وقتی زور صداوسیما به فردوسی‌پور نرسید/ نبض فضای مجازی در دستان عادل
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

عادل فردوسی پور با اجرای برنامه جدیدش و مصاحبه با علی دایی دوباره بر سر زبان‌ها افتاد.

می‌دانید غم‌انگیزترین وجه مهاجرت نخبگان چیست؟ اینکه آنها در این سرزمین رشد می‌کنند، برای‌شان هزینه می‌شود، پیشرفت می‌کنند و هنگام ثمردهی، راهی دیار دیگری می‌شوند. این خیلی تلخ است که درختی در یک خاک ریشه بزند و آبیاری شود، اما میوه‌اش سهم دیگران شود. حالا داستان تلویزیون ایران است که یک به یک برندهای خودش را از بین می‌برد؛ بی‌هیچ توضیحی. آدم‌هایی که در این رسانه جان گرفتند، فرصت پرورش یافتند و قد علم کردند، در اثر برخی کج‌سلیقگی‌ها و تنگ‌نظری‌ها راه خروج از جام‌جم را در پیش گرفتند؛ برخی به کلی خانه‌نشین شدند و عده‌ای دیگر فعالیت در بستری متفاوت را برگزیدند. تعداد اینها یکی، دو نفر هم نیست.

رضا عطاران را به یاد بیاورید که سالی یک سریال درجه یک تحویل تلویزیون می‌داد. او را تحمل نکردند، به سینما رفت و حالا ارباب گیشه‌ها شده است. حسابش از دست همه در رفته که عطاران در این سال‌ها چقدر پول در سینما خلق کرده، اما تلویزیون هرگز نتوانست جای خالی او را پر کند. طعنه‌آمیز است که همین حالا بازپخش سریال‌های این بازیگر و کارگردان، حتی از تولیدات جدید سازمان هم پربیننده‌تر می‌شود.

«برندکشی» انگار به قاعده صداوسیما تبدیل شده است. چقدر تاریخچه پشت ایرج طهماسب و مرضیه برومند است؟ مگر نه این است که کلاه‌قرمزی و پسرخاله، بچه‌های تلویزیون هستند و چند نسل با آنها خاطره دارند؟ همین حالا سریال استثنایی آرایشگاه زیبا ساخته بانو برومند برای چندمین بار روی آنتن تلویزیون رفته و مطمئن باشید که باز هم پربیننده خواهد شد. خب سوال اینجاست که چرا این آدم‌ها نباید در قاب تلویزیون جایی برای عرضه توانایی‌های‌شان پیدا کنند و ناگزیر از کار در رسانه‌های اینترنتی باشند؟

صداوسیما از اموال عمومی بودجه دریافت می‌کند که همین هنرمندان را نگه دارد و اسباب رضایت مخاطبان را بسازد. پس چرا قیمه و بچه و پشه باید تبدیل به برادران ناتنی کلاه‌قرمزی و پسرخاله شوند و جایی بیرون از تلویزیون روی خشت بیفتند؟ چرا کلیله و دمنه خانم برومند به جای اینکه روی آنتن سیما، بچه‌های این سرزمین را با ادبیات غنی کشورشان آشنا کند، باید سر از فضای مجازی در بیاورد؟ خب پس رسانه ملی برای چه پول می‌گیرد؟ همه آقایان مدام از تهاجم فرهنگی حرف می‌زنند. کشورهای دیگر برای ترویج نمادهای انیمیشنی و عروسکی‌شان به سایر نقاط جهان هزینه‌های هنگفت می‌کنند، بعد چرا آنکه قرار است از گنجینه هنر خودمان تغذیه کند، محکوم به تبعید در رسانه‌های دیگر می‌شود؟

داستان عادل فردوسی‌پور هم همین است؛ سوپراستاری که به ستوه آمده از خانه‌نشینی، سرانجام سایت و صفحه و اپلیکیشن خودش را راه انداخت و در نخستین گام هم با علی دایی مصاحبه کرد؛ گفت‌وگویی که نبض فضای مجازی را به دست گرفته و همه جا حرف از آن است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که پیمان جبلی ماه گذشته اعتراف کرده بود: «شمار بیننده‌های تلویزیون کاهش چشمگیری داشته» و هفته پیش اضافه کرده بود: «بازگرداندن عادل فردوسی‌پور فقط به امضای من ربط ندارد.» گزاره دوم، چرایی گزاره اول را توجیه می‌کند.

تلویزیون خودش را درگیر یک جنگ نابرابر کرده است. به آدم‌های مستعد تریبون می‌دهد، برندشان می‌کند و بعد به دلایل مجهول آنها را می‌راند. دوره انحصار هم که به سر آمده؛ در نتیجه این برندها در فضایی دیگر به کارشان ادامه می‌دهند و از همان عنصر شهرت و محبوبیت علیه خود تلویزیون سود می‌برند. روشن است که در این صورت زور سیما به فرزندان برومندش نخواهد رسید. در این حالت، تلویزیون سطح خودش را تا حد پله ترقی و سکوی پرتاب هنرمندان مختلف فرو می‌کاهد و البته که این بسیار دردناک است.

پی‌نوشت: اگر از تنگ‌نظری و کج‌سلیقگی حرف می‌زنیم، این اصلا و ابدا حرف ما نیست؛ درددل غم‌انگیز خود اهالی تلویزیون است. همین چند روز پیش مهران مهام، تهیه‌کننده تلویزیون پرسیده بود: «وقتی کارهای قدیمی من مثل متهم گریخت در بازپخش دچار سانسور می‌شوند، چطور می‌توانم سریال جدیدی در همان سطح بسازم؟ معلوم است که اجازه نمی‌دهند.»

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۲۰
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۳۴
  • سیدرضا IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    فردوسی پور محبوبیت خودشو مدیون وطن پرستی و سلامت اخلاقی خودش باید بدونه
  • حقیقت تلخه IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    ساده انگاری محض هس اگه فکر کنیم پشت حذف این افراد از صدا و سیما، پول نیس. بسیاری از گردانندگان پشت صحنه فضای مجازی اتفاقاً افرادی هستن که در صدا و سیما هم نفوذ دارن. براشون منفعت بیشتر و بهتری داره که برندهای پولساز بیان در فضای مجازی فعالیت کنن
  • سورن DK ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    فقط در صصدا و سیما نیست در ورزش و صنعت و علم و ... هم دست خوبی در راندن نخبگان داریم!
  • سعید IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    خلایق هرچه لایق حتما صدا و سیما لیاقت پذیرا شدن نخبه ها رو نداره که مهاجرت میکنن دیگه
  • فروزش IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    فردوسی‌پور رو صدا و سیما معروفش کرد و گرنه کی می شناختش
    • عادل IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
      بله ! نويسنده هم همين صحبت را مطرح کرده !! اينکه چرا صداو سيما نمی تواند نخبه ها خودش را نگه دارد و آنهارا از خود می راند !!
    • سید محمود خادمی IR ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
      سلام دوست عزیزم هر وقت دیدی کسی محبوب قلب هاست ،محبوب عموم مردم ،بدون اونقدر صداقت و شرافت داشته که طبق آیه آخر سپره مریم،مهر اونو خداوند به دلها انداخته...بعد بشین قرآنی تفکر کن علی فروغی و یا بجلی در دلها و قلبهای عموم مردم نفوذ کرده اند و یا عادل فردوسی پور حق گوی ،صادق،عاشق
    • سید محمود خادمی IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
      سلام دوست عزیزم...هر وقت دیدی یک نفر محبوب قلبها و عموم مردم شده و از این محبت کم نمیشه ،حتی با گذشت زمان هم،بدون که طبق آیه آخر سوره مبارکه مریم این کار خداست که مهر و محبت اون فرد رو به دلها وقلبها انداخته و عزیزش کرده.....حالا ببین و تفکر کن چرا علی فروغی و جبلی جایی در میان دلها ندارن....خداوند انسان ها رو جوری خلق کرده که عاشق صداقت،شجاعت و مثبت اندیشی باشن درست مثل عادل فردوسی پور عزیز...ایمان ظاهری محاله به دلها نفوذ کنه
