سه‌شنبه ۱ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰
۰ |
۰

جریمه مالی برای بازیکنان استقلال و سپاهان؛ حق قانونی یا حربه‌ای تبلیغاتی؟

جریمه مالی برای بازیکنان استقلال و سپاهان؛ حق قانونی یا حربه‌ای تبلیغاتی؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در حالی که تنها تراکتور از میان مدعیان لیگ برتر در وضعیت مناسبی به سر می‌برد، فشار هواداران به استقلال، سپاهان و پرسپولیس شدت گرفته است.

با گذشت چهار هفته از لیگ برتر فوتبال ایران، تنها تیم تراکتور توانسته در حد انتظار ظاهر شود و سه تیم پرطرفدار استقلال، سپاهان و پرسپولیس نتایج ضعیفی به‌دست آورده‌اند؛ اتفاقی که باعث نارضایتی شدید هواداران و افزایش فشار روی بازیکنان، مربیان و مدیران این باشگاه‌ها شده است.

در پی شکست سنگین ۷ بر ۱ استقلال برابر الوصل امارات و باخت ۲ بر ۱ سپاهان مقابل تراکتور، مدیران این دو باشگاه تصمیم گرفتند با صدور بیانیه‌هایی اعضای تیم خود را به دلیل نتایج ضعیف، مشمول جریمه مالی کنند؛ تصمیمی که واکنش‌های مختلفی به همراه داشته و سوالات حقوقی زیادی را در پی دارد.

آیا جریمه‌های مالی بازیکنان و کادر فنی قانونی است؟

از نظر قانونی، باشگاه‌ها تنها در صورتی می‌توانند بازیکنان یا اعضای کادر فنی را جریمه مالی کنند که چنین بندی به‌صراحت در قرارداد آن‌ها ذکر شده باشد. آن هم به این شرط که باشگاه پیش از اعمال جریمه، به فرد مورد نظر هشدار رسمی داده باشد.

بر اساس مقررات فیفا، به‌ویژه قوانین مرتبط با نقل و انتقالات بازیکنان (RSTP) و کمیته وضعیت بازیکنان (DRC)، باشگاه‌ها موظف‌اند تمامی مفاد قراردادهای امضا شده را در موعد مقرر اجرا کرده و پرداخت‌ها را به‌صورت کامل انجام دهند. ماده ۱۲bis این قوانین به‌صراحت تأکید دارد که کسر از حقوق بازیکن یا مربی به دلیل عملکرد فنی ضعیف یا نتایج نامطلوب، مگر در شرایط قراردادی مشخص، غیرقانونی است.

جریمه‌هایی که فقط برای آرام کردن هواداران مطرح می‌شوند

با توجه به اینکه معمولاً بازیکنان و مربیان هنگام عقد قرارداد، اجازه گنجاندن بندهای مربوط به جریمه‌های مالی را نمی‌دهند، بعید به نظر می‌رسد جریمه‌های اعلام‌شده از سوی استقلال و سپاهان قابل اجرا باشد.

تجربه سال‌های گذشته نیز نشان داده که باشگاه‌ها در چنین مواقعی بیشتر از این نوع بیانیه‌ها برای کاهش فشار افکار عمومی و دلجویی از هواداران استفاده می‌کنند و در نهایت، هیچ جریمه‌ای اعمال نمی‌شود و همه قراردادها به‌طور کامل پرداخت خواهد شد.

به نظر می‌رسد این بار نیز مدیران استقلال و سپاهان با استفاده از همین ترفند تکراری و حساب باز کردن روی بی‌اطلاعی هواداران، قصد دارند تا از فشار موجود بر تیم و مدیریت باشگاه بکاهند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدها

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی