نظرسنجی

به نظر شما اراده‌ای برای مبارزه با فساد در فوتبال وجود دارد؟
پیش‌بازی فرانسه – مراکش
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تیم ملی فرانسه برای این که مثل دوره قبل جام‌جهانی فینالیست شود با چالش دشوار مراکش شگفتی‌ساز این دوره روبه‌رو خواهد شد.

امشب در ورزشگاه البیت از ساعت ۲۲:۳۰ دیداری برگزار خواهد شد که در پایان آن دومین فینالیست جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر را خواهیم شناخت. فرانسه قهرمان دوره قبل جام‌جهانی به مصاف مراکش شگفتی‌ساز این مسابقات خواهد رفت.

فرانسه؛ دبل طلای ۱۸ عیار

حدود ۶ کیلوگرم وزن دارد و از طلای ۱۸ عیار ساخته شده. صحبت از جامی است که فرانسوی‌ها حالا در اختیار دارند و نمی‌خواهند به تیم دیگری بدهند. در تاریخ جام‌جهانی تابه‌حال ۲ مرتبه فقط جام ژول ریمه را ۲ تیم ایتالیا و برزیل حفظ کرده‌اند و جام فعلی همواره دست به دست شده و مدافع قهرمانی نتوانسته آن را نگه دارد. روند حرکتی فرانسه در قطر ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که این تیم شانس خیلی زیادی برای تکرار قهرمانی خواهد داشت. تیم دیدیه دشان اگر از استرالیا و دانمارک ۶ امتیاز نمی‌گرفت، بازی با تونس را هم جدی‌تر گرفته بود و آن دیدار را هم نمی‌باخت. در مجموع فرانسه تیمی یکپارچه بوده و در مراحل حذفی هم مثل خیلی تیم‌های دیگر متوصل به اما و اگر و ضربات پنالتی نشده. اگرچه در دیدار مقابل انگلیس کمی هم خوش‌شانس بودند، ولی در مقایسه با دیگر تیم‌های نیمه‌نهایی می‌توان گفت که خروس‌ها با خیالی آسوده‌تر به اینجا رسیده‌اند. مراکش حریفی کوچک برای فرانسه نخواهد بود و حذف کردن بلژیک، اسپانیا و پرتغال این را نشان می‌دهد. در واقع دشان در مسیر فینال مأموریت کنار زدن قاتل اروپایی‌ها را پیش‌رو خواهد داشت.

مراکش؛ شکار جدید شیرها

مراکش تیم مرموز و عجیب قطر ۲۰۲۲ بوده؛ تیمی که در ابتدای جام حتی صعودش هم موفقیت خیلی بزرگی تلقی می‌شد حالا یکی از ۴ تیم برتر دنیاست! شیرهای اطلس در جام ملت‌های آفریقای سال گذشته هم به این مرحله نرسیده بودند و این از عجایب و شیرینی‌های جام‌جهانی‌ست. جالب است بدانید که شیرهای اطلس در جام ملت‌های آفریقا از سال ۲۰۰۴ به بعد یکی از ۴ تیم برتر نبوده‌اند و بارها در مرحل گروهی کنار رفته‌اند. این ارزش کار ولید الرکراکی را نشان می‌دهد. تیمی که با خط دفاعی مستحکم و جدایی‌ناپذیر مقابل ستاره‌های بزرگی مثل کوین دی‌بروینه و کریستیانو رونالدو هم فرو نریخت. مراکش هنوز از بازیکنان رقیب گل نخورده و حالا باید مقابل کیلیان امباپه و اولیویه ژیرو دروازه‌شان را حفظ کنند. این که ولید به دنبال رساندن بازی به وقت‌های اضافه و حتی پنالتی باشد اتفاق بعیدی نیست. در هر صورت در آستانه بازی نیمه‌نهایی با غیبت دو مدافع اصلی، شاید خط دفاعی مراکش مثل بازی‌های قبل انسجام نداشته باشد. با این وجود نمی‌توان کتمان کرد که شیرهای اطلس از شکار سیر نشده‌اند!

آخرین جدال
نوامبر ۲۰۰۷ در دیداری دوستانه فرانسه و مراکش به تساوی ۲-۲ رسیدند. در آن دیدار گوو و نصیری برای خروس‌ها و السکتیوی و مختاری برای شیرها گلزنی کردند.

آمار بازی
۴) فرانسه هیچ‌گاه به مراکش نباخته. در ۴ مصاف قبلی این دو تیم که همگی‌شان دوستانه بوده خروس‌ها ۲ برد کسب کرده‌اند و ۲ بازی هم مساوی شده است.
۶) فرانسه ۶ مرتبه به نیمه‌نهایی جام‌جهانی رسیده که ۳ مرتبه فینالیست شده. خروس‌ها ۲ مرتبه قهرمان جام‌جهانی شده‌اند؛ مرتبه اول سال ۱۹۹۸ در خانه و مرتبه دوم سال ۲۰۱۸ در روسیه.
۳) فرانسه می‌تواند سومین تیمی باشد که در جام‌جهانی ۲ قهرمانی پیاپی کسب می‌کند و پیش از این ایتالیا (۱۹۳۴ و ۱۹۳۸) و برزیل (۱۹۵۸ و ۱۹۶۲) به چنین افتخاری رسیده‌اند. البته در صورت قهرمانی فرانسه این تیم اولین تیمی خواهد بود که جام فیفا را ۲ مرتبه پیاپی بالای سر می‌برد.
۱) مراکش نه تنها خودش برای اولین مرتبه راهی نیمه‌نهایی جام‌جهانی می‌شود، بلکه اولین تیم آفریقایی است که تا این مرحله جام‌جهانی بالا می‌آید. در نتیجه فینالیست شدن‌ها هم «اولین» دیگری در تاریخ فوتبال خواهد بود.
۳) خروس‌ها تابه‌حال ۳ مرتبه مقابل تیم‌های آفریقایی در جام‌جهانی شکست خورده‌اند. اولین مقابل سنگال در جام‌جهانی ۲۰۰۲ بود، دومی مقابل آفریقای‌جنوبی در جام‌جهانی ۲۰۱۰ و سومی همین دوره مقابل تونس در مرحله گروهی.
۳) از ۳ شکست فرانسه در نیمه‌نهایی یک باخت مقابل برزیل (سال ۱۹۵۸) و آلمان (سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶) بوده.
۴) مراکش در مجموع ۴ مرتبه تیم‌های اروپایی را در جام‌جهانی برده که ۲ مرتبه این دوره (مقابل بلژیک و پرتغال) بوده.
۱۱) بین تیم‌هایی که در جام‌جهانی مانده‌اند فرانسه با ۱۱ گل زده بهترین خط حمله را داشته. خروس‌ها ۱۱ گل زده‌اند و بهترین خط حمله در اختیار انگلیس ۱۳ گله است. پرتغال هم ۱۲ مرتبه دروازه رقبا را باز کرد.
۱) مراکش با تنها یک گل خورده در ۵ بازی بهترین خط دفاعی جام‌جهانی را در اختیار داشته. نکته جالب این که تنها گلی که خورده‌اند را اکرد به اشتباه وارد دروازه خودی کرد و بازیکنی از رقبا به آن‌ها گل نزده است.
۴) البته شیرهای اطلس در گلزنی رکوردی منفی دارند. این تیم فقط ۵ گل در ۵ بازی زده و بین تیم‌های نیمه‌نهایی بدترین آمار را دارد.
۱۸) هوگو لوریس با ۱۸ بازی باسابقه‌ترین بازیکن فرانسه در تاریخ جام‌جهانی شد. او در سال‌های ۲۰۱۰، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ عضو خروس‌ها بوده است.
۹) کیلیان امباپه که با ۵ گل صدرنشین جدول گلزنان جام‌جهانی تا پایان مرحله یک‌چهارم نهایی بوده با ۹ گل زده دومین گلزن برتر فرانسه در جام‌جهانی بعد از ژوست فونتین ۱۳ گله به شمار می‌آید.

مصدومان و محرومان
لوکاس هرناندس که در همان بازی نخست تورنمنت مصدوم شد تنها بازیکن فرانسه است که به این دیدار نمی‌رسد. مراکش به چند تلفات به نیمه‌نهایی رسیده است. ولید شدیره مقابل پرتغال اخراج شد و در این بازی محروم است. نایف اکرد و رومان سایس مدافعان اصلی شیرهای اطلس هم هردو مصدوم شده‌اند. شاید نصیر مزراوی و عبدالحمید سابیری هم به این بازی حساس نرسند.

ترکیب احتمالی دو تیم
فرانسه: لوریس، کونده، واران، اوپامکانو، هرناندس، شوامنی، رابیو، دمبله، گریزمن، امباپه و ژیرو
مراکش: بونو، حکیمی، الیامیق، داری، عطیه‌الله، اوناحی، امرابط، املاح، زیاش، بوفال و النصیری

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۵
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • مرتضی مقدم IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
    با همه ی این حرفا و تعریفا بازم فرانسه بخاطر تاریخ قابل احترامی که تو فوتبال داره و البته که برای دیدنه یک فینال و رده بندی قشنگ و متوازن واقعا امیدوارم مراکش هم مثل کروات ها چندتا بخوره تا جلو کرواسی با شجاعت بیشتری برا حمله بازی کنه ، واقعا این تیم لیاقت فینال بودن نداره
  • P IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
    این کامنت رو به عنوان آخرین کامنت در خبر ورزشی میذارم چون بازی تیم مراکش قدرت تیمی و انضباط و انسجام دوران کی روش رو اثبات می کنه کسانی که از کی روش حمایت کردن اشتباه نکردن با یک نگاه به آمار بازی تیم مراکش در برابر پرتغال و مقایسه داده های موجود تشابه خیلی نزدیک و حتی یکسانی رو میشه مشاهده کرد تیمی که امروز به 1/4 صعود کرده دقیقا و تقریبا منطبق با تیم کی روش بازی کرده از نظر مالکیت توپ تعداد ضربات و تعداد پاس ... و علاوه بر این در تقابل ژاپن مقابل اسپانیا 2022 از نظر آماری با ایران و اسپانیا 2018 همین ارقام به نوعی بدست میاد دوران هفت ساله کیروش دست آورد های زیادی داشت که به دلیل سطحی نگری و بزرگنمایی از اسکوچیچ در رسانه همه اونا از بین رفت مطمئنا رسانه ها تاثیر زیادی در اتفاقات فوتبالی و ورزشی دارن و مسلما همه طرفداران فوتبال و خبرنگاران و کارشناسان خواهان پیشرفت در هر امر مربوط هستند ولی مساله انتخاب درسته این موضوع همیشه از مهمترین و موثر ترین بخش از کار ها و امور که اگه یک درصد اشتباهی در اون انجام بشه بهای سنگینی داره
    • مرتضی مقدم IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
      خوب پس اخرین جوابیه رو هم بخون بعد خدافظی کن ،باشد که رستگار شوی: اولا ...کیروش به سیستمی پایبنده که توی اون همه بازیکنا باید با فداکاری و هم دلی زیاد دفاع کنن اگه موقعیت ضد حمله بود یه حمله هم بکنن ،منتها این تاکتیک تا وقتی جواب میداد که یکی مثل طارمی خودشو تو کانون توجه نبینه و برا دیده شدن خودش بازی نکنه که البته مثال زدم طارمی رو خیلیا اومدن جام جهانی برا دیده شدن سنشون اینو ایجاب میکنه دوما ... این تاکتیک اقتدار کامل و محبوبیت سرمربی رو میطلبه ،کیروش که با حمایت چندتا بازیکن و لابی اونا برگشت بخاد هم نمیتونه امثال حاج صفی و طارمی رو کنار بزنه و مجبوره برا پوشوندن ضعف بعضی بازیکنای سفارشی بازیکنای دیگه ای مثل چشمی رو ببره و کسی مثل نورافکن که آینده هست خط بزنه سوما ... رکراگی داره تیمی رو رهبری میکنه که تمام ابزار این تاکتیک رو داره و تک تک بازیکناش با یسری اتفاقا که قبل بازیا افتاد بدجور همدل هستن چهارمن.....اصن از همه اینا که بگذریم مقایسه تیمی که هودزیچ ساخت و رکراکی فقط تاکتیکشو عوض کرد با تیم ما اشتباهه ما جام‌قبلی که سردار روسیه بود طارمی هم کسی نبود و بقیه ....
  • P IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
    امیدوارم که انتخاب ها بر اساس برنامه ریزی و اندیشه و تامل باشه نه بر اساس احساس و هیجان در مجموع دوران کاری کی روش هم تموم شده و تیم ملی به تجدید نظر و اصلاح و تنظیم و تدوین برنامه مفید نیازمنده دیگه اینا بر میگرده به مدیریت فوتبال باید دیگه به این صحبت ها بسنده کرد و پایانی برای این ها قرار داد ضمنا صحبت های من معمولا در فضای ورزشی بود و هدفم هم پیشرفت و بهبود و البته تبالد نظر و دریافت اطلاعات و توسعه و فهم بیشتر همین با آرزوی پیشرفت ایران زمین
    • اعتدال IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
      اندیشه و تامل و دوراندیشی متاسفانه در انتخاب های ما خیلی کمرنگه، و هیجانات کاذب، لج و لجبازی، کری، گرایش های بی ارزش و حتی کینه و نفرت و نگاه کوتاه مدت و نادیده گرفتن منافع بلند مدت در انتخاب های ما نقش برجسته تری دارند در حالی که انتخاب ها نشانه شخصیت، و شکل دهنده آینده هر فرد و هر جامعه هست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

به نظر شما اراده‌ای برای مبارزه با فساد در فوتبال وجود دارد؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی