به گزارش خبر ورزشی؛ پس از انتصاب مجدد ریکاردوساپینتو به سمت سرمربیگری استقلال، کادر مدیریتی این باشگاه به دنبال فراهم کردن شرایطی هستند تا محرومیت او که خرداد سال ۱۴۰۲ اعمال شد، از جنبه اجرایی خارج شود.
این پیگیریها آغاز شده ولی تا به الان تیجهای که باب میل مدیریت استقلال باشد، حاصل نشده است. در همین رابطه با عبدالرحمان شاه حسینی رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال همکلام شدیم و ماجرا را از منظر حقوقی مد نظر قرار دادیم:
حتماً در جریان هستید که پیگیریهای باشگاه استقلال برای بخشودگی ریکاردو ساپینتو به واسطه حکم محرومیت این مربی همچنان ادامه دارد ولی تا امروز نتیجه دلخواه کادر مدیریتی این باشگاه حاصل نشده است
بله. از طریق رسانهها در جریان امور هستم. قبل از اینکه به لحاظ حقوقی به این پرونده پاسخ بدهم، خدمت شما و مخاطبان محترم خبر ورزشی عرض کنم که من و حقوقدانان مستقلی همچون من صرفاً به احترام اصحاب رسانه و مخاطبان عزیزشان نظرات کارشناسی میدهیم تا موجب روشنگری در افکار عمومی شویم ولی احساس میکنم برخی مدیران در فدراسیون فوتبال نقدهای منصفانه افراد مستقل را به نوعی دشمنی با خود تلقی میکنند!
اما در مورد ریکاردو ساپینتو که پرسیدید، این مربی پس از اتفاقاتی که در دربی فینال جام حذفی رخ داد، محروم شد و حکم او روز سیزدهم خرداد سال ۱۴۰۲ به اطلاع مردم رسید. محرومیت ساپینتو ۲ قسمت داشت و بخش اول محکومیت ۴ ماهه او از بابت نشستن روی نیمکت در فوتبال ایران بود. در مورد این حکم توضیح بدهم که وقتی برای فردی حرومیت ماهانه در نظر میگیرند، ماه طبق قانون ۳۰ روز حساب میشود بنابراین ساپینتو با محکومیتی ۱۲۰ روزه مواجه شده است. البته این مربی پرتغالی علاوه بر محکومیت ۴ ماهه، باید ۱۰ درصد از کل مبلغ قراردادش را نیز بر اساس نرخ مصوب ارز در بانک مرکزی به عنوان جریمه پرداخت میکرد و به نظرم این قسمت دوم خیلی باید مد نظر قرار بگیرد.
چطور؟
طبق بند سوم ماده ۱۱۲ آیین نامه انضباطی، وقتی عوامل زیر مجموعه یک باشگاه با محکومیت مالی مواجه میشوند، پرداخت این جریمه بر عهده خود باشگاه است و از میزان درآمدش کم میشود. البته باشگاه میتواند با استناد به قانون و حکم صادره، رقم فوق را از مبلغ پرداختی به بازیکنان و مربیان کم کند ولی فدراسیون با باشگاه طرف است و باید ببینیم مبلغ مورد نظر در همان سال ۱۴۰۲ به حساب فدراسیون فوتبال واریز شده یا نه؟ اگر این پول به حساب فدراسیون ریخته نشده باشد، قانون با صراحت میگوید مسوولیت اجرایی آن با کمیته انضباطی است وغفلت صورت گرفته.
اگر فرض را بر این بگذاریم که جریمه نقدی ریکاردو ساپینتو پرداخت شده، تکلیف محرومیت ۴ ماهه او چه میشود؟
طبق بند چهاردهم ماده ۱۱۲ و بر اساس قاعدهای که ما به آن "وحدت ملاک" میگوییم، چنانچه یک بازیکن یا مربی در داخل کشور محروم شود و امکان بین المللی کردن محرومیتش وجود نداشته باشد، طبق قانون این شخص هرگاه به فوتبال ما برگردد، باید محرومیت خود را سپری کند. ریکاردو ساپینتو هنگامی که این حکم صادر شد، طبق ابلاغیه یک هفته فرصت داشت تا به آن اعتراض کند ولی چنین کاری را نکرد و کار جنبه اجرایی به خود گرفت بنابراین هیچ ابهامی در اجرای قطعی حکم محرومیت ۴ ماهه این مربی وجود ندارد و باید اجرا شود. البته طبق ماده ۱۰۷ آیین نامه انضباطی، اگر نیمی از این مدت محرومیت یعنی دو ماه سپری شود و ریکاردوساپینتو شرایط لازم برای برخورداری از تخفیف، تعلیق یا بخشودگی را داشته باشد، میتوان دوباره آن را بررسی کرد ولی اینکه بگوییم تمام مدت محرومیت ۴ ماهه او بخشیده میشود، از نظر قانونی در آیین نامه وجود ندارد.
استقلالیها معتقدند با توجه به اینکه ساپینتو در روزهای جنگ با صراحت اعلام کرد حاضر است به ایران بیاید و کار کند، بهتر است حکمش بخشیده شود
ببینید، بحث رفتارهای انسانی به کنار و در جای خود فوق العاده محترم اما در قانون ذکر نشده که ساپینتو یا هر مربی دیگری به خاطر چنین حرفهایی مورد بخشودگی قرار بگیرد. حرفهایی که او در روزهای جنگ بر زبان آورد، محترم است اما ما داریم در مورد قوانین انضباطی فوتبال ایران صحبت میکنیم.
پس قاطعانه میگویید در قانون راهکاری برای بخشودگی محکومیت ۴ ماهه ساپینتو وجود ندارد؟
بله. شما راهکار قانونی را پرسیدید و من هم در موردش توضیح صریح دادم. این نکته را هم خدمت اهالی فوتبال بگویم که استقلال، پرسپولیس و همه تیمهای ایرانی به همراه هوادارانشان برایم فوق العاده محترم هستند و در جامعه کنار آنها زندگی میکنم بنابراین حرفهایی که من زدم اصلاً به منزله تقابل با استقلال و هواداران محترم این تیم نیست.عبدالرحمان شاه حسینی همان فردی است که ۱۹ سال قبل مرحوم ناصر حجازی اسطوره فقیده باشگاه استقلال را در قامت رییس کمیته انضباطی محکوم کرد ولی ناصرخان پس از آن با همین خبر ورزشی مصاحبه کرد و گفت: من محکوم شدم ولی عبدالرحمان شاه حسینی را عادلترین رییس کمیته انضباطی تاریخ فوتبال ایران دیدم. استقلال و پرسپولیس به مانند سایر تیمهای دیگر برایم محترم هستند ولی به عنوان یک حقوقدان و قاضی، قانون را از تمام رنگها برتر میدانم.
خیلی دلمان میخواهد در مورد اتفاقات عجیب و غریبی که طی این مدت در فوتبال ایران رخ داده، باهم مفصل صحبت کنیم. انشاالله قولش را از شما میگیریم که یک روز در تحریریه خبر ورزشی گپ بزنیم
حتماً. قول می دهم که یک روز دوباره به خبر ورزشی میآیم و در مورد اتفاقات مبهم و نارساییهای فوتبال باهم صحبت میکنیم. حرفهایی که البته امیدوارم در نهایت به سالم سازی فضای فوتبال ما کمک کند.
بیشتر بخوانید:از مدیران فدراسیون بپرسید سرنوشت پرونده بیرانوند چه شد؟/ در مورد رفتار شجاع خلیلزاده به موقع حرف میزنم