۰
سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
۰ |
۰

روزنوشت| برانکو و کار ناتمامش

زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در پیروزى‌هاى پرسپولیس، برانکو ایوانکوویچ نقشى دارد که قابل کتمان نیست!

خبرورزشی/ اردشیر لارودی: ١- از تیم ملى که در جام جهانى روزگار خوبى را از سر گذراند، این روز‌ها چه خبرى دارید؟
از تیم ملى که در دى ماه می‌خواهد در جام ملت‌هاى آسیا، به عنوان قهرمانى حمله ور شود، چه می‌دانید و چه می‌دانیم؟
٢٨ مردى که آقاى کى‌روش براى حضور در اردو دعوتشان کرده است، به چه امورى مشغولند؟
متأسفیم که می‌بینیم تیم ملى از ابهت لازم برخوردار نیست!
افسوس می‌خوریم که می‌شنویم ملى‌پوشان، بارى به هر جهت روزهاى آماده‌سازى را از دست می‌دهند!‌
نمی‌دانیم چرا تیم ملى، اهمیت بایسته خود را از دست داده و نمی‌دانیم چه عاملى موجب این نزول جایگاه عاطفى شده است!
تنها این را یادآور می‌شویم که تیم ملى، باید بیشتر از این‌ها از توجه و از مقبولیت عام و خاص برخوردار باشد!
تنها این نکته را متذکر می‌شویم که راه ساختن تیم ملى و راه آماده‌سازى ملى‌پوشان، این نیست که الان شاهدیم! پى‌گیرتر باید بود! سخت‌گیرتر باید بود!
دنبال مقصر نیستیم! دنبال تقصیر هم نیستیم، فقط از یک واقعیت بد حرف می‌زنیم! از فروافتادن جایگاه یک تیم قوى!
هدر دادن فرصت‌ها
٢- لیگ برتر تعطیل است و دلیل راستین این تعطیلى نابهنگام، اگر هم معلوم باشد، فایده‌مندى اش محرز و مورد قبول نیست!
مهمتر از این- یعنى بدتر از این واقعیت عینى- واقعیت دیگرى است که در شروع مجدد مسابقه‌هاى لیگ برتر خود را نشان خواهد داد: از این موقعیت- که می‌تواند به شکل یک فرصت در خدمت چرخه پیش‌رونده لیگ برتر باشد- به بدترین صورت استفاده می‌شود! استفاده‌اى نامطلوب! هدر دادن اوقات زمانى! تلف کردن ساعات و دقایقى که بازگشت‌ناپذیرند و غیر قابل جبران! فرصت از دست‌رونده خودسازى تکمیلى!
تیم‌هاى کم‌شمارى را می‌بینیم که براى رفع اشکالات خود، دست به‌کار شده‌اند! تیم‌هاى بیشترى را- اکثریت تیم‌هاى خوش‌نشین در لیگ برتر را- شاهدیم که برنامه خاصى براى استفاده و بهینه‌سازى اصول بازى خود ندارند! نه از تمرینات ویژه خبرى هست و نه از بازى‌هاى تدارکاتى و دیدارهاى دوستانه!
آسان‌گیرى و سهل‌انگارى و «این نیز بگذرد»، پیروان بیشترى دارد! کوشش و تلاش، با خریداران کمی روبه‌رو است!
پرسپولیس، تاکتیکى‌ترین تیم
٣- در پیروزى‌هاى پرسپولیس، برانکو ایوانکوویچ نقشى دارد که قابل کتمان نیست!
در دو برد عالى پرسپولیس، برابر الدحیل و السد، برانکو کارى کرد کارستان!
پرسپولیس براى آنکه در تهران جبران کند باخت در قطر مقابل الدحیل را، به یکى از طراحى شده‌ترین بازى‌هایش دست زد! و براى آنکه سرنوشت السد را، در تهران و در حضور ٨٠ هزار نفر تماشاگر- یار دوازدهم انبوه شده- معلوم کند، یکى دیگر از مسابقه‌هاى تاکتیکى فوتبال ایرانى را به تماشا می‌گذارد!
شاهکار پرسپولیس، انجام سراپا دقت خواسته‌هاى حرکتى برانکو بود و هنر ماندگار برانکو، تعیین وظایف فردى و گروهى و تیمى، در کمال دقت و در کمال تیزبینى و درست‌اندیشى!
پرسپولیس، هم خوب دفاع کرد! هم محکم و باصلابت دفاع کرد! هم زیر توپ نزد! هم زیر توپ نکشید و هم براى هر بار که پا به توپ می‌شد، برنامه‌اى در راستاى زدن ضربه آخر داشت! صحنه‌هاى تکرارشونده!
شاهکار برانکو، یکى و دو تا نبود! برانکو با تیمی که به میدان فرستاد هم، عقل‌مندى و تسلط خود را بروز داد! جلوتر از این برانکو، در بازى گرفتن از جوانانى که داشت، عرضه فرماندهى و لیاقت خود را به عنوان یک انتخابگر و یک راهبر تیم نشان داد! برانکو، راه دیگرى را جلوى پاى فوتبال ما گذاشت!
تفکر در بازى امیدآفرین
٤- ساره جوانمردى، که معنا کرده است مفهوم بلند «شیرزن» ایرانى را، درست و به‌هنگام دست به کار شد!
مدال طلاى آسیایى او، در این روزگار که متفقانه و با همدلى و همزبانى به مقابله با سختى‌هاى زندگى مشغولیم، روحیه‌بخش و امیدآفرین و به فال نیک گرفتنى است!
از «ساره جوانمردى» که خود کامل‌کننده مفهوم والاى جوانمردى است، براى این توفیق ملى و این پیروزى روحیه‌ساز، متشکریم که او یک بار دیگر به یادمان آورد «ما می‌توانیم»! و نیز به یادمان آورد، «ژن خوب» اگر هم باشد، کجاست و نزد کدامین زنان و مردان پرهنر!

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدها

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی