جمعه ۱۲ تیر ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۰
۴۶ |
۴

تاج - قلعه‌نویی و حماسه‌سازی از هیچ/ استقلال فرهاد مجیدی اگر فقط «بدون شکست» بود سقوط می‌کرد!

تاج - قلعه‌نویی و حماسه‌سازی از هیچ/ استقلال فرهاد مجیدی اگر فقط «بدون شکست» بود سقوط می‌کرد!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فدراسیون فوتبال در راستای کارنامه‌سازی و موفق جلوه‌دادن امیر قلعه‌نویی، مرزهای شگفتی را درنوردیده است.

همه فوتبال‌دوستان می‌دانند در جام جهانی چه شد و می‌بینند که فدراسیون فوتبال، چطور تمام امکانات و بضاعت خود را بسیج کرده تا از تیم ملی و شخص امیر قلعه‌نویی یک قهرمان بسازد! روایتی کاملا متضاد با آن‌چه فوتبالی‌ها از تلویزیون دیدند که حالا تبدیل به قرائتی زشت از کلمات ارزشمند در فوتبال شده است.

امیر قلعه‌نویی بخش عمده کارنامه و سوابق فوتبالی خود را مدیون استقلال است. روزی که او در فتوشات جام جهانی، ساعت آبی به دست بست بازار شایعات در داخل داغ شد که او پس از جام جهانی به استقلال می‌آید! قلعه‌نویی قبلا در دو نوبت هدایت آبی‌ها را داشته و اتفاقا آخرین جامی که او در فوتبال به دست آورده، ۱۳ سال پیش با همین استقلال و قهرمانی لیگ دوازدهم بود؛ جایی که امیر در پایان قرارداد سه ساله‌اش، پس از آن‌که نتوانست انتظارات را برآورد و بین چهار مدعی قهرمانی پنجم شد، به اجبار از استقلال رفت.

بیایید همین استقلال را سنگ محک قرار دهیم؛ فدراسیون فوتبال در بازگشت تیم ملی پوستری از قلعه‌نویی منتشر کرد و روی آن نوشت «تنها مربی بدون شکست در جام جهانی» و به در گافی عجیب وحید شمسایی را هم تگ کرد! این‌که ما در جام جهانی و در ۶ دوره قبلی باخت داشته‌ایم، با توجه به جایگاه ما و رقبایی که همگروهمان در آن شش دوره بودند کاملا قابل پیش‌بینی بود. اما فراموش نکنیم که در این دوره با این گروه آسان -که خود قلعه‌نویی آرزو داشت در آن باشد- قول صعود از طرف ژنرال آن هم برای دو سه مرحله از فرط تکرار، گوش فلک را کر کرده بود! یعنی همین‌جا این تیم ملی در مقابل ۶ دوره قبلی بازنده است، چرا که از حشمت مهاجرانی و ایویچ و جلال طالبی و برانکو ایوانکوویچ تا کارلوس کیروش و دراگان اسکوچیچ، هیچ‌کدام در ادوار قبلی قول صعود نداده بودند! از جنبه دیگر باید به سیستم سه امتیازی اشاره کرد؛ سیستمی که ارزش برد را در مقابل مساوی در فوتبال دنیا چند برابر کرد. ما در جام‌های جهانی ۱۹۹۸، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ پیروزی داشتیم که سه امتیازش به مراتب از سه تساوی باارزش‌تر است!

در بازی‌های المپیک در طول تاریخ، کشوری که یک مدال طلا داشته باشد بالاتر از کشوری قرار می‌گیرد که ۱۰۰ مدال از نوع نقره و برنز دارد. اشتباه نکنید؛ اینجا کسی منکر ارزش مدال نقره و برنز در المپیک یا کسب امتیاز در جام جهانی فوتبال نیست، اینجا صحبت از ادعاها و وارونه نشان دادن حقایق است. همین حالا در لیگ‌های فوتبال در تمام دنیا اگر امتیازات تیم‌ها با هم برابر شود، تیمی که پیروزی کسب کرده بالاتر قرار می‌گیرد!

پس این‌که ما از وعده صعود برای دو سه مرحله رسیدیم به افتخار کردن بابت سه مساوی، آن هم برابر ضعیف‌ترین تیم جام یعنی نیوزیلند، بلژیک ۱۰ نفره و در نهایت مصر که صعودش مسجل و به مهره‌های اصلی خود فشار نمی‌آورد- باعث تعجب و البته افسوس است. آن هم برای ایران که در حداقل یک دوره -در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه در گروه مرگ با قهرمان جهان (اسپانیا)، قهرمان اروپا (پرتغال) و قهرمان آفریقا (مراکش) همگروه بود- ۴ امتیاز هم گرفت اما صعود نکرد. آن هم در شرایطی که تنها باخت ما با نتیجه ۱-۰ به اسپانیا، در صورت پذیرش گل عزت‌اللهی دیگر وجود نمی‌داشت...!

حالا بیایید به همان سنگ محک استقلال نگاه کنیم؛ تیمی که با فرهاد مجیدی در لیگ بیست‌ویکم بدون شکست قهرمان شد. در فوتبال، این نتیجه است که می‌ماند. اگر فرهاد مجیدی قهرمان نشده بود، آیا کسی از رکورد بدون شکست این تیم حرف می‌زد؟ فرض کنید فرهاد مجیدی هر ۳۰ مسابقه آن فصل را بدون شکست و با ۳۰ مساوی تمام کرده بود، با ۳۰ امتیاز نه‌تنها موردتحسین نبود بلکه در جایگاه ۱۳ جدول و در آستانه سقوط قرار می‌گرفت! یعنی به جای افتخار، حالا فرهاد مجیدی باید سرافکنده می‌بود!

فوتبالی‌های ایران خیلی خوب بلدند از آپشن در قرارداد بستن استفاده کنند. اگر شما جام بگیرید، آن وقت نباختن و قهرمانی بدون شکست، به عنوان یک آپشن باارزش است. اما پز دادن به تیم بدون شکست که در وعده صعود ناکام بوده، حماسه‌سازی از هیچ است و به قول قدیمی‌ها، گریه بر سر قبری که در آن مرده‌ای نیست! این آب در هاون کوبیدن چه سودی دارد؟

اگر به همان حرف‌ها و مصاحبه‌های قلعه‌نویی و دم زدن از بدشانسی و توجیه ناکامی بسنده می‌شد، باز این‌قدر دلمان نمی‌سوخت که حالا فدراسیون فوتبال، با طراحی پوستر و شعار رسمی، به نوعی سعی در تثبیت موفقیت قلعه‌نویی و قلب این حقیقت دارد که فوتبال‌دوستان، مردم و کارشناسان، این تیم ملی را ناکام و شکست‌خورده می‌دانند. به عبارت ساده، حماسه‌سازی از شکست مطلق؛ دکترین موفقیت برای وارونه جلوه دادن ناکام محض!

بیشتر بخوانید: وزیر ورزش: عملکرد تیم ملی بسیار قابل قبول بود/ مسیر ما از جام جهانی به جام ملت‌ها ادامه دارد

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۱۹
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۲۷
  • مسعود IR ۰۷:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    با توجه به شرایط سخت حضور در جام جهانی،امیر قلعه نویی و تیم ملی واقعا قهرمان هستند و قدر دان تمام اعضای تیم ملی هستیم.
    • نادر غلامی IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
      با سلام،شرایط شرکت تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی از قبل کاملاً مشخص بود.نباید این آقای قلعه‌نویی و دار و دستش فکری بر میداشتن ؟؟ یک آدم غیر فوتبالی هم دیگه می‌دونه در چنین شرایطی باید در کنار بازیکنان با تجربه و با کیفیت، بجای بعضیهاشون که پیر و مصدوم بودند(جهان بخش-حاج صفی-قدوس-چشمی-ترابی-قائدی- مغانلو-علیپور و درگاهی)بازیکنان جوان میبرد.
    • Nader IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
      شماخام دروغهای قلعه نوعی شدی عزیزم،یکی ازدروغهاشم همین تنهاتیم بدون شکست جام بودیم هست.کشورکوچک وپانصدهزارنفری کیپ وردتوگروه مرگ جام با۳تساوی ارزشمندصعودکردودیشب آرژانتینوببچاره کرد،ضمنابه ایران نزدیکترین کمپ راداده بودندطپری که تیمهای انگلیس وآمریکادوبرابرایران توآسمان بودند،پس خواهشادست برداریدازاسطوره سازیهای آبکی وخنده دار،قلعه نوعی وتاج پولهایی رابایدخرج زیرساخت فوتبال بشه راپاداش خودشون کردن
  • سعید IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    ما خواهان بازگشت علی دایی رشید مظاهری سردار آزمون وریا غفوری عادل فردوسی پور علی کریمی به این فوتبال هستیم.بقیه لطفا دست از سر ما بردارن.فوتبال مال مردمه و باید طبق میل مردم اداره بشه.
    • اسماء و فوتبالیست قدیم IR ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
      خود علی دایی نمی خواد بیاد حتی زمانی که از فوتبال خداحافظی کرد، afc از او برای مدیریت فوتبال آسیا دعوت کرد و دایی مدیریت نپذیرفت سردارآزمون ۱۰سال پیش خودش میخواست ازتیم ملی خداحافظی کند که دوباره اورا برگردانند در جنگ۱۲روزه موضع گیری خوبی داشت ولی جنگ رمضان... فردوسی پور خودش نخواست در شبکه ورزش باشد و الان یک پلتفرم دیگر کارمیکند وریا که دیگه نمیتونه بازی کنه و از فوتبال خداحافظی کرد
  • اهود NL ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    یکی نیس بگه قلعه نوعی با تیم مسخره چرا باید یه میلیون دلار قبل از جام جهانی پول دریافت کنند تیمی که هیچ گونه حمایت مردمی ندارد در واقع اصلا تیم ملت ایران نیس
  • نوید IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    بنده از منتقدان قلعه نویی هستم. اما بعضی دوستان کم لطفی می‌کنند.نباختن در جام جهانی قطعا یک دستاورد مهم هست و تیم‌هایی صاحب نام بودند که باخت رو تجربه کردند.
  • حسن IR ۲۱:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    این اقا و کادرش چندین برابر بیشتر از کیروش پول گرفته اند برای هیچی یعنی پوچ پوچ .حالا باید هم حماسه سرایی کنند و از هم تعریف کنند تا حواله خودرو در کنار یک میلیون دلارها بگیرند
  • حامدی IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    حتما برای قلعه‌نویی اسپند دود کنید وپاداشش را افزایش دهید خوب با اعصاب 90 میلیون ایرانی بازی کرده حیف اون کارتی که ایشان را سر مربی ایران نوشته بودند وصد حیف اینهمه هزینه
  • ت س US ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۲
    بسیار مقاله عالی و حقیقت محض بود
  • علی876 IR ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    بایدچکارکندبیرون زمین شش تاشش تادست دارن ملت بابانشد دیگه بردباخت بازی دارد
  • عماد IR ۰۱:۰۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    سطح توقع و آرزوها ما اینقدر پایین هست یعنی در این حد نگهداشتن که توقع بالا نره ژاپن چه بازیهایی کرد یا عربستان جام جهانی رو میخواد قطر جام جهانی رو اجرا کرد ما هم سطحمون همین ۳تا مساوی از تیمهای درجه چندم جهان هست
  • عماد IR ۰۱:۰۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    سطح توقع و آرزوها ما اینقدر پایین هست یعنی در این حد نگهداشتن که توقع بالا نره ژاپن چه بازیهایی کرد یا عربستان جام جهانی رو میخواد قطر جام جهانی رو اجرا کرد ما هم سطحمون همین ۳تا مساوی از تیمهای درجه چندم جهان هست
  • اسماعیل IR ۰۴:۵۱ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    اگه یه اجنبی سرمربی تیم ملی بود می گفتین با اینهمه مشکلات بدون باخت واقعا حماسه سازی کرد. منتقدان گرامی،کشوری که یه زمین فوتبال مناسب نداره واقعا داشتن یک تیم فوتبال خودش یک هنره.
  • حسین IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    جام جهانی برای ایران تمام شد برای جام ملتهای اسیا چندپیشنهاددارم ۱.اوردن یک مربی شجاع ونترس داخلی مانندگل محمدی.ویسی.نکونام درراس تیم ملی.۲.فرستادن تیم امیدبه جای بزرگسالان به جام ملتهااینجوری شایددرجام نتیجه نگیریم ولی اینده تیم ملی خصوصابرای مقدماتی جام جهانی۲۰۳۰تًضمین میشود.۳.به جای تلف کردن وقت وبودجه باتیمهای ملی دم دست ماننداذربایجان.ارمنستان.گرجستان وترکیه بازی دوستانه برگزارکنیم .
  • نعمت‌الله گودرزوندچگینی IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    ژنرال امیرخان قلعه نویی خیلی عالی بود فقط تعویض هاش اشتباه کرد مغانلو که توهردو بازی خیلی ضعیفه وژنرال باید مهدی قائدی را میبرد وقتی بلژیک ده نفر شدن حتما قایدی گل میزد میبردیم.با مصر هم باید بازی میکرد وحتما گل میزد اصلا باید فیکس بازی میکرد .این اشتباه بزرگ قلعه نویی بوده رامین جان وصالح حردانی هم عالی بود هردو باهم توبازی بودن .
  • کریم IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    خروجی این فدراسیون عشق سفر میشه این سرمربی !!! الان هم واسه توجیه کردن هزینه هزاران هزار میلیاردی رو آوردن به حماسه سازی
  • عالی US ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۳
    بسیار عالی جناب واسعی زاده.
  • نشاط IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۱۴
    تیم زیر انواع و اقسام فشارها بود. اجازه ندادن با هیچ کدام از تیم خوب دنیا بازی تدارکاتی داشته باشیم .ترامپ تهدید میکرد نیامدنتان برای جام جهانی بهتره . اجازه اقامت و ورود دو روز زودتر به شهر محل مسابقه رو ندادن .با همه اینها ایران سربلند حذف شد. گلی هم که شجاع به مصر زد افساید نبود دستور داده بودن پنجاه پنجاه رو به ضرر ایران پرچم بزنند. درکد به امیر خان و باریکنای با شرف ایران .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید

پربحث هفته

منهای ورزش

بازرگانی

آخرین خبرها