چهارشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
۸ |
۳

۵۸ سال قبل در چنین روزی (۱۷ دی ۱۳۴۶)

تونل زمان| خداحافظی با بزرگ‌مردی که کنار مردم بود/ سوپراستار سینما: در آن روز هیچ‌کس به من توجه نکرد

غلامرضا تختی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

۵۸ سال قبل در چنین روزی، جهان پهلوان غلامرضا تختی سمبل ورزش ایران و نماد جوانمردی در میان ورزشکاران معاصر کشورمان چشم از جهان فرو بست و مسافر آسمان شد.

قطعا هفدهم دهم دی ۱۳۴۶ تا همیشه در ورزش ما ماندگار است و از آن به عنوان یک روز تلخ یاد می‌شود. روزی که بزرگ‌ترین ورزشکار کشورمان را از دست دادیم.

مردمانی که عصر روز هفدهم دی سال ۱۳۴۶ برای خریدن روزنامه‌های کیهان و اطلاعات مقابل دکه‌ها صف کشیده بودند، با خبر بسیار شوک‌آور و تلخی مواجه شدند که نه‌تنها ورزش ایران بلکه به نوعی تاریخ معاصر کشورمان را هم دگرگون کرد: غلامرضا تختی درگذشت

همین تیتر کوتاه کافی بود تا جامعه به معنای واقعی کلمه منقلب و تمام کشور سیاه‌پوش کشتی‌گیری شود که در سه المپیک متوالی برایمان مدال گرفته بود؛ اما کسی این کار بزرگ را مد نظر قرار نمی‌داد و جامعه، آقاتختی را بسیار فراتر از مدال‌هایش می‌نگریست و دوست داشت. چهره‌ای که همیشه کنار مردم بود و اوج این کار را پس از وقوع زلزله بویین‌زهرا با جمع‌آوری کمک برای زلزله‌زدگان به منصه ظهور رساند. مردی که ۱۷ دی جسمش از جمع ما رفت اما خاطره‌اش تا انتهای تاریخ در یادمان ماندگار است.

ناصر ملک‌مطیعی، بازیگر فقید کشورمان و یکی از دوستان نزدیک آقاتختی که آن‌زمان سوپراستار سینمای ایران محسوب می‌شد، چند سال قبل طی مصاحبه‌ای اختصاصی با ما در مورد درگذشت این سمبل ماندگار ورزش کشورمان گفت:

من با تختی خیلی رفیق بودم و اصلا به خاطر همین رفاقت، او مرحوم محمدعلی فردین را به من معرفی کرد و گفت استعداد زیادی در عرصه سینما دارد. شما باورتان نمی‌شود ولی محبوبیت تختی به حدی بود که در روز تشییع پیکرش، با این‌که در اوج شهرت بودم، کسی به من توجه نمی‌کرد و برای اولین و آخرین بار پس از مشهورشدنم بود که به وضوح می‌دیدم مردم من را می‌شناسند اما اهمیتی نمی‌دهند چون تختی آن‌قدر برایشان بزرگ بود که به غیر از او هیچ فرد دیگری را در مراسم تشییع مورد توجه قرار نمی‌دادند.

روحش شاد و یادش گرامی

بیشتر بخوانید: علی پروین: مهران مدیری گولم زد/ اتوبوس تیم ملی را نگه داشتم و همه رفتیم سینما

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۳
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۵
  • امیدی از اهواز IR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۸
    سلام دوستان تختی قهرمان بود ولی پهلوان نبود !!؟ چرا؟ زیرا وی خودکشی کردند و نمی توانند الگوی اجتماعی باشند.
  • ن IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۸
    روح جهان پهلوان تختی شاد نمونه ی پهلوان واقعی در تاریخ خودش بود.از نظر اخلاق و منش مثل مولایش علی ابن ابی طالب علیه السلام بود نه مثل امثال خادم ها و دایی ها و ....‌‌فقط جلو دوربین کارهایشان را نشان میدهد.
  • حسین IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۸
    پهلوان تختی راد مرد بود لوطی زمان خود بود دسته بگیر داشت نان بر نبود ببوسم خاک پایش را

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدها

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی