تیم ملی ایران با میانگین سنی ۲۹ سال، یکی از پیرترین تیمهای جام جهانی است و به دلیل سن بالای بازیکنان ثابت تیم ما، دست مربیان برای انتخاب بعضی از سبکها بسته است. سیستمهایی که نیاز به بازیکن دونده دارد که تیم ملی ما فاقد آن است. در صورتی که تیم ملی مجبور به پرس سنگین شود، کدام یک از بازیکنان فعلی قادرند حتی ۶۰ دقیقه این روش را اجرا کنند؟
در بین بازیکنان حاضر در اردوی تیم ملی، تنها بازیکن توانا در اجرای این سبک جوانترین ملیپوش فوتبال ما یعنی امیرمحمد رزاقینیا است. بازیکنی که شیوه بازی با این سبک را از ساپینتو آموخته و با این نوع فوتبال به خوبی آشنا شده است. فوتبال مدرن امروزی که مورد استفاده اغلب رقبا در جام خواهد بود.
اما فوتبال ورزشی جمعی است و ما به تعداد بیشتری از این نوع بازیکنان احتیاج داریم. بهترین نتایج ما در جام جهانی ۲۰۱۸ رقم خورد که کیروش جوانترین تیم چند سال اخیر را با خود به روسیه برد. مربی پرتغالی با تکیه بر آمادگی و انگیزه بازیکنان جوان، با اجرای پرس سنگین امان تیمهای قدرتمند پرتغال، اسپانیا و مراکش را بریده و در گروه مرگ، ۴ امتیاز گرفت و بدشانس بود که گل عزتاللهی رد شد و نتوانست صعود کند. دیدیم که چهار سال بعد -در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر- خود کارلوس هم زورش به گذر زمان نرسید و با تیمی که فقط ۴ سال پیرتر شده بود، کاری از پیش نبردیم.
در زمان کیروش، مهاجمان در خط اول پرس بیشترین دوندگی را داشتند. اما از مهاجمان پُرسنوسال فعلی، چنین انتظاری بیهوده است.
وعده درست قلعهنویی برای جوان گرایی، محقق نشد تا دست او برای انتخاب بعضی از سبکها بسته شود. او میتوانست در این ۴ سال به راحتی چند بازیکن جوان برای تیمش بسازد اما حالا با همان اسکلت دهه اخیر و ۴ سال پیرتر، دنبال شگفتیآفرینی در جام جهانی است.
عبدالقادر پوزیده| باشگاه خبرنگاران آزاد
بیشتر بخوانید: مسیری که فتحاللهزاده سر از استقلال درآورد/ نمایشنامهنویس بودم و بعد رفتم سراغ تئاتر... +ویدیو
