کارنامه ورزش ایران در ۱۶ دوره بازی‌های آسیایی/ از تحریف تاریخ تا دروغ سازی برای افتخار
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

وقتی در پدیده‌ای آمار دستمایه رسیدن گروه‌ها، افکار و افراد خاص به مقاصد خود باشد، آن پدیده در آن جامعه ره به جایی نخواهد برد....

دنیای مدرن عصر ارتباطات و دهکده جهانی است که در کنار مزایای بسیار تکنولوژی، معایب و ایراداتی هم دارد که وقتی مورد سوء استفاده سودجویان قرار بگیرد تبدیل به خطری بزرگ خواهد شد. یکی از علومی که همه دنیا برای رسیدن به نتیجه مطلوب به آن استناد می‌کنند علم آمار و استنتاج از تاریخ است. در تمام دنیا وقتی رسانه‌ها می‌خواهند پدیده یا اتفاقی را تحلیل کنند، به داده‌های آماری در تاریخ مراجعه می‌کنند.

حال تصور کنید این رسانه‌ها فیک باشند، چه اتفاقی می‌افتد؟ آنها از ناآگاهی مردم و اینکه قرار نیست همه راه بیفتند و در تاریخ تحقیق کنند، سوء استفاده خواهند کرد. کاری که در فضای مجازی این روزها به وفور دیده می شود. همین طور وقتی دیتاها و آمار ارائه شده از تاریخ غلط باشد، رسانه‌های رسمی و مورد اعتماد مردم هم گول می‌خورند. حالا به عنوان مثال به اخباری که همین روزها زیاد دست به دست شده نگاه کنید.

هر تفکر سیاسی یا هر جناح با استفاده از شکست ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگ ژو در ورزش با آمارسازی غلط خود را در بالای قله می‌نشاند و روز روشن از ورزش استفاده ابزاری می کند، بی شرم و خجالت! اما حقیقت چیست؟ ایران در کدام دوره بازی‌های آسیایی نتیجه بهتری گرفته؟

می‌دانیم که در بازی‌های آسیایی مدال طلا ملاک است و کشوری که یک طلا داشته باشد بالاتر از کشوری که ۱۰۰ مدال نقره و برنز دارد می ‌ایستد. از نخستین دوره بازی‌های آسیایی که در ۱۹۵۱ در دهلی نو برگزار شد، کشور ما در این تورنمنت حاضر بوده و طی ۱۹ دوره تنها در سه دوره غایب بوده است. این کارنامه ورزش ما در ۱۶ دوره حضور در بازی‌های آسیایی است و با چشم خود ببینید که ما در کدام دوره موفق‌تر بوده‌ایم. برای اینکه تحلیل کاملی داشته باشید ما تعداد شرکت کنندگان در هر دوره و مدال‌های کسب شده را نیز آورده‌ایم تا امکان میانگین گرفتن هم داشته باشید. البته که رتبه نهایی ایران در جدول مدال‌ها که دعوای بسیاری آقایان در این روزهاست تا با سواستفاده از توجه مردم به ورزش خود را مطرح کنند!

*بازی‌های آسیایی ۱۹۵۱ دهلی نو - هند (کاروان ۶۴ نفره ایران با ۱۶ مدال شامل ۸ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز سوم شد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۵۴ مانیل - فیلیپین (کاروان ایران حضور نداشت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۵۸ توکیو - ژاپن (کاروان ۱۱۲ نفره ایران با ۳۲ مدال شامل ۷ طلا، ۱۴ نقره و ۱۱ برنز در رده چهارم قرار گرفت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۶۲ جاکارتا - اندونزی (کاروان ایران حضور نداشت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ بانکوک - تایلند (کاروان ۱۱۸ نفره ایران با ۳۰ مدال شامل ۶طلا، ۸ نقره و ۱۶ برنز در رده ششم قرار گرفت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک - تایلند (کاروان ۱۶۹ نفره ایران با ۲۳ مدال شامل ۹ طلا، ۷ نقره و ۷ برنز در رده چهارم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ تهران - ایران (کاروان ۴۰۰ نفره ایران با ۸۱ مدال شامل ۳۶ طلا، ۲۸ نقره و ۱۷ برنز در رده دوم قرار گرفت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۷۸ بانکوک - تایلند (کاروان ایران حضور نداشت)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو - هند (کاروان ۴۳ نفره ایران با ۱۲ مدال شامل ۴طلا، ۴ نقره و ۴ برنز در رده هفتم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۸۶ سئول - کره جنوبی (کاروان ۹۴ نفره ایران با ۲۲ مدال شامل ۶ طلا، ۶ نقره و ۱۰ برنز در رده چهارم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن - چین (کاروان ۱۲۶ نفره ایران با ۱۸مدال شامل ۴ طلا، ۶ نقره و ۸ برنز در رده پنجم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۹۴ هیروشیما - ژاپن (کاروان ۱۶۲ نفره ایران با ۲۶ مدال شامل ۹ طلا، ۹ نقره و ۸ برنز در رده هفتم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک - تایلند (کاروان ۱۹۹ نفره ایران با ۳۴ مدال شامل ۱۰ طلا، ۱۱ نقره و ۱۳ برنز در رده هفتم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان - کره جنوبی (کاروان ۱۵۰ نفره ایران با ۳۶ مدال شامل ۸ طلا، ۱۴ نقره و ۱۴ برنز در رده دهم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه - قطر (کاروان ۲۳۹ نفره ایران با ۴۸ مدال شامل ۱۱ طلا، ۱۵ نقره و ۲۲ برنز در رده ششم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو - چین (کاروان ۳۶۲ نفره ایران با ۵۹ مدال شامل ۲۰ طلا، ۱۴ نقره و ۲۵ برنز در رده چهارم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون - کره جنوبی (کاروان ۲۷۶ نفره ایران با ۵۷ مدال شامل ۲۱ طلا، ۱۸ نقره و ۱۸ برنز در رده پنجم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا - اندونزی (کاروان ۳۷۸ نفره ایران با ۶۲ مدال شامل ۲۰ طلا، ۲۰ نقره و ۲۲ برنز در رده ششم ایستاد)

*بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو - چین (کاروان ۲۸۹ نفره ایران با ۵۳ مدال شامل ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز در رده هفتم ایستاد)

حال قضاوت با شما، ایران در کدام دوره موفق‌تر بوده است؟

نکته: ایران در بازیهای آسیایی تهران در جدول مدالها تغییراتی داد و مثلا مدالهای تک حرکت در وزنه برداری را هم محاسبه کرد! یا برای پرتاب ها ابداعی کرد که قبل و بعد دیگر تکرار نشد. چهار مدال هم بعدا به حساب ما آمد! بجز این دوره ما و بقیه آسیا همیشه برای جایگاه چهارمی جنگیده ایم و چین، ژاپن و کره جنوبی در دسترس نیستند. همیشه هدف چهارمی بوده و ببینید در کدام ادوار به هدف رسیده ایم....

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۹
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۳
  • فرامرز IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    مسلما بازی های آسیایی 1974 تهران چون در هیچ دوره ای تا امروز مثلاً مدال طلای پرش ارتفاع تیمور غیاثی تکرار نشد و همچنین هیچ وقت به سه طلا دو نقره و دو برنز دومیدانی نرسیدیم یا مدال طلای واترپلو یا سه طلای بوکس به همراه دو نقره و پنج برنز یا سه طلای شمشیربازی چهار نقره و سه برنز یا دو طلای پیست دوچرخه‌سواری هم تا امروز بی تکرار مانده است
  • فرامرز IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    مسلما بازی های آسیایی 1974 تهران چون در هیچ دوره ای تا امروز مثلاً مدال طلای پرش ارتفاع تیمور غیاثی تکرار نشد و همچنین هیچ وقت به سه طلا دو نقره و دو برنز دومیدانی نرسیدیم یا مدال طلای واترپلو یا سه طلای بوکس به همراه دو نقره و پنج برنز یا سه طلای شمشیربازی چهار نقره و سه برنز یا دو طلای پیست دوچرخه‌سواری هم تا امروز بی تکرار مانده است
  • شهروز IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    افکار عمومی همه چیز رو می‌بینه و می‌فهمه . آدم یا باید خیلی ساده‌لوح باشه یا خیلی وقیح که از پسرفت و شکست برای خودش تبلیغات درست کنه !
  • قدرت IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    متوجه نشدم منظور نویسنده این مطلب چه بود!؟ ولی چند نکته در این مطلب مورد غفلت قرار گرفت ! مهمترین اینکه فرضا بازی های آسیایی ۱۹۵۴ از منطور رشد و توسعه ورزش و تکنولوزی ورزشی با دروان های متاخر قابل قیاس نیست و اینکه ورزشکاران ما در اون اداوار چه از لحاظ مادی و یا پشتیبانی مثل دوران حال ساپورت نمیشدن و اینکه بسیاری از کشورها در اون دوره اصلا تاسیس نشده بودن بعنوان نمونه کشور بحرین وه در این دوره اگر یک طلا ی دیگر می‌گرفت جایگاه ۷ می را ازما تصاحب می‌کرد! مخلصکلام این دوره بازی های آسیایی نسبت به دوره های@گدشته نتایج فاجعه باری بود اگر ملاک را فقط دوره قبل درنظر بگیریم از منظر مدال طلا نسبت به دوره قبل ۷ مدال کمتر گرفتیم و اینکه در@این دوره ب خلاف دوره قبل بانوان دستشان از مدال طلا کوتاه بود! از نتایج نامید کننده تیم امید و برخی رشته ها مثل تکواندو و.....و البته تعداد قابل توجه همراهان و توریست ها ی@همراه کاروان ایران...مخلص کلام وقتی در رده بندی مدال ها نسبت به دوره قبل یک پله سقوط@کردیم یعنی کاروان ورزشی ما و به طبع آن مدیران و سیاست گدران ورزش نمره قبولی نگرفتن و این سیاه نمایی نیست!
  • ارتش سرخ پایتخت DE ۱۸:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    مگه غیر از ژاپن و کره و چین، کشور دیگه ای هم هست که ما باهاش رقابت کنیم؟!
  • مهدی IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    از نظر مدال طلا باید وضعیت کشورهایی مانند ژاپن و کره و همچنین اندونزی و یا قزاقستان را نسبت به �ره‌های قبل بررسی کرد تا مشخص شود چه کشوری بیشترین افت کسب مدال طلا را داشته است مثلاً ژاپن حداقل ۲۰ مدال طلا نسبت به دوره قبل کمتر کسب کرده است و یا کشور اندونزی که میزبان دوره قبل بود چهارم بود که این دوره در بین هفت کشور اول قرار ندارد
  • آی IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    کلا یه عده همیشه سعی در سیاه نمایی دارن درسته در این دوره بعضی ورزشکاران ما در حد انتظار نبودن ولی در کل دلیل کم شدن مدال های طلا برای کشورهای دیگه قدرت چین هست که امسال میزبانی هم به قدرتش اضافه می کرد. این کم شدن مدال ها مختص ایران نبود بلکه برای اکثر کشورها بود. ضمن اینکه ما در بسیاری از رشته های ورزشی بانوان یا نیستیم یا ضعیفیم
  • مهدی IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
    خب مشخصه .بازی های آسیایی تهران. بیشترین شرکت کننده .و رتبه دوم. البته با نفوذ ایران تو اون زمان هم میزبانی و گرفتیم هم دوم شدیم. فکر کنم تا صد سال دیگه نتونستم میزبانی بگیریم.شاید افغانستان و میانمار میزبان بشن ایران نمیتونه دیگه میزبان بشه.
  • علی IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۱
    این دوره بطور کلی ضعیف بودیم اگر کشتی به داد ما نمی رسید آبروریزی مفتضحانه ای داشتیم.اندونزی در دوره قبل رشته ب می خاص خودش را آورد و کلی طلا گرفت که این دوره نبود .اما ازبکستان و تایوان و...مقایسه کنیم آنها در حد انتظار بودند ولی ما ضعیف شده بودیم البته درخشش خیره کننده هندیها اهم نباید نادیده گرفت که بنظرم از این به بعد آنها دیگر جزو چهار ابرقدرت خواهند ماند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی