۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قرارداد بستن یک دانش و یک تخصص است. برای خوب قرارداد بستن باید علم مذاکره داشت.

به گزارش خبرورزشی، این اولین بار نیست که فوتبال ایران از نحوه قرارداد با بازیکنان و مربیان خارجی متضرر می‌شود و آخرین بار هم نخواهد بود! به این دلیل که نه باشگاه‌ها و نه فدراسیون فوتبال برای تنظیم قرارداد‌ها از مشاور حقوقی بهره نمی‌برند! به یاد داریم ژوزه به خاطر ماه‌ها و سال‌ها کار نکردن در پرسپولیس چندین میلیارد تومان پول گرفت و دست آخر یک دلار هم به پرسپولیس تخفیف نداد. ماجرای مهدی طارمی و تیم ریزاسپور ترکیه را که به یاد دارید. به او گفتند برگردد به تیمت! هیچ خطری تو را تهدید نمی‌کند، اما در پایان هم مهدی طارمی محروم شد و هم تیم پرسپولیس. الان هم قرارداد مارک ویلموتس به گونه‌ای بسته شده که چه ما قرارداد را فسخ کنیم و چه مارک ویلموتس، ما باید به او غرامت بدهیم. صد رحمت به قرارداد ترکمنچای.
قرارداد بستن یک دانش و یک تخصص است. برای خوب قرارداد بستن باید علم مذاکره داشت. برای استراماچونی چک بردند، اما او نه اجازه داد وکیل حقوقی اش این چک را دریافت کند و نه وکیل حقوقی مدیر برنامه اش و گفت من تنها در صورتی این چک را دریافت خواهم کرد که مشاور حقوقی‌ام به من اجازه دهد. راستی مشاور حقوقی فدراسیون فوتبال کیست. یا مشاور حقوقی باشگاه استقلال. چرا این‌ها الان نیستند تا در مورد قرارداد‌ها صحبت کنند؟
ساده‌لوحانه است که مهدی تاج و حتی آدم‌هایی بزرگ‌تر از مهدی تاج از پس وکلای حقوقی مارک ویلموتس برآیند. حالا خوب است فدراسیون فوتبال به دنبال این بود که نقصان‌های قرارداد کارلوس کی‌روش را برطرف کند. اگر چنین نیتی نداشت ما باید همه دستمزد مارک ویلموتس را به او می‌دادیم. با اینکه تنها ۴ بازی روی نیمکت تیم ملی نشست.
من و شما شاید اطلاعات حقوقی نداشته باشیم که نداریم، چون کارمان وکالت نیست. قرارداد را باید کسی ببندد که درس حقوق خوانده باشد و مشاور حقوقی باشد. مارک ویلموتس یک مربی درجه دوم و شاید هم درجه سوم در فوتبال اروپاست، اما چند وکیل و مشاور حقوقی دارد و وقتی درخصوص فسخ قرارداد او خبر به میان آمد، گفت فدراسیون فوتبال ایران با وکلای من در حال مذاکره هستند. مارک ویلموتس از وکلای حقوقی حرف زده است. یعنی نه یک وکیل بلکه چند وکیل. وکلای فدراسیون فوتبال چه کسانی هستند؟ بعید به نظر می‌رسد متون قراردادی که از سوی خارجی‌ها تنظیم می‌شود توسط ایرانی‌ها مطالعه شود. در غیر این صورت سخت است تصور کنیم باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال به چنین قرارداد‌هایی راضی شوند مگر اینکه پای چیز‌های دیگری در میان باشد که ما از آن مطلع نیستیم و در این‌باره مدرکی نداریم.
صد رحمت به قرارداد ترکمنچای. قرارداد‌هایی که این روز‌ها با فوتبالی‌ها بسته می‌شود، بدتر از قرارداد ترکمنچای است. نمونه اش ایزد سیف‌الله پور، قائم‌مقام باشگاه نساجی دیروز درخصوص قرارداد‌های عجیب بازیکنان این تیم گفت: «ما تا الان ۲۵ درصد به تعهدات‌مان عمل کردیم. نمی‌گویم ایده‌آل است، اما خیلی از باشگاه‌ها و حتی تیم ملی ما مشکل مالی عدیده دارند. باشگاه‌های نفتی، پرسپولیس و استقلال و خیلی از تیم‌ها از این بابت مشکل دارند؛ حالا حکایت سپاهان و فولاد جداست، اما متأسفانه با همین شرایط قرارداد‌های این مدلی دردسرساز شده و زمزمه‌هایی هم به گوش می‌رسد که بازیکنان ما را به تیم جدیدشان ببرد. قرارداد‌ها واقعاً عجیب است و حتی در آن‌ها قید شده اگر فلان مربی نباشد بازیکن می‌تواند جدا شود.»
فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها به هر شکلی دوست دارند قرارداد می‌بندند، اما آیا نباید یک نهاد نظارتی بالای سر این‌ها باشد که این همه بودجه و امکانات دولتی را حیف و میل نکنند؟
 
پرونده| صد رحمت به قرارداد ترکمنچای
کارشناسان و صاحب‌نظران پاسخ می‌دهند
راهکار شما برای جلوگیری از عقد این قرارداد‌های غیرحرفه‌ای چیست؟
غلامحسین اسماعیلی: باید دقت کافی در عقد قرارداد‌ها و فسخ آن داشته باشند
سخنگوی قوه قضاییه در این خصوص گفت: تقاضای ما از مسئولان وزارت ورزش و جوانان این است که دقت لازم را در قرارداد‌ها و فسخ آن داشته باشند به گونه‌ای که نه با سرمایه مملکت و نه با احساسات جماعت فوتبالی بازی نشود. در بخش مربوط به حقوق بین‌الملل، بازرسی کل کشور وظیفه دارد آن‌ها را بررسی کند. درخصوص نحوه پرداخت پول سرمربی استقلال هم متولیان باید اقدامات‌شان به گونه‌ای باشد که اموال بیت‌المال در این مسیر به هدر نرود.
غلامرضا رفیعی: در گذشته قرارداد‌های بدی تنظیم می‌کردیم
کارشناس حقوقی فوتبال در این خصوص گفت: در گذشته و در سطح باشگاه‌ها و یا فدراسیون فوتبال قرارداد‌های بسیار بدی تنظیم می‌شد که گاهی یک باشگاه یا فدراسیون ملزم بود تا پایان مدت قرارداد به طرف مقابل غرامت بپردازد، اما اگر شکل تنظیم قرارداد ویلموتس به همین شکل باشد باید خدا را شکر کنیم که بگوییم این شرط غرامت ۳ ماهه بسیار هوشمندانه و به‌جا در قرارداد قرار گرفته و به نفع فدراسیون فوتبال و همچنین منافع کشور تلقی می‌شود و دامنه خسارات را به شکل قابل‌توجهی محدود کرده است.
ناصر نوآموز: به افراد متخصص و کاربلد نیاز داریم
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در این خصوص گفت: عقد قرارداد با مربیان خارجی نیاز به افراد کارشناس و متخصص در زمینه حقوق بین‌الملل ورزش دارد. وقتی ما در عقد قرارداد‌ها حرفه‌ای عمل نمی‌کنیم و خیلی راحت به بند‌های موجود بی‌توجهی می‌کنیم همین می‌شود که در نهایت همان بند‌ها و تبصره‌ها بلای جان‌مان می‌شود. باید در بحث بین‌الملل و حقوقی با افراد متخصص و کاربلد مشورت کرد. اگرچه من معتقدم وقتی ما مربیان خوب داخلی داریم چرا باید از مربیان پردردسر خارجی استفاده کنیم.
مسعود رضاییان: برخی موارد به مسائل ریز حقوقی بی‌توجهی می‌کنیم
مدیرعامل پیشین تیم‌های لیگ برتری که سابقه عقد قرارداد با مربیان خارجی را دارد در این خصوص گفت: طی سالیان گذشته رویکرد آزمون و خطا و به صورت کلیشه‌ای، نکاتی را به ما یادآور کرد که ما بتوانیم در حالت برد- برد قرارداد‌های خارجی را منعقد کنیم. بعضاً با عجله قرارداد می‌بندیم و به برخی مسائل حقوقی بی‌توجهی می‌کنیم و این می‌شود که در نهایت مجبور می‌شویم به خواسته مربیان خارجی تن دهیم. باید از لحاظ حقوقی با افرادی کار کنیم که آگاه به مسائل اینچنینی باشند و پرداخت‌ها را باید چند مرحله‌ای کنیم و شرط و شروط کافی درباره تعهدات مربیان خارجی قید کنیم.
عباس انصاری‌فرد: باید از وکلای خوب و باتجربه استفاده کنیم
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس در این خصوص گفت: متأسفانه ما وکلای بین‌المللی باتجربه ورزشی زیادی نداریم که در دادگاه‌های بین‌المللی ورزشی اعم از فیفا و... از حق و حقوق‌مان دفاع کنند، ولی این امکان برای مربیان و بازیکنان خارجی وجود دارد. با این وجود ما باید از تجربه قرارداد‌های بدی که طی سالیان گذشته بسته‌ایم استفاده کنیم و در مسائل حقوقی از افرد مطلع و باتجربه بهره ببریم چرا که این نوع قرارداد‌ها با قرارداد‌های مربیان داخلی کاملاً فرق دارد و نیاز به علم و آگاهی حقوق بین‌الملل در آن دیده می‌شود.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی