فرایند تربیتی باید سرمایه‌های خود را تربیت کنیم. افرادی در این سال‌ها با ما همراه بودند که امروز آنها در خانه نشسته‌اند. قرار نیست ما کار سیاسی انجام دهیم و اگر بهره‌ای برای فوتبال دارد، باید از این افراد استفاده کنیم. آن برای دولت قبل بود و ما دولت جدید فوتبال خواهیم بود. باید سیاسی بازی را از فوتبال خارج کنیم و کار را پیش ببریم. ما نمی‌توانستیم پول خودمان را به داخل کشور بیاوریم. ما می‌توانستیم و من حتماً این کار را انجام خواهم داد، چگونه، الان نمی‌توانم بگویم که راه‌مان خراب شود.

نامزد ریاست فدراسیون فوتبال تصریح کرد: اگر چهار خبر بیاید و برود، ما مشکل‌مان را به خارج از کشور برده‌ایم. با این حال ما برای آقایی آسیا نیاز به دیپلماسی داریم که در مجامع بین‌المللی ما را بپذیرند. کشور ما امروز به این نیاز دارد که بتوانیم از ظرفیت‌های بین‌المللی خود استفاده کنیم. چرا نباید داوران ما در سطوح بالا سوت بزنند یا مربیان‌مان به خارج از کشور نروند؟ من مطمئنم ایران با ثروتی که در فوتبال و کشورش دارد، می‌تواند مرجع فوتبال آسیا شود. من نمی‌گویم چرا در مالزی یا کشورهای دیگر، اما می‌گویم چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا نباید از ظرفیت فوتبال ما استفاده کند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

صعودکننده به مرحله بعد جام حذفی؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی