دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰
۰ |
۰

جام جهانی باشگاه ها ۲۰۲۹ مشتری پیدا کرد

جام جهانی باشگاه ها ۲۰۲۹ مشتری پیدا کرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

کشورهای متعددی برای میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹ اعلام آمادگی کرده‌اند، هرچند برخی از آن‌ها شانس بیشتری برای کسب میزبانی این رقابت‌ها دارند.

به گزارش خبرورزشی، با پایان یافتن جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۵، حال باید چهار سال برای برگزاری دوره بعدی این رقابت‌ها صبر کرد؛ اما جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹ چه تفاوت‌ها و ویژگی‌هایی خواهد داشت؟

در حال حاضر چند تیم سهمیه حضور در این تورنمنت را کسب کرده‌اند و رقابت میان کشورها برای میزبانی این رویداد بزرگ نیز آغاز شده است.

قطر؛ یکی از مدعیان میزبانی
بر اساس گزارش گاردین؛ قطر خواهان میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹ است. نمایندگان این کشور حاشیه خلیج فارس در جریان برگزاری مسابقات ۲۰۲۵ در ایالات متحده، این موضوع را به اطلاع مدیران ارشد فیفا رسانده‌اند. قطر اعلام کرده که قادر است این رقابت‌ها را با انتشار کربن صفر برگزار کند؛ مزیتی مهم در مقایسه با جام جهانی ۲۰۲۵ که به دلیل فاصله زیاد شهرهای میزبان، تیم‌ها ناگزیر به پروازهای متعدد بودند.

از میان ۹ ورزشگاه‌ مورد استفاده در جام جهانی ۲۰۲۲ شش ورزشگاه همچنان در لیگ داخلی قطر فعال هستند. همچنین، هزینه سفر میان شهرها برای هواداران بسیار کمتر از ایالات متحده خواهد بود. با این حال، شرایط آب‌وهوایی همچنان یک چالش به شمار می‌رود و در صورت برگزاری در زمستان ممکن است برنامه‌ریزی لیگ‌های اروپایی دچار اختلال شود؛ موضوعی که موجب مخالفت برخی لیگ‌های اروپایی با پیشنهاد قطر شده است.

علاوه بر این، لیگ اروپا و فدراسیون جهانی بازیکنان حرفه‌ای فوتبال (FIFPro) به دلیل عدم مشورت درباره برنامه‌ریزی رقابت‌ها از فیفا شکایت کرده‌اند. با این وجود، مزایای مالی بالقوه شرکت در این رقابت‌ها ممکن است مانع از ادامه اعتراض برخی باشگاه‌ها شود.

رقبای قطر چه کشورهایی هستند؟
اسپانیا، پرتغال و مراکش که به صورت مشترک میزبان جام جهانی ۲۰۳۰ خواهند بود، قصد دارند تجربه‌ای مشابه ایالات متحده را در قالب تمرینی برای میزبانی این تورنمنت اجرا کنند. همچنین، کشورهای برزیل، استرالیا و دوباره آمریکا نیز از دیگر نامزدهای احتمالی هستند. با این حال، تاکنون هیچ‌کدام از این کشورها (از جمله قطر) پیشنهاد رسمی خود را به فیفا ارائه نداده‌اند.

نحوه توزیع سهمیه‌ها در جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
توزیع سهمیه‌ها در دوره ۲۰۲۹ مشابه با سال ۲۰۲۵ خواهد بود: اروپا (UEFA) ۱۲ سهمیه، آمریکای جنوبی (CONMEBOL) ۶ سهمیه، آسیا (AFC)، آفریقا (CAF)، آمریکای شمالی و مرکزی (CONCACAF) هر کدام ۴ سهمیه، اقیانوسیه (OFC) و کشور میزبان هر کدام یک سهمیه.

نکته جالب توجه، چگونگی برخورد فیفا با پیشنهاد میزبانی مشترک اسپانیا، پرتغال و مراکش خواهد بود.

تیم‌هایی که تاکنون به جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹ راه یافته‌اند
در حال حاضر، حضور چهار تیم در جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹ قطعی شده است: پاری سن‌ژرمن فرانسه به عنوان قهرمان لیگ قهرمانان اروپا، الاهلی عربستان به عنوان قهرمان لیگ نخبگان آسیا، کروس‌آسول مکزیک به عنوان قهرمان جام قهرمانان کونکاکاف ۲۰۲۵ و پیرامیدز مصربه عنوان قهرمان لیگ قهرمانان آفریقا.

برندگان سال‌های بعدی رقابت‌های قاره‌ای نیز سهمیه حضور در این رقابت‌ها را به شرح زیر کسب خواهند کرد:

قهرمانان لیگ قهرمانان اروپا، آسیا، آفریقا و کونکاکاف در سال‌های ۲۰۲۶، ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸
چهار قهرمان کوپا لیبرتادورس (۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸)
بهترین تیم چهار سال گذشته اقیانوسیه طبق رتبه‌بندی OFC
دو تیم برتر آمریکای جنوبی از نظر رتبه‌بندی چهار ساله
هشت تیم برتر اروپا از نظر رده‌بندی چهار ساله UEFA

کدام کشورها در حال حاضر واجد شرایط حضور در جام جهانی باشگاه‌ها هستند؟

اقیانوسیه (OFC): باشگاه شهر اوکلند که در جام جهانی ۲۰۲۵ نیز حضور داشت، در صدر جدول رده‌بندی قرار دارد.
آمریکای جنوبی (CONMEBOL): تیم‌های پالمیراس و سائوپائولو برترین جایگاه را در رده‌بندی دارند.
اروپا (UEFA): علاوه بر پاری‌سن‌ژرمن تیم‌های اینتر، آرسنال، بارسلونا، استون‌ویلا، بایرن‌مونیخ، بوروسیا دورتموند، اتلتیکومادرید و پی‌اس‌وی آیندهوون در رده‌بندی فعلی شانس بالایی برای حضور دارند.

نکته مهم اینکه لیورپول در رتبه هشتم قرار دارد اما به دلیل سهمیه دو باشگاه برای هر کشور و حضور آرسنال و استون‌ویلا جای این تیم به اتلتیکومادرید می‌رسد. در نتیجه، آیندهوون هلند نیز موفق به کسب سهمیه خواهد شد.

این رتبه‌بندی‌ها البته تا ۴ سال آینده قطعا دستخوش تغییرات متعددی خواهند شد.

بیشتر بخوانید: چلسی پردرآمدترین تیم جام باشگاه های جهان

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی