۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

فوتبالی‌ها قبلاً با وعده فلان نماینده مجلس به این شهر و آن شهر می‌رفتند، به این امید که بعد از انتخابات برای‌شان کاری کند، اما حالا پول نقد می‌گیرند و حسابی کاسب شده‌اند؛ کاسبان انتخابات...

به گزارش خبرورزشی، سفر دسته‌جمعی گروهی از پیشکسوتان فوتبال به یکی از شهر‌های مرکز ایران برای شرکت در کمپین تبلیغاتی یک نامزد انتخابات مجلس، تازه‌ترین شیوه بهره‌برداری توافقی سیاست از فوتبال در عرصه‌های اجتماعی است.
این نه اولین بار است که سیاست در جامعه از شانه‌های فوتبال بالا می‌رود و نه آخرین بار خواهد بود. از گذشته تا هنوز، در آستانه هر انتخاباتی شاهد عزیز شدن فوتبال و فوتبالی‌ها هستیم. کسی نمی‌تواند به جرأت بگوید اگر یک چهره محبوب فوتبالی در کمپین تبلیغاتی یک نامزد انتخابات باشد، آن نامزد رأی می‌آورد یا نه و این حضور چه تأثیری در تعداد آرای آن شخص دارد، اما محبوبیت و فراگیری فوتبال باعث شده در هر انتخاباتی نامزد‌ها برای بالا بردن شانس پیروزی خود سراغ چهره‌های سرشناس فوتبال بروند.
همین دیروز یک عده از فوتبالیست‌های سابق استقلال و پرسپولیس به دعوت یک نماینده مجلس راهی شهری در استان مرکزی شدند تا موقع سخنرانی انتخاباتی آن شخص در شهر حضور داشته باشند و مردم ببینند چقدر چهره‌های مطرح اطراف این نامزد هستند.
البته در بعضی شهر‌ها هم نماینده‌های مجلس به جای فوتبالیست‌ها، از اسم و عکس آن‌ها برای تبلیغات استفاده می‌کنند (استفاده که نه، سوءاستفاده!) و عکس‌هایی که در گذشته‌های دور یا نزدیک به بهانه‌های مختلف کنار فوتبالیست‌های محبوب گرفته‌اند را روی بنر‌های تبلیغاتی خودشان به نمایش می‌گذارند تا بگویند چقدر دوستان و حامیان معروفی دارند.
تا اینجای کار فوتبال لطمه‌ای نمی‌بیند. تازه جدا از آن نامزد‌های اهل سوءاستفاده که از عکس چهره‌های محبوب بهره‌برداری تبلیغاتی مجانی می‌کنند، بقیه نامزد‌ها با دعوت از ستاره‌های بازنشسته فوتبال، پول یا سکه و کارت هدیه‌ای هم در جیب آن‌ها می‌گذارند، اما بازی از آنجایی خطرناک می‌شود که نامزد‌های انتخابات برای بالا بردن تعداد آرای خود، دستور‌هایی در حیطه فوتبال می‌دهند و دخالت‌های نابه‌جایی در این حیطه می‌کنند. فلان نماینده مجلس برای آن که در شهر خودش رأی بیاورد و موقع انتخابات در کمپین تبلیغاتی‌اش بگوید من باعث شدم شهرمان صاحب فوتبال شود، تیمی را از تهران به شهر خودش می‌برد و آن تیم را مثل پاس و صبا و... که نابود شدند، منحل می‌کند و بهمان نماینده مجلس با همین نیت، در حمایت از تیم شهر و حوزه انتخابیه خودش علیه رئیس فدراسیون و وزیر ورزش بیانیه می‌دهد و غیرمستقیم روی قضاوت‌های لیگ و حواشی رقابت باشگاهی فوتبال ایران تأثیر می‌گذارد. درباره این دخالت‌ها دیگر نمی‌توان گفت لطمه‌ای به فوتبال نمی‌زند و ایرادی ندارد. فوتبال ما سال‌هاست از این ناحیه آسیب می‌بیند. محبوبیت فوتبال باعث شده اغلب نامزد‌ها یا مشاوران‌شان در کمپین‌های تبلیغاتی، برنامه‌های جانبی زیادی حول محور فوتبال و فوتبالیست‌ها بنویسند. به همین شیوه، فوتبال همیشه در آستانه انتخابات عزیز می‌شود و خیلی زود هم بعد از پایان انتخابات از یاد می‌رود. همین تجربه باعث شده فوتبالی‌ها هم حالا زرنگ شوند. آن‌ها قبلاً با وعده فلان نماینده به این شهر و آن شهر می‌رفتند، به این امید که بعد از انتخابات برای‌شان کاری کند، اما حالا پول نقد می‌گیرند و حسابی کاسب شده‌اند؛ کاسبان انتخابات...
ورزشکاران و قهرمانان پاسخ می‌دهند
حضور ورزشی‌ها در کمپین‌های تبلیغاتی به پیروزی در انتخابات کمک می‌کند؟
هادی ساعی: توصیه می‌کنم برای کسی تبلیغ نکنیم
قهرمان پیشین تکواندوی جهان و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: حضور ورزشکاران در کمپین‌های تبلیغاتی برای نامزد انتخاباتی بسیار تأثیرگذار است، ولی من به شخصه به ورزشکاران توصیه می‌کنم هیچ وقت حامی سیاسیون به این شکل نباشند و طوری نشود که از اسم و اعتبار ما سوء استفاده کنند و به اهداف سیاسی خود برسند. چطور ما وقتی می‌خواهیم وارد عرصه سیاست شویم، با ما مقابله می‌کنند آن وقت خودشان می‌خواهند با اسم ما برای خودشان تبلیغ کنند؟ اتفاقاً ورزشکاران خودشان پتانسیل بالایی برای کاندیداتوری در انتخابات دارند.
حمید درخشان: قرار نیست برای هر کسی تبلیغ کنیم
سرمربی و کاپیتان اسبق پرسپولیس در این خصوص گفت: حضور ورزشکاران در کمپین‌های انتخاباتی خیلی کمک می‌کند تا رأی نامزد‌ها را بالاتر ببرد. مردم ما ورزشکاران را قبول دارند و به ما اعتماد می‌کنند به همین دلیل وقتی نامزد انتخاباتی مورد حمایت ما باشد، مردم او را هم خواهند پذیرفت. این را هم بگویم ما هرگز کسانی که نمی‌شناسیم و از کارنامه‌اش خبر نداریم، حمایت نمی‌کنیم. من برای چه باید به ناحق مردم را گول بزنم و بی‌دلیل از شخصی که نمی‌شناسم، حمایت کنم؟ لذا فقط کسانی را حمایت می‌کنم که خودم قبول داشته باشم.
بهروز رهبری‌فرد: به من گفتند ۵ سکه می‌دهیم بیا تبلیغات کن
کاپیتان اسبق پرسپولیس در این خصوص گفت: یادم می‌آید چندی پیش از یکی از شهر‌های جنوبی کشور یکی به من زنگ زد و گفت بیا در کمپین تبلیغاتی من حضور داشته باش و فقط ۲ ساعت در مراسم برایم تبلیغ کن؛ من ۵ سکه طلا به تو می‌دهم. من هم گفتم بهتر است آن ۵ سکه را خرج مردم محروم منطقه‌ات کنی و من حاضر نیستم چنین کار نادرستی را انجام دهم. البته اگر فردی صالح و امین را بشناسم، حاضرم مجانی برایش تبلیغ کنم، ولی در کل دوست ندارم نردبان ترقی یکسری آدم‌ها باشم.
علی انصاریان: با عکس‌های ما هم رأی جمع می‌کنند!
مدافع ملی‌پوش اسبق پرسپولیس و استقلال که حضوری فعال در عرصه هنر و سینما دارد، به خبرورزشی گفت: یادم می‌آید برخی‌ها می‌آمدند سر تمرین یا هتل محل اقامت ما و عکس یادگاری می‌انداختند و پس از مدتی می‌دیدم با عکس‌های ما کار‌های تبلیغاتی در شهر‌های خود انجام می‌دهند و برای خودشان رأی جمع می‌کنند و به نام ما مردم را ترغیب می‌کردند به آن‌ها رأی بدهند. خود من شخصاً حاضر نیستم برای افرادی که شناختی از آن‌ها ندارم، بی‌جهت تبلیغ کنم چرا که این کار خیانت به مردم است.
علیرضا رضایی: اگر فرد موجهی باشد، اشکالی ندارد
قهرمان اسبق کشتی جهان و المپیک در این خصوص به خبرورزشی گفت: به نظرم اگر حمایت از نامزد انتخاباتی با شناخت همراه باشد، اشکالی ندارد، ولی هیچ ورزشکاری از فردی که موجه نیست، حمایت نمی‌کند چرا که مردم به خاطر نام و اعتبار آن ورزشکار می‌آیند و به نامزد مورد نظر رأی می‌دهند و اگر حضور ورزشی‌ها در کمپین‌های تبلیغاتی همراه با شناخت باشد، قطعاً به نامزد فوق کمک خواهد کرد. اگر چه من معتقدم وظیفه ورزشکاران در این خصوص بسیار سنگین است.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی