در پایان ۸ دیدار هفته هفدهم، ۱۸ گل به ثبت رسید. دور رفت، این ۸ مسابقه شاهد ۲۰ گل بود، یعنی در دور برگشت دو گل کمتر به ثمر رسید و البته یک مساوی بیشتر. دور رفت ۵۰ درصد بازیهای این هفته -یعنی ۴ مسابقه- مساوی شد، در حالی که ۱۶ گل این هفته متعلق به همین مساویها بود.
یعنی چهار برنده دور رفت، جملگی با نتیجه یک بر صفر پیروز شده بودند در حالی که دور برگشت سه بازی برنده داشت و ۵ مسابقه مساوی شد که این بار نیز دو بازی هر کدام با چهار گل پرگلترین بازیهای این هفته بودند.
دور رفت خیبر، پرسپولیس و ملوان به ترتیب در خانه آلومینیوم، سپاهان و فولاد با یک گل پیروز شده و فجر سپاسی نیز در شیراز با یک گل گل گهر را شکست داد. دور برگشت گل گهر انتقام گرفت و با نتیجه دو بر صفر فجر را برد، پرسپولیس دبل کرد و سپاهان را دوباره با اختلاف یک گل شکست داد، تراکتور نیز با برتری ۴-۱ مقابل مس پرگلترین برد هفته را به نام خود زد.
یعنی علاوه بر دیدار استقلال و ذوب آهن، مسابقه شمس آذر و چادرملو و پیکان با استقلال خوزستان نیز مثل دور رفت، مساوی تمام شد اما به همان اندازه پرگل نبود. دو بازی شمس آذر چادرملو ۴-۴ و استقلال ذوب آهن ۳-۳ در دور رفت تبدیل به مساوی بدون گل در دور برگشت شد.
پرسپولیس با پیروزی مقابل سپاهان به صدر جدول رفت. حالا هر دو تیم ۳۱ امتیاز دارند. تراکتور، استقلال و گل گهر نیز سه تیم ۲۹ امتیازی هستند که به دلیل تفاضل گل در رتبههای سوم تا پنجم نشستهاند. در پایین جدول نیز فاصله مس ۱۱ امتیازی با ذوب آهن و شمس آذر -دو تیم ۱۵ امتیازی- به عدد ۴ رسید و آلومینیوم هم با ۱۶ امتیاز در رتبه سیزدهم، دو امتیاز فاصله با دو نماینده آبی و قرمز اهواز که هر دو ۱۸ امتیازی هستند، دارد.
این هفته ملوان و پرسپولیس ۱۰ نفره به پایان بازی رسیدند، هر دو در دقایق پایانی مسابقه، با این فرق که ملوان بعد از اخراج افسرده گل دوم را زد اما پرسپولیس بعد اخراج سرگیف از سپاهان گل خورد.
این هفته داوران دو بار سوت پنالتی زدند. پنالتی سپاهان توسط ریکاردو آلوز به گل تبدیل شد اما پنالتی مس را علیرضا بیرانوند از احمدرضا زنده روح گرفت. این هفته داوران ۳۴ بار از کارت زرد -البته فقط برای بازیکنان درون زمین- استفاده کردند و یک بار نیز کارت زرد با دخالت VAR تبدیل به قرمز شد.
و بالاخره درخشش جوانان و برخی خریدهای تازه تیمها و البته تعویضهای مربیان، این هفته چشمگیر بود. مجتبی جباری دو جوان زیر ۲۱ سال را به مصاف تراکتور فرستاد که یکی گل زد و یکی گل ساخت. ساسان حسینی تعویضی آلومینیوم تا به زمین رفت گل زد و خرید تازه ملوان -مجتبی فخریان- از پرسپولیس، نیمه دوم آمد و یک گل تماشایی زد. در همین جدال رامین رضاییان تازه وارد نیز دو گل برای فولاد ساخت. شهرآبادی جوان نیز دوباره برای گل گهر گل زد.
اینجا را بخوانید: آمار هفته شانزدهم؛ هفته ناتوانی!


