ایران - قطر از نگاه مربی لیگ برتری؛ از منطقه ۱۱ و ۱۴ درست استفاده کنیم می‌توانیم ببریم/ ۴۳ درصد هجوم قطر از کانال چپ است، ۳۹ درصد از کانال راست
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

حمید عبداللهی، دستیار اول محمد ربیعی در کادرفنی ذوب آهن از دریچه فنی به آنالیز بازی ایران و ازبکستان در تاشکند و تحلیل بازی ایران و قطر در امارات پرداخته است.

به گزارش خبرورزشی، در آستانه بازی تیم های ایران و قطر در چارچوب مرحله نهایی از مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ از حمید عبداللهی، مربی ذوب آهن خواستیم تا شرایط ایران در بازی مقابل ازبکستان و قطر را برای ما تحلیل کند.

این ویدیو را می‌بینید و متن صحبت های حمید عبداللهی را نیز در ادامه می‌خوانید:

حمید عبداللهی:

مقابل ازبکستان بازی کردیم. تیمی‌که در آسیا به عنوان تیمی‌فیزیکی شناخته می‌شد. حالا با حفظ آن ویژگی فیزیکی که جغرافیای ازبکستان نیز در آن نقش داشته، در سالهای اخیر ویژگی های تاکتیکی نیز به آنها اضافه شده است. روی فوتبال پایه هم کار و سرمایه گذاری کرده اند. حالا ازبکستان هم از نظر فیزیکی و هم از نظر تاکتیکی قابل احترام است. در لیگ برتر ما هم بازیکنان ازبک حضور دارند.

تیم ملی ما ازبکستان را خوب تحلیل کرده بود و اگر ۱۰ نفره نمی‌شدیم می‌شد ۳ امتیاز بازی را کسب کرد. از نظر فیزیکی مقابل ازبکستان کم نیاوردیم. از نظر تکنیکی و تاکتیکی هم ازبکستان را کنترل کردیم.

اما بازی بعدی با قطر است که هم برای دوستداران فوتبال و هم برای تیم ملی پیروزی در این دیدار مهم است تا آن بازی قبلی در جام ملت ها را جبران کنند.

آرایش قطر اکثرا ۲-۴-۴ یا همان ۱-۱-۴-۴ است. در حمله با آرایش اول بازی می‌کنند و هنگام دفاع آرایش دوم. فشاری روی توپ نمی‌آورد، پرس با شدت بالا انجام نمی‌دهد. فقط زمانی که بازیکن پشت به دروازه قطر باشد یا پاس رو به عقب بدهد، پرس می‌کنند اما در جریان بازی پرس شدیدی ندارند.

در زمان ساخت و توسعه حمله دو دفاع کنار قطر بالا بازی می‌کنند، دو مهاجم راس دارند و سه بازیکن هم پشت این دو مهاجم قرار می‌گیرند.

اکرم عفیف به عنوان بازیکن آزاد کمی‌عقب تر می‌آید و به خط هافبک جهت ایجاد برتری با اوورلود کردن کمک می‌کند. سیستم قطر حین بازی تبدیل می‌شود، گاهی با دو دفاع می‌مانند و باقی بازی می‌کنند. مثلا ۲-۴-۴ به ۱-۴-۳-۲ تبدیل می‌شود یا ۱-۱-۲-۳-۲، اینطور تغییر می‌دهند آرایش را تا نتیجه ای که می‌خواهند را بگیرند. معز علی به تنهایی در عمق دفاع حریف جایگیری می‌کند تا مدافعان مرکزی را به هم نزدیک یا خنثی کند تا باقی بازیکنان استفاده لازم را داشته باشند.

میزان استفاده قطر از کانال کناری چپ ۴۳% است که فکر می‌کنم نشان می‌دهد بیشترین حمله را از سمت چپ دارند و از آنجا به یک سوم هجومی‌می‌آیند. این عدد برای سمت راست ۳۹% است. آرایش تهاجمی‌آنها نامتوازن است. در سمت چپ با حضور اکرم عفیف برتری عددی ایجاد و مثلث سازی می‌کنند. لب خط اوورلود درست می‌کنند و به عمق تیم حریف می‌رسند. در کانال راست اما با زوج سازی سعی در ارسال توپ های درونگرا و برونگرا می‌کنند.

همانطور که در بازی ها دیدیم، نقطه ضعف اصلی تیم قطر فضای پشت دفاع کنار سمت راست شان است. در ضدحملات در آن نقطه فضای خطرناک را به ما می‌دهند. گفتم در حمله دو دفاع کنارش بالا بازی می‌کنند و فقط یک هافبک دفاعی عقب می‌ماند، پس فضاهای خطرناک خصوصا مناطق ۱۱ و ۱۴ را به ما می‌دهند.

همینطور در جناح چپ از فضای پشت سر عبدالکریم حسن هم می‌شود استفاده کرد. شناخت خوبی هم از او دارند بازیکنان تیم ملی. او در حمله بسیار خوب اضافه می‌شد و در کانال های درونی پرسپولیس و تیم ملی قطر هم خوب وارد می‌شود، یعنی نامتوازن بازی می‌کند.

با این حساب از فضای پشت دفاع های کنار و مناطق ۱۱ و ۱۴ می‌شود استفاده کرد. در بازی قبل هم چنین اتفاقی افتاد. باید از بازیکنانی در آن فضاها استفاده کنیم که قابلیت پا به توپ خوب و رد کردن بازیکن در یک در مقابل یک را داشته باشند.

در بازی قبل کمتر چنین چیزی را دیدیم، امیدوارم این بازی حل شود. در ضربات کرنر و ایستگاهی از فضای بین نقطه پنالتی و تیر دو مقابل قطر می‌شود خوب استفاده کرد.

در بازی مقابل ازبکستان فکر می‌کنم اگر در جناحین از بازیکنانی که توان برداشتن یک در مقابل یک را دارند، استفاده می‌کردیم، می‌توانستیم موفق تر باشیم و بازی را ببریم.

برای این بازی، تیم ملی کشورمون، کادر فنی و بازیکنان آرزوی پیروزی دارم. امیدوارم با این برد مردم کشور را خوشحال کنیم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی