نظرسنجی

بهترین تیم هفته ۲۴؟
علیرضا دبیر: با این سند همه می‌توانند کشتی و عملکردش را رصد کنند
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

تفاهم‌نامه فدراسیون‌کشتی با شهرداری‌ مشهد از سوی علیرضا دبیر و کلایی شهردار مشهد امضاء شد.

خبرورزشی/ مهدی شیروانی؛ مراسم رونمایی ازسند برنامه‌های راهبردی و ۸ ساله فدراسیون‌کشتی از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ با حضور مهدی علی‌نژاد معاون‌توسعه ورزش‌قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و ریاضی رییس هیات‌کشتی استان خراسان رضوی  برگزار شد. بعداز مراسم رونمایی، تفاهم‌نامه فدراسیون‌کشتی با شهرداری‌ مشهد نیز از سوی علیرضا دبیر و کلایی شهردار مشهد امضاء شد. مراسم با تلاوت قرآن مجید و نواختن سرود جمهوری اسلامی آغاز و درابتدای مراسم علیرضا دبیر رییس فدراسیون‌کشتی ضمن خیرمقدم به مدعوین در بخشی از سخنانش گفت: روز اول ورودم به فدراسیون، گفتم برنامه جامع فدراسیون را به من بدهند اما به جای برنامه فدراسیون، برنامه‌های اعزام مسابقات یک سال را به من دادند. در هر کاری باید بدانیم کجا می خواهیم برویم و در چه سالی در کجا باشیم اما در فدراسیون یک ورق برنامه در این مورد نبود و معلوم شد فدراسیون اصلاً برنامه ندارد. مگر انسان می‌تواند بدون برنامه و هدف کاری انجام دهد چه در زندگی و چه در کار، مگر می شود یک سازمان را بدون برنامه جلو برد.  از کارشناسان دانشگاه شریف درخواست کردیم و تیمی از آنجا به فدراسیون آمد و تدوین این برنامه حدود ۱۲ ماه طول کشید. البته حدود ۴ ماه به خاطر کرونا وقت ما از بین رفت و کار عقب افتاد. این سند راهبردی حوزه‌های مختلفی دارد از جمله حوزه فنی، سازمانی، فرهنگی، اقتصادی، عدالتی، عمرانی، IT، رسانه و ... در همه حوزه‌ها برنامه جامع دیده شده و خوشحالیم که این کار انجام شد و انشاءالله از این به بعد همه می توانند کشتی و عملکرد آن را  را رصد کنند.

علیرضا دبیر در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: از حدود ۳۰ تا ۳۵ کارشناس صاحب نظر از قهرمانان المپیک و جهان و کارشناسان رسانه در کشتی مانند علیرضا حیدری، علیرضا رضایی، عباس جدیدی، حمید سوریان، محسن کاوه، محمد بنا، غلامرضا محمدی، مجید خدایی، پژمان درستکار، حاج محمدرضا طالقانی، منصور برزگر، مجید ترکان، محسن فرح وشی، علیرضا رضایی منش، بهروز یاری، حسن یوسفی افشار، حسن رنگرز، صدرالدین کاظمی و ... نظراتشان را پرسیدیم که چرا کشتی به این روز افتاده و هرکدام از این عزیزان از دید خود  نظراتشان را بیان کردند و در نهایت به ۸ چالش اساسی در کشتی رسیدم که چرا به این روز افتاده است. دوستان ایده هایشان را دادند و گفتند اگر قرار است در کشتی خوب بشویم باید این کارها را انجام دهیم و  افق برنامه را روی المپیک ۲۰۲۸ گذاشتیم و ۸ سال زمان گذاشتیم به هدفمان برسیم و هدفمان این است در کشتی آزاد و فرنگی قهرمان المپیک شویم و براساس همین هدف نیز دوستان کارشناس برنامه‌های خود را دادند که این موارد در حوزه‌های فنی بود.

رییس فدراسیون کشتی همچنین گفت: خارج از بحث فنی در حوزه اقتصادی نیز برای اینکه بتوانیم قهرمان المپیک بشویم حتما یکسری ملزومات نیاز است تا فدراسیون درآمدش بالا برود و درآمدهای پایدار داشته باشد. بودجه تخصیص یافته ارتقاء یابد و در کنارش کار حتما IT محور باشد، ارتباط خوبی با فدراسیون جهانی داشته باشیم و بتوانیم کرسی‌های جهانی را بدست بیاوریم. ارتباط با سایر دستگاه‌های علمی داشته باشیم و تفاهم نامه‌هایی را با آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد، وزارت علوم و دستگاه‌های علمی به امضاء برسانیم. خیلی موارد دیده شده و این برنامه ۲۴ ماده است که در چندین جلسه کارشناسان برنامه‌ریزی، فنی و اقتصادی درمورد آن نظر داده‌اند. سند راهبردی دارای ۲۴ ماده  است که کلی بند و تبصره در ذیل آن وجود دارد در آخر خروجی آن حدودا بین ۷۰ تا ۸۰ آیین نامه و دستورالعمل است که می‌توان به انتخاب روسای هیأت‌های کشتی، اینکه وظیفه  هیأت‌ها چیست، مربیان چه کاری باید انجام بدهند، انستیتو چه برنامه ای انجام دهد و ... اشاره کرد.