  • مشتق الشهداء IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    یک اپ 360 فردوسی پور به تمام شبکه های صداوسیما می ارزد؟ لذت میبریم از اپ 360 و تنوعش!؟ دیگه مهم نیست عادل خان بیاد رسانه یانه!؟ فردوسی پور الان دیگه همیشه وهمجا کنارمان است؟ بعداز3سال گزارشاتشو دیدیم وشنیدیم کیف کردیم؟ رسانه ارزونی و مال اقای جبلی وفروغی؟ یاعلی(ع)
  • ناشناس IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    اینجوری تیتر نزنید جلوی اپلیکیشنشو هم میگیرن ازمن گفتن بود
  • زهرا IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    عدل در قلب ماست اتفاقا این جوری خیلی بهتر شد دیگه محدودیت های صدا و سیما رو هم نداره و راحت می تونه حرف دل مردم را بزنه
  • نقش جهان IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    اون موقع که عادل تلویزیون بود میثاقی زیردستش استاد استاد میکرد عادل هم براگزارش میفرسادش این کشورواون کشور براخودت حال میکردکی فکرشا میکرد میثاقی همچین شخصیتی داره میگندکه درون هرآدمی که میشناسیدیه آدمی هست که اصلا نمیشناسید
  • محمد علی IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    نه فقط صدا و سیما که تمامی بخش‌های جامعه ی ما دچار چنین نقصی هست ! در واقع هیچ چیز و هیچ کس در جایگاه مناسب خود نیستند !
  • ی‌محمدی IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
    فوتبالی‌های‌ایران‌همه‌اعتراض‌دارند‌که‌در‌فوتبال‌غیر‌فوتبالی‌هستند‌مگر‌فردوسی‌پور‌کدام‌تیم‌بازی‌کرد‌چندتا‌بازی‌خیابانی‌دسته‌چندم‌بازی‌کرد‌حالا‌شد‌کارشناس‌،،یک‌بام‌دو‌هوا‌نمی‌شه
  • امین IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    فقط مسئله پول الان نون توی پلت فرم هاست، بودجه صداو سیما زیاده ولی مدیر کارمند زیاد داره، برای همین این پلت فرم ها با کمترین خدم حشم و پول که مستقیم از مردم میگیرند اداره میشوند. یک مسئله دیگه اینکه صدا و سیما خیلی سیاسی به مسائل نگاه میکنه.
  • حامد IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    کل صدا وسیمای میلی فدای یک تار موی عادل خان فردوسی. بهترین مجری فوتبال تاریخ ایران خودشه حین گزارش چنان آدم رو غرق خودش می کنه که آدم نمی فهمه کی به دقیقه نود بازی رسیدی بعد از فردوسی پور قسم می خورم هنوز یک بازی رو بطور کامل ندیدم. مثلا این چاپلوس میثاقی می خواست جای فردوسی پور رو بگیره در حالیکه پاشنه کفش فردوسی پور هم نمیشه. من همه کانالهای ایشون رو دنبال می کنم چون واقعا ایشون مهارت و علمش رو داره. عادل خان خیلی مشتی
  • محسن IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    حیف عادل ایکاش عادل هم مهاجرت میکرد
  • علی IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
    واقعا دیگه کی صدا و سیما نگاه میکنه.برنامه هاش همه آبکیه.همش تعریف و تمجید و به به از یه نفره صدتا شبکه س همش یه چیزه.همون بهتر درش تخته بشه
  • ممد IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    گزارشای فوتبال چنگی به دل نمیزنه آقای فردوسی پور کجاییی یک گزارش ناب بهمون بدهکاری...
  • من IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۵
    بخدا‌‌از‌‌100نفر‌شاید‌5نفر‌تلویزیون‌‌ایران‌نگاه‌می‌کنند‌اون‌همه‌می‌دونند کیا‌هستن‌این‌پولی‌که‌به‌صدا‌سیما‌‌می‌دن‌از‌…

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی