جمعه ۹ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۵
۹ |
۴

پرونده سیاه فوتبال ایران و نام ۱۴ ستاره/ شورش با یک تومار تاریخی/ بوی سرکشی، نافرمانی و ...

پرونده سیاه فوتبال ایران و نام ۱۴ ستاره/ شورش با یک تومار تاریخی/ بوی سرکشی، نافرمانی و ...
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 ستاره‌های تیم ملی برای اولین و آخرین‌ بار در تاریخ، ‌علیه کادر فنی شورش کردند؛ آن هم به خاطر اختلاف عقیده. سرمربی تیم‌ ملی (پرویز دهداری) می‌گفت انضباط از قوی بودن مهم‌تر است اما بازیکنان این هشدارها را برنتابیدند و توماری نوشتند تاریخی.

جام جم نوشت: «۹ مهر ۱۳۶۵. یک‌چهارم نهایی رقابت‌های فوتبال بازی‌های آسیایی ۱۹۸۶ سئول. ایران - کره‌ جنوبی. فضای ملتهب اردوی تیم‌ ملی به انبار باروتی ‌شبیه بود که فقط به یک جرقه نیاز داشت. جرقه همان شب رقم خورد. با شکست مقابل کره‌ جنوبی در ضربات پنالتی. بازی در ۱۲۰ دقیقه یک بر یک مساوی شد. سیروس قایقران پنالتی اول را گل کرد. عبدالعلی چنگیز دومی را گل کرد. مجید نامجو مطلق سومی را گل کرد. اما ناصر محمدخانی ضربه چهارم را خراب کرد. پنالتی پنجم توسط اصغر حاجیلو گل شد اما فایده نداشت چون احمد سجادی هر ۵ پنالتی را  گل خورد. کره‌جنوبی ۵ - ایران ۴.

تیم‌ ملی از گردونه رقابت‌ها حذف شد اما بازی تازه شروع شده بود. ستاره‌های تیم‌ ملی نامه‌ای را که قبل از نخستین بازی تیم‌ ملی در مرحله گروهی نوشته بودند، رسانه‌ای کردند. متن نامه این بود:

«بسمه تعالی

ضمن آرزوی موفقیت برای ملت شهیدپرور ایران و پیروزی رزمندگان اسلام و مسلمین بر کفر، ما بازیکنان تیم‌ ملی بنا بر رسالتی که به عهده ما بچه‌های این آب و خاک اسلامی بود با تمامی قدرت هم‌قسم گشته‌ایم که بازی‌های آسیایی سئول را به اتمام رسانده و بعد از بازی‌ها چون دیگر قادر به ادامه همکاری با مربیان تیم‌ ملی نیستیم لذا از کلیه ملت عزیز و مسئولان ورزش خواهانیم ما را مورد عفو قرار داده و آرزوی موفقیت تیم‌ ملی را در همه میادین از خداوند بزرگ خواهانیم. ان‌شاءالله به امید پیروزی هر چه سریع‌تر رزمندگان اسلام...»

برای اولین و آخرین‌ بار در تاریخ فوتبال، ستاره‌های تیم ملی ‌علیه کادر فنی شورش کردند؛ آن هم به خاطر اختلاف عقیده و دیدگاه. سرمربی تیم‌ ملی (پرویز دهداری) که می‌گفت با انضباط بودن از قوی بودن مهم‌تر است. اما بازیکنان این هشدارها را برنتابیدند و توماری نوشتند تاریخی. پای آن تومار را این ستاره‌ها امضا کرده بودند: محمد پنجعلی، شاهرخ بیانی، شاهین بیانی، حمید درخشان، ضیاء عربشاهی، اصغر حاجیلو، سیدمهدی ابطحی، مرتضی یکه، فرشاد پیوس، غلام فتح‌آبادی، احمد سجادی و سیروس قایقران. که البته این آخری بعد از امضا روی اسمش خط کشید. بعد از رسانه‌ای شدن این تومار چهار بازیکن بر اساس ماده‌ها و بندهای آیین‌نامه انضباطی و با دلایلی چون «اهانت و توهین به مربی»، «سرپیچی از دستورات»، «تشکیل جلسات غیر مجاز»، «رعایت‌نکردن موازین اخلاقی» و «تحریک بازیکنان» برای مدتی، از حضور در میادین محروم شدند؛ چنگیز (۹ ماه)، پنجعلی (۶ ماه)، درخشان و حاجیلو (هر کدام ۳ ماه).»

زنده‌یاد حمیدرضا صدر در یادداشتی در ورزش ۳ تعداد این بازیکنان را ۱۴ تن عنوان می‌کند: «بازگشت به تهران. ادامه بازی؛ بازی بزرگ‌تر و جنجالی‌تر؛ بازی رسانه‌ای؛ روشدن مصاحبه‌های سرد بازیکنان با خبرنگاران در کره. به مشام رسیدن بوی شکست بزرگ؛ بوی سرکشی؛ بوی نافرمانی؛ روشدن مصاحبه هشداردهنده دهداری با خبرنگاران (به نظرم باید در همه جا خاک باشد) ستاره‌ها و شورش؛ شورش برابر دهداری؛ قد علم‌کردن؛ دهن‌کجی؛ رویارویی با رضا وطنخواه. ستاره‌ها رویکرد دهداری را نمی‌پسندند. سخنانش را درباره دو - سه بازیکن. ستاره‌ها پس از بازگشت به تهران نامه‌ای رو خواهند کرد. امضاهایشان را؛ استعفا خواهند داد. تومار ... تومار ... تومار... فدراسیون فوتبال با نامتعارف‌ترین نامه رسانه‌ای روبه‌رو خواهد شد. جلسه‌های علنی و پنهانی؛ غوغا و هیاهو؛ بگیر و ببند. نام ستاره‌ها پای استعفا خواهد آمد: محمد پنجعلی، شاهرخ بیانی، شاهین بیانی، حمید درخشان، ناصر محمدخانی، مرتضی فنونی‌زاده، عبدالعلی چنگیز، ضیاء عربشاهی، اصغر حاجیلو، سیدمهدی ابطحی، مرتضی یکه، فرشاد پیوس، غلام فتح‌آبادی، احمد سجادی و سیروس قایقران. می‌گویند قایقران روی نامش خط کشیده. می‌گویند و می‌گویند ... .»

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۹
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • مجهول الهویه IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    خیلی خوب یادمه. خیلی شوک بود همه فکر میکردنوگد دهداری رو میندازن بیرون.خیلی موضوع پیچیده ای بود و قضاوت هنوز هم سخته. ولی بعد از اون تیمی تشکیل شد که همه مبهوت بودند و بازیکنایی مث عابدزاده و زرینچه و خاکپور اونموقع معرفی شدند. زرینچه از دسته سه ژاندارمری!
  • ابرام US ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    مر حوم دهداری با یک جمله کوتاه پا سخی در خور و شکننده به بی تر بیت های مثلا ملی پوش داد : تیم ملی تشکیل نشده که اعضای آن اسعفا بدهند «نقل به مضمون» . اهالی به اصطلاح تیم ملی در شرا یط « آچمز» وپا در هوا هر کدام بفراخور شخصیتشان به عذر خواهی و پشیما نی پر داخته عذر تقصیر خوا ستند و رو سیاهی هم ماند به ذغال و اها لی ساکن ذغال آباد.
  • علی US ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    این همه ماجرا نیست دهداری و مسئولین تیم و حراست بازیکنان تیم ملی رو بیچاره کرده بودند و به بهانه انضباط حتی اجازه خروج اونها رو از هتل هم نمی دادند به خصوص که در اون زمان 4 وزنه بردار تیم ملی پناهنده شده بودند و مسئولین تیم ملی ترس و وحشت زیادی داشتند که مشابه این جریان برای تیم ملی اتفاق نیفته و اونجا رو عین پادگان کرده بودند. عدم خروج از هتل و سر شب هم بازیکنان باید می رفتند تو اتاقهاشون و اجازه خروج هم نداشتند. بعد فنی قضیه در رده های بعدی بود. در اون زمان تیم ملی بازیکنان بسیار تکنیکی داشت که در کار با توپ و روی زمین خیلی خوب بودند مثل چنگیز محمد خانی نامجو مطلق و ابطحی منتها دهداری به لحاظ فنی بسیار پایین بود و تنها کاری که بلد بود و به اصرار به بازیکنان دیکته کرده بود بردن توپها به جناحها و سانتر برای کریم باوی بود که سر زن خوبی بود و دهداری هیچ ایده دیگه ای هم غیر از این نداشت که حریفان هم دست دهداری رو خونده بودن و با مهار باوی عملا تاکتیک تیم رو از کار انداخته بودند بطوریکه تیم به اون خوبی حتی به کویت هم باخت و در نهایت حذف شد
    • م. ر. IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
      ممکنه درباره مسئولین و حراست این حرف درست باشه ولی دهداری به عنوان معلم اخلاق پایبند یک سری اصول بود که در هر تیمی که بود آنها را پیاده می‌کرد نه مثل آقای به اصطلاح معلم که به فکر فروش علمشان هستند و نه مثل حاجی که فقط بلد است ایراد بگیرد یا مثل آقای ح.د که با تقلب و بازیکنان صغر سنی هم موفق نشد به المپیک صعود کند یا مثل مربی جوانی که در باختها زمین و زمان را به هم می‌دوزد تا دیگران را مقصر جلوه دهد اما بازیکنانش با همه و همه جا درگیری ایجاد می‌کنند و یا آن مربی که وقتی مربی تیم‌ملی شد در زمان انجام بازی ها دروازبان اولش را لب دریا در حال خوشگذرانی با چند نفر از دیگر اعضای تیم مشاهده کردند یا مربی که فقط بلد است دلقک بازی در بیاورد و باعث خنده مردم شود علی آقا بس است یا بازهم بگویم
  • یاسر IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    ماشالله همه هم پرسپولیسی
  • فوتبال پاک IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    ماجرا زیر سر لنگیا بود محمد پنجعلی امضاها رو جمع کرده بود میخواستن پروین بیاد هوادارشون هم توی استادیوم سنگ تموم گذاشتن و با برف و یخ از مرحوم دهداری پذیرایی کردن بعد میگن ما از نسل شاهین هستیم !!!! هرچند برخی بعدها از مرحوم دهداری طلب بخشش کردن و فهمیدن کار اشتباهی بوده و رودست خورده بودن مافیای سرخ قدمتی طولانی داره
    • یه نفر IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۵
      الان موضوع سر قرمز و آبی بودنه یا سر اینکه یه نفر جلوی باند بازی ایستاد؟ باشه ماجرا زیر سر پرسپولیسیا بوده ولی چرا دستمال بدستهای استقلالی (که قبل انقلاب تاج بودن و بعدش شدن استقلال) زیر تومار رو امضا کردن؟آخه این چه عقده ایه که این همه سال همراه خودتون میارین.از هر فرصتی استفاده میکنین که اشتباهات و نتیجه نگرفتن تیم رو بندازین گردن یکی دیگه از داور گرفته تا وزیر و ریس جمهور و زمین کج و آمریکای جنایت کار و ........... فیلم از یه چیز دیگه حرف میزنه شما میای حرفهای خودت رو میچسبونی به فیلم.پرسپولیسها بد بودن باشه ولی تیم دستمال بدستها در طول زمان همیشه پاک و منزه بودن و همیشه حقشون خورده شده. پرویز خان دهداری جلوی باند بازی و بی معرفتی و بی اخلاقی ایستاد حالا میخواد آبی باشه یا قرمز.
  • عبدلاحد کاشفی پور GB ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۰
    استاد پویزدهداری نیازی نیست درموردشخصیتایشان سخنی بیان کرد ،آنهائیکه از ورزش مطلع هستند و ورزشکاران می‌شناسد، پرویز دهداری برایشان چون آینه روشن است ،این فوق ستاراره ها با این عملشان شخصیت ومحتوای فکرشان را نشان دادن ،زمانی که پرویز دهداری دفاع ازخود درمقابل سءوالهای نمایندگان مجلس جزئیات عملکرد ستاره گان را بیان نکرد ،چون بعنوان پدر نقطه ضعف هایشان بطور شخصی به خود ستاره گان گوشزد میکرد ،سخن بسیاراست درمورد اخلاقیات ستاره گان ،بماند، پرویز دهداری فرزندانشان را بخشید،وا انتخاب بازیکنان جوان خونی جوان به فوتبال ایران تزریق کرد ،که بعدها ستارگانی خوشنام وبزرگ در جامعه وورزش فوتبال همچنان شناخته شدن ،و.....
  • یوسفی IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۸
    عالی بود این فیلم، لذت بردم واقعا. درود بر پرویز دهداری و همه ی ایرانیان وطندوست ✨

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی