چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۳
۰ |
۰

شورش جهانی علیه طرح جنجالی فیفا؛ فدراسیون‌ها مقابل فروش سهام جام جهانی ایستادند

طرح فیفا برای فروش سهام جام جهانی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

مخالفت با طرح میلیاردی فیفا برای واگذاری بخشی از مالکیت تجاری جام جهانی شدت گرفت و انگلیس، یوفا، کونکاکاف و AFC نسبت به آن هشدار دادند.

اتحادیه فوتبال انگلیس (FA) با پیوستن به موج اعتراض‌ها علیه طرح جنجالی فیفا برای واگذاری بخشی از سهام جام جهانی به سرمایه‌گذاران خصوصی، نگرانی شدید خود را نسبت به نحوه تصمیم‌گیری و نبود شفافیت در این پروژه اعلام کرد.

اتحادیه فوتبال انگلیس در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که تاکنون هیچ جزئیات کاملی درباره طرح تأسیس شرکت تجاری جدید فیفا با نام FIFA Forward Enterprise (FFE) دریافت نکرده و نسبت به روند تصمیم‌گیری و سازوکار مدیریتی این پروژه «نگرانی عمیق» دارد.

این موضع‌گیری در حالی مطرح شده که دبی هویت، رئیس اتحادیه فوتبال انگلیس و یکی از هشت نایب‌رئیس فیفا، با وجود حضور در کنار جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، در بسیاری از مسابقات جام جهانی، ظاهراً از مذاکرات مربوط به این طرح کنار گذاشته شده است؛ طرحی که گفته می‌شود اکنون در مراحل پایانی بررسی قرار دارد.

فیفا از ۲۱۱ فدراسیون عضو خود خواسته است تا ۱۹ سپتامبر اعلام کنند که آیا برای دریافت نخستین پرداخت ۲۰ میلیون دلاری (۱۵ میلیون پوندی) از محل فروش ۲۰ درصد از سهام شرکت جدید FFE درخواست خواهند داد یا خیر. ارزش این شرکت حدود ۲۰ میلیارد دلار (۱۵ میلیارد پوند) برآورد شده است.

بر اساس برنامه فیفا، این نهاد با همکاری بانک آمریکایی جی‌پی مورگان قصد دارد از طریق راه‌اندازی این شرکت جدید، حداکثر ۴.۲ میلیارد دلار سرمایه جذب کند؛ منابعی که قرار است صرف پروژه‌های توسعه فوتبال در سراسر جهان شود. با این حال، نحوه معرفی این طرح خشم بسیاری از اعضای جامعه فوتبال را برانگیخته است؛ چرا که بسیاری از کنفدراسیون‌ها و فدراسیون‌های عضو می‌گویند بدون اطلاع قبلی و بدون انجام مشورت‌های لازم، از طریق رسانه‌ها از این تصمیم مطلع شده‌اند.

جانی اینفانتینو

اعتراض تاریخی انگلیس به فیفا در دوران اینفانتینو

بیانیه اتحادیه فوتبال انگلیس از آن جهت اهمیت دارد که این نخستین بار در دوران ریاست جانی اینفانتینو است که این نهاد به‌طور مستقیم از فیفا انتقاد می‌کند.

اتحادیه فوتبال انگلیس پیش از این در موضوعاتی مانند پرونده فولارین بالوگان در جریان جام جهانی و همچنین اعطای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ به عربستان سعودی، موضع انتقادی آشکاری اتخاذ نکرده بود.

گفته می‌شود اتحادیه فوتبال انگلیس مذاکراتی را با یوفا و دیگر فدراسیون‌های اروپایی آغاز کرده است؛ نهادهایی که قصد دارند با استفاده از تمام گزینه‌های ممکن، از جمله اقدامات حقوقی، تحریم رقابت‌های فیفا و حتی بررسی تشکیل ساختاری مستقل، با این طرح مقابله کنند.

اتحادیه فوتبال انگلیس در بیانیه خود اعلام کرد: «ما کاملاً از این پیشنهاد بی‌اطلاع بودیم و هیچ اطلاعات اساسی درباره ماهیت واقعی طرح، شرایط و پیامدهای آن در اختیار نداریم. با توجه به اطلاعات محدودی که تاکنون منتشر شده، عمیقاً نگران نبود روند مشخص، ضعف در اصول حکمرانی و سازوکاری هستیم که این تصمیم را به این مرحله رسانده است. زمانی که فیفا این پیشنهاد را به‌صورت کامل و شفاف ارائه کند، موضع خود را اعلام خواهیم کرد.»

کونکاکاف هم علیه فیفا موضع گرفت

پس از انگلیس، کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، مرکزی و کارائیب (کونکاکاف) نیز به‌شدت از روند تصمیم‌گیری فیفا انتقاد کرد.

این اعتراض از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا کونکاکاف به‌تازگی میزبان پردرآمدترین جام جهانی تاریخ بوده؛ رقابت‌هایی که حدود ۱۵ میلیارد دلار درآمد برای فیفا به همراه داشته است. ویکتور مونتالیانی، رئیس کونکاکاف، که نقش مهمی در انتخاب آمریکا، مکزیک و کانادا به‌عنوان میزبان مشترک جام جهانی ۲۰۲۶ داشت، نیز اعلام کرد که از این برنامه بی‌اطلاع بوده است.

کونکاکاف در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما تنها از طریق گزارش‌های رسانه‌ای و سپس اطلاعیه رسمی فیفا از این موضوع مطلع شدیم. از نبود روند مناسب تصمیم‌گیری عمیقاً نگران هستیم. انتشار جزئیات چنین موضوع مهمی پیش از هرگونه گفت‌وگو با نهادهای مدیریتی و ذی‌نفعان، باعث ناامیدی بسیاری از اعضای جامعه فوتبال شده است.»

این کنفدراسیون تأکید کرد: «فیفا، کنفدراسیون‌ها و تمامی فدراسیون‌های عضو مسئولیت دارند همواره در راستای منافع فوتبال تصمیم بگیرند. هر تصمیم باید بر پایه حکمرانی مطلوب، فرآیندهای شفاف و نگاه بلندمدت به آینده این ورزش اتخاذ شود.»

جانی اینفانتینو؛ رئیس فیفا

اعتراض کنفدراسیون فوتبال آسیا؛ درباره این طرح با ما مشورت نشد

کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که درباره طرح تأسیس FIFA Forward Enterprise هیچ‌گونه مشورتی با این نهاد انجام نشده است. AFC تأکید کرد از اینکه موضوعی با چنین اهمیت و ابعاد گسترده‌ای پیش از بررسی در سازوکارهای رسمی مدیریتی، وارد فضای عمومی شده، ناامید است.

در بیانیه AFC آمده است: «اگرچه اهمیت بررسی راهکارهای نوآورانه برای تقویت آینده فوتبال جهان را درک می‌کنیم، اما طرح‌هایی با چنین ابعاد و پیامدهایی باید بر پایه اصول حکمرانی مطلوب، شفافیت و مشورت مؤثر با تمامی ذی‌نفعان شکل بگیرند.»

کنفدراسیون فوتبال آسیا همچنین خواستار آن شد که تمامی طرف‌های ذی‌ربط، اطلاعات کافی و زمان مناسب برای بررسی ابعاد حقوقی، تجاری، مالی و راهبردی این طرح در اختیار داشته باشند.

AFC در پایان تأکید کرد: «چنین فرآیندی ضروری است تا اطمینان حاصل شود هر تصمیمی منافع جمعی جامعه جهانی فوتبال را تأمین می‌کند و اعتماد به ساختار حکمرانی فیفا را تقویت خواهد کرد. AFC به‌عنوان یکی از شش کنفدراسیون فوتبال جهان، همچنان به رشد و توسعه فوتبال در سطح جهانی متعهد خواهد بود.»

بیشتر بخوانید: طرح جنجالی فیفا برای فروش حقوق تجاری جام جهانی/ یوفا شاکی شد؛ روح فوتبال را نفروشید!

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید

پربحث هفته

منهای ورزش

بازرگانی

آخرین خبرها