تفاهم نامه فدارسیون کشتی و شهرداری مشهد

اما یک مورد را نیز باید بگویم اینکه برنامه‌های ۵ ساله کشور نوشته می‌شود و کاملا به هدف نمی‌رسد و شاید تا ۳۰ درصد آن جلو بروند و ما نیز تمام تلاشمان را در اجرای سند راهبردی کشتی خواهیم کرد، اما حتی اگر ۵۰ یا ۶۰ درصد آن هم محقق شود، خیلی خوب است. برای اینکه این برنامه به درستی انجام شود، یک شورای راهبردی برای آن تعیینن کردیم که اعضای آن شامل شخصیت های حقوقی مانند رئیس فدراسیون، سرمربیان تیم های ملی و اشخاص حقیقی که در مورد ضرورت موضوع از آن‌ها دعوت می‌شود و چند نفر نیز به‌عنوان کارشناسان اقتصادی، برنامه‌ریزی، فرهنگی و ... به‌صورت ماهی یکبار برنامه را رصد و پایش می‌کنند تا از آن عقب نباشیم. بودجه سالانه فدراسیون براساس این برنامه ۸ ساله وی یک برش از آن خواهد بود و بودجه سال ۱۴۰۰ فدراسیون نیز بر اساس این برنامه تعیین می‌شود. رؤسای هیئت‌های وقت‌نگذار و مربیان بی‌سوادفنی، دو معضل کشتی ما هستند. یکی از اولویت‌های ما آموزش است. انستیتو مکلف است به استان‌ها برود. آموزش پایدار داریم. امروز ۴۰ هزار کشتی‌گیر داریم و طبق این سند، سال ۲۰۲۸ می‌خواهیم به ۸۰۰ هزار نفر برسیم. کشتی باید به آموزش و پرورش برود. انتخابی تیم ملی در زمانی که ما کشتی می گرفتیم را ببینید که قبلا چند نفر بودند و الان چند نفر. حسن کار این است که رئیس فدراسیون پاسخگو می‌شود نه رئیسش. به همه دارد ابلاغ می‌شود که برنامه نوشته شود، در کشتی قبلا نبوده و اگر من هم نباشم، از رئیس فدراسیون بعدی هم این را بخواهید.

علیرضا دبیر همچنین گفت: این برنامه المپیک محور است و حضور در تمام مسابقات از جمله رقابت‌های برون‌مرزی المپیک محور است و اعتقادمان این است که به جای نگاه جام‌جهانی محور باید نگاه المپیک محور باشد. در این سند برنامه رده‌های سنی خردسالان، نونهالان و نوجوانان را مشخص کردیم. در نوجوانان مدال برای ما ملاک نیست اما این رده بسیار برای ما اهمیت دارد. کم پیش می‌آید در نوجوانان کشتی‌گیری طلا بگیرد و بتواند همان طلا را در بزرگسالان تکرار کند چرا که آنقدر به کشتی‌گیر فشار و استرس می‌دهند و تمرینات سنگین برگزار می‌کنند تا کشتی‌گیر به بزرگسالان نرسیده از بین می‌رود. شما به قهرمانان ما مانند حمید سوریان، عباس جدیدی، علیرضا حیدری، رسول خادم نگاه کنید. این قهرمانان در نوجوانان زیاد مطرح نبودند چراکه فشار نیاوردند وزن کم نکردند و در بزرگسالان گل کردند و کسی که در نوجوانان می‌تواند اول شود حتما می تواند در بزرگسالان اول شود اما نتوانستیم درست هدایت کنیم. علیرضا رضایی هم اگر در رده پایه و بزرگسالان موفق بود، به این خاطر بود که در رده سنی پایه وزن کم نمی‌کرد. 

قهرمان المپیک و جهان تاکید کرد: رده نوجوانان را از اولویت مدالی خارج کردیم اما اهمیت آن برای ما زیاد است. در این رده مربیان برای اینکه مطرح شوند به کشتی‌گیر فشار می‌آورند مدال طلا بگیرد تا بیلن کاری و درجه آن مربی بالا برود. اما دیگر این موضوع از اولویت خارج شده و فقط مربیانی مطرح خواهند شد که شاگردانشان در جوانان، امید و بزرگسالان طلا بگیرند. چه دلیل دارد در مسابقات آسیایی هر سال تیم اصلی ما برود ما بارها در آسیا اول شدیم ولی به چه دردی می‌خورد. در هر جام و مسابقات بین‌المللی که شرکت می‌کنیم اول نگاه ما المپیک و بعد جهانی خواهد بود. با این برنامه خودمان را ملزم می کنیم که در یک اتاق شیشه ای باشیم و به همه می گوییم این برنامه ما است تا اگر از آن خارج شدیم بتوانند به ما تذکر دهند و اگر اینطور نباشد به هدف نمی رسیم. البته باید بگویم که ما تمام تلاشمان را می کنیم و این کار از بی برنامه بودن قطعا بهتر است و اگر مشخص نکنیم هدف چه چیزی است و چه زمان می خواهیم به آن برسیم، امکان ندارد که بتوانیم به آن هدف دست یابیم.

مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش

علی‌نژاد: کشتی، فدراسیونی پرکار و شبانه‌روزی است

مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش نیز در این مراسم با تاکید براین که باصدای بلند می گویم اولویت ورزش قهرمانی ما کشتی است یادآوری کرد: فدراسیون کشتی انصافا یک فدراسیون پرکار است که شبانه روزی تلاش می کنند. وزارت ورزش در کنار فدراسیون کشتی است. وقتی پرچم کشور بالا می‌رود و سرود ملی ما نواخته می‌شود و کشورهای قدرتمند پایین‌تر از ما می‌ایستند، کار بسیار بزرگی است. در حال سپری کردن سال پایانی برنامه ششم توسعه کشور هستیم و سال ۱۴۰۱ برنامه هفتم شروع می‌شود. ۳۰ سال است نگاه برنامه‌ای دنبال و در فدراسیون‌های ورزشی نیز برنامه‌های ۴ ساله پیاده می‌شود. اینکه فدراسیون کشتی برنامه ۸ ساله نوشته، اتفاق خوبی است و هدف‌گذاری نیز دقیق و درست است که نشان می‌دهد کار کارشناسی صورت گرفته است. این سند استانداردهای یک برنامه راهبردی را رعایت کرده است.

معاون وزیر ورزش در ادامه گفت: اگر چشم‌انداز و برنامه نداشته باشیم، به روزمرگی می‌افتیم و هیچ‌وقت نمی‌توان شما را سنجش کرد، چرا که نقشه راهی نیست که بدانیم آیا انحرافی بوده یا خیر. سازمانی که بخواهد کار رو به صورت روزمرگی جلو ببرد، به برنامه تن نمی‌دهد. نباید سند پس از زمانی فراموش و روی طاقچه گذاشته شود. خیلی برنامه‌ها در کشور نوشته شده، اما اجرایی نشده است. حتماً علیرضا دبیر و همکاران‌شان با عزمی که دارند، به این موارد توجه جدی دارند. فدراسیون کشتی وظیفه سنگینی در بحث  قهرمانی و حتی فرهنگی دارد. روزی قهرمان جهان و المپیک بودیم، اما امروز افت کردیم و این توانایی را داریم که به جایگاه سابق برسیم. دبیر درست می‌گوید که برند کشتی افت کرده است. رشته دیگری مثل فوتبال اقتصاد بهتری دارد، چون از برند بهتری در کشور بهره می‌برد. این برنامه به ارتقای برند کشتی کمک می‌کند و آثار اقتصادی برای کشتی‌گیران خواهد داشت. دبیر یک تنه ایستاد و لیگ را در این شرایط سخت برگزار کرد. امیدوارم کشتی به جایگاه شایسته‌ای که دارد، برسد. متناسب با این شرایط، این ساختار طراحی شده می‌تواند کشتی ایران را به اهداف خود برساند و شاید این برنامه ۸ ساله در پایان مدیریت ۴ ساله دبیر به بخش قابل توجهی از اهدافش برسد.

مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش

کلایی: ۵ خانه‌کشتی در مناطق محروم مشهد می‌سازیم

بعد از خاتمه مراسم رونمایی از سند برنامه های راهبردی فدراسیون کشتی، جلسه امضای تفاهم نامه همکاری میان فدراسیون کشتی و شهداری مشهد در محل دفتر فدراسیون کشتی برگزار شد. کلایی شهردار مشهد نیز بعد از امضای تفاهم نامه همکاری با فدراسیون کشتی در بخشی از سخنانش گفت: در تلاش هستیم تا برای کمک و تقویت کشتی ۵ خانه کشتی مناسب و مجهز در ۵ منطقه محروم و حاشیه شهر مشهد که برای پرورش قهرمانان کشتی مستعد هستند، بسازیم و دراختیار کشتی‌گیران قرار دهیم. انشاءالله سعی می کنیم اولین خانه کشتی اسفندماه آماده بهره برداری شود. همچنین تعدادی تشک کشتی نیز برای تحقق برنامه های کشتی مشهد و خراسان‌رضوی تهیه و تحویل خواهیم داد. همچنین برای برگزاری و میزبانی جام مرحوم سیدجعفر موسوی نیز برنامه های خوبی داریم که انشاءالله در زمان اجرا و انجام آن، همه هموطنان مشاهده می کنند. همچنین برای میزبانی اولین دوره مسابقات المپیک کشورهای عضو اکو در ۵ رشته ازجمله کشتی، نیز اعلام آمادگی کرده و اقدامات لازم اولیه را انجام داده و سایر مسائل نیز قرار است از طریق وزارت امورخارجه، طرح و بررسی در جلسات وزرای خارجه کشورهای عضو پیگیری و زمینه تصویب آن نیز فراهم شود.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

بهترین تیم هفته ۲۴؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی