۰
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹
۰ |
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

«جانی بلین» خبرنگار انگلیسی که به آندری آرشاوین در روز‌های نخست حضورش در انگلیس کمک زیادی کرده خاطرات جالبی از آن زمان تعریف کرده است.

پسر روسی که برف به لندن آورد! خبرورزشی/ شهراد باغستانی: یک دهه پیش در چنین روز‌هایی انتقالی غیرمنتظره رخ داد؛ از سن‌پترزبورگ به لندن... باشگاه آرسنال با آندری آرشاوین ستاره آن روز‌های فوتبال روسیه قرارداد بست و این بازیکن محبوب شرایط خاصی برای انتقال و زندگی در لندن داشت. «جانی بلین» خبرنگار انگلیسی که به آندری آرشاوین در روز‌های نخست حضورش در انگلیس کمک زیادی کرده خاطرات جالبی از آن زمان تعریف کرده است.
از خمیردندان تا تاتنهام!
«تا مدت‌ها هرگز شخصی را ندیدم که به من بگوید برایش خمیردندان بخرم!» جانی بلین با این جمله خاطرات حضور آرشاوین در لندن را تعریف می‌کند و ادامه می‌دهد: «می‌دانستم این شخص کسی است که یکی از جذاب‌ترین بازیکنان فوتبال انگلیس خواهد شد، اما وقتی این فوتبالیست چند میلیون پوندی را دیدم بیشتر به چشم یک دانشجوی هیجان‌زده خارجی در لندن می‌آمد. کسی که می‌خواست کار‌هایی را انجام دهد که در خانه نمی‌توانست. برای چند روز در فوریه ۲۰۰۹ کار من این بود که خرید رکوردشکن باشگاه آرسنال را با محیط جدید وفق دهم. باشگاه برای او اقامت در هتل «ساپ‌ول» را در نظر گرفته بود که فقط چند دقیقه تا زمین تمرین در «لندن کولنی» فاصله داشت و من از سوی آژانس وظیفه داشتم هر چیزی که نیاز دارد را برای او فراهم کنم.» بلین درباره هیجان‌زدگی آرشاوین بعد از حضور در انگلیس ادامه می‌دهد: «او از همه چیز هیجان‌زده بود. می‌خواست درباره چگونه بیان کردن همه کلمات بپرسد و بعد از گرفتن جواب می‌خندید. می‌گفت دوست دارد در تخت‌خواب با بچه‌هایش بپر بپر کند و تیمی انگلیسی که زمان نوجوانی‌اش دوست داشت هم تاتنهام بود!» بلین در ادامه درباره روز‌هایی که با آرشاوین داشت بیان می‌کند: «ما چند روز اول را در سنت‌آلبان گذراندیم و چیز‌هایی که در تنهایی در هتل نیاز داشت را برایش خریدم و شکلات داغ چیزی بود که بیش از همه برای آن هزینه کردم! هیچ آرامشی در بودن با او نبود. او هرگز درخواست عکس یا امضا را رد نمی‌کرد. هرچند خیلی آن زمان مشهور نشده بود.»
داستان انتقال آندری
جانی بلین درباره کار کردن در آژانس نقل و انتقالاتی هم اظهار داشت: «کار کردن برای یک آژانس فوتبال مثل شغل‌های دیگر بالا و پایین دارد، اما در اواخر قرن بیستم برای یک شیفته فوتبال بسیار شگفت‌انگیز بود که ببیند کار‌های درونی یک باشگاه و نقل و انتقالات دقیقاً چگونه انجام می‌شود. من شاهد انتقالات بزرگ و کوچک بوده‌ام، آن‌هایی که اتفاق افتاد و آن‌هایی که دیگر هرگز اتفاق نخواهد افتاد، اما آندری همیشه در ذهن من است.»
پسر روسی که برف به لندن آورد!زمانی که آندری آرشاوین در یورو ۲۰۰۸ همراه تیم ملی روسیه درخشید به تاتنهام لینک شده بود و قبل از حضور در آرسنال می‌توانست پیراهن اسپرز را بر تن کند. بلین درباره عدم انتقال او به تاتنهام و آرسنالی شدنش می‌گوید: «خوانده راموس (مربی وقتِ تاتنهام) آرشاوین را به عنوان بازیکنی معرفی کرد که می‌تواند افتخار را به وایت‌هارت‌لین برگرداند، اما از جذب او ناامید شدند چراکه قیمتش به سرعت رشد کرد و برای دانیل لِوی خیلی زیاد بود. این اتفاق باعث شد بارسلونا که دیگر مشتری او بود به جای آرشاوین سراغ الکساندر هلب برود. آرشاوین عملاً برای رفتن به لندن ابراز تمایل کرده بود، اما قیمتی که زنیت برای او تعیین کرد، اسپرز را ترساند. چند ماه بعد دوباره از شمال لندن برای جذب آرشاوین تماس گرفته شد، این مرتبه آرسنال. آژانسی که من برایش کار می‌کردم نقش اصلی انتقال این بازیکن را بر عهده داشت. اولین ملاقات بین دنیس لاشتر مدیر برنامه‌هایش با مذاکرات خوبی پیش رفت و با توجه به اینکه از ۲۰۰۸ به ۲۰۰۹ رفته بودیم مذاکرات هم در سراشیبی قرار گرفت. البته ابتدا آرشاوین و باشگاه درباره شرایط شخصی به نتیجه نرسیدند. توپچی‌ها پایین‌تر از استون‌ویلا بودند و ممکن بود به لیگ قهرمانان فصل بعد نرسند. آن‌ها چند پیشنهاد بهتر ارائه دادند و در نهایت با بازیکن و نماینده‌اش به توافق رسیدند.»
زنیتی‌های بدقلق
جانی بلین در ادامه از سختی توافق با باشگاه زنیت سن‌پترزبورگ هم گفت: «اما بدترین ناامیدی هنوز فرا نرسیده بود. خیلی روز‌ها در دفتر بحث‌های طولانی پشت در‌های بسته شکل می‌گرفت. من هم باید اطلاعاتی از رؤسای بدقلق و دیگر اعضای باشگاه روسی می‌گرفتم و خیلی زود فهمیدیم توافق با باشگاه زنیت فوق العاده دشوار است. مشخص شد چرا باشگاه تاتنهام خیلی زود از این انتقال منصرف شده بود. زمانی که دیک ادووکات سرمربی زنیت راضی شد ستاره‌اش جدا شود، مجوز بعدی نیاز بود که مدیر ورزشی اجازه نمی‌داد بهترین بازیکن تیم راحت باشگاه را ترک کند. هنگامی که او متقاعد شد، باید اجازه رئیس باشگاه را می‌گرفتیم. این هم چند روز طول کشید تا سرانجام رضایت باشگاه زنیت را دریافت کند، اما این هم کافی نبود. یک روز بعدازظهر در اواخر ماه ژانویه افرادی که در این انتقال نقش داشتند در دفتر جمع شده بودند. من مطمئن بودم این انتقال نهایی شده، اما مشخص شد مشکل دیگری پیش آمده است. این بار شرکت قدرتمند گازپروم که سهام زنیت را در سال ۲۰۰۵ خریده بود تماس گرفت تا جلوی انتقال را بگیرد! جو واقعاً پرتنش شده بود.»
پسر روسی که برف به لندن آورد! کمک توفان برفی!
وقتی آرسنالی‌ها فکر می‌کردند دیگر این انتقال سر نخواهد گرفت روز سوم فوریه ۲۰۰۹ آرشاوین به جمع توپچی‌ها پیوست. بلین درباره آن روز‌ها که توفان برفی باعث شد این انتقال سر بگیرد، می‌گوید: «بعدازظهر روز یک‌شنبه یکم فوریه فقط ۲۴ ساعت قبل از اینکه پنجره نقل و انتقالات بسته شود، من در مرکز لندن در مراسم عروسی بودم که موبایلم را چک کردم ببینم خبر مثبتی در این باره هست یا نه، که نبود. آرسنال به زمان بیشتری برای این مذاکره نیاز داشت. توفان برفی که رخ داده بود باعث شد با تمدید شدن نقل و انتقالات موافقت شود. سرانجام در سوم فوریه نزدیک به ۲۴ ساعت بعد از آخرین مهلت نقل و انتقالات، آندری آرشاوین بازیکن آرسنال شد.» بلین درباره زمانی که از دستِ آرشاوین نجات پیدا کرد هم بیان کرد: «در روز‌های اول به نظر می‌رسید با ترجمه‌های خنده‌دار و شکلات داغ خوشحال است! کار من با آندری وقتی از هتل بیرون آمد و خانواده‌اش به لندن آمدند، تمام شد. او ۱۴۴ بازی برای آرسنال انجام داد و ۳۱ گل زد، از جمله ۴ گل در جریان تساوی ۴-۴ برابر لیورپول در آوریل ۲۰۰۹ در آنفیلد. من هم تابستان ۲۰۰۹ آژانس نقل و انتقالات را ترک کردم که خاطرات جالبی از سرتاسر دنیا برای من داشت، در حالی که هرگز معامله‌ای که با برف آغشته شد را فراموش نخواهم کرد.»
پسر روسی که برف به لندن آورد!

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدها

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی