یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
۲ |
۰

روایت یک عامل موفقیت از بین رفته؛ پرسپولیس چطور یک تیم بی ثبات شد!؟

روایت یک عامل موفقیت از بین رفته؛ پرسپولیس چطور یک تیم بی ثبات شد!؟
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

پرسپولیس طی دو سال اخیر ۶ سرمربی عوض کرده است.

خبرورزشی | همواره از ثبات به عنوان یکی از عوامل اصلی موفقیت پرسپولیس طی سالهای اخیر یاد شده است. حالا اما، بی ثباتی پاشنه آشیل سرخ پوشان شناخته می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان، گزارش مفصلی در همین رابطه منتشر کرده که آن را در ادامه می خوانید: تیم فوتبال پرسپولیس در ۲ سال اخیر شاهد بی ثباتی در کادر فنی خود بوده است. این تیم با انتخاب وحید هاشمیان به عنوان سرمربی جدید خود شاهد نشستن ۶ سرمربی روی نیمکت فنی خود در این ۲ سال بوده است، که این تغییرات مداوم در راس کادر فنی به نفع سرخپوشان نیست.

به هر حال ثبات در کادر فنی یکی از شاخصه‌های تیم فوتبال پرسپولیس در گذشته بوده است، اما حضور ۶ سرمربی در ۲ سال گذشته در نیمکت فنی سرخپوشان این فاکتور مثبت سرخپوشان را تحت الشعاع قرار داده است.

بعد از یحیی گل محمدی که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ هدایت سرخپوشان را برعهده داشت، پس از آن اوسمار ویرا، خوان کارلوس گاریدو، کریم باقری و اسماعیل کارتال کمتر از ۶ ماه سرمربی پرسپولیسی‌ها بودند. حالا هم وحید هاشمیان بازیکن سابق پرسپولیس بعد از جدایی کارتال به عنوان سرمربی سرخپوشان انتخاب شد.

بی ثباتی نیمکت فنی پرسپولیس به چند عامل اصلی برمی گردد که شامل سوء مدیریت، ضعف مدیریت در بستن قراردادهای محکم و شفاف با مربیان، نتیجه گرا بودن، تصمیمات فوری و نادرست در انتخاب مربیان، جذب مربیان درجه ۲ و ۳ خارجی، اتکا به واسطه‌ها و دلال‌ها برای جذب مربیان و عوامل دیگر را شامل می‌شود.

همچنین تغییرات مکرر سرمربی تاثیرات منفی بر روی عملکرد بازیکنان پرسپولیس می‌گذارد و آنها با جابه جایی زیاد مربیان دچار سردرگمی در اجرای تاکتیک‌ها در زمین مسابقه می‌شوند و مشکلاتی در هماهنگی با یکدیگر خواهند داشت. علاوه بر این، بی ثباتی در کادر فنی می‌تواند باعث کاهش اعتماد به نفس بازیکنان و عدم ثبات روحی و روانی آنها شود.

به هر حال پرسپولیس برای بازگشت به دوران اوج خود نیاز به یک مدیریت منسجم، تصمیم گیری‌های درست و برنامه ریزی بلند مدت دارد. همچنین سرخپوشان باید به فکر حفظ مربیان در بلند مدت و بهبود شرایط مالی باشگاه باشند تا شاهد تغییرات مداوم در نیمکت فنی خود نباشند.  

تیم پرسپولیس که از هواداران میلیونی برخوردار است، حفظ ثبات فنی برای این تیم اهمیت بالایی دارد. همچنین مدیران سرخپوش باید بدانند که تنها با ثبات در نیمکت و ایجاد شرایط آرام و پشتیبانی از مربیان می‌توان به دستاوردهای بزرگی دست یافت.

نظرات سیامک رحیم پور و محمود کلهر، ۲ کارشناس فوتبال را در مورد بی ثباتی در نیمکت فنی پرسپولیس جویا شدیم که به شرح زیر است.  

ما اصول حرفه‌ای را در فوتبالمان رعایت نمی‌کنیم 

سیامک رحیم پور کارشناس فوتبال درباره تغییرات مداوم روی نیمکت فنی پرسپولیس و حضور ۶ مربی در طول ۲ سال اخیر در این تیم اظهار کرد: ما اصول حرفه‌ای را رعایت نمی‌کنیم و باشگاه‌های ما باید در ابتدا کمیته فنی را انتخاب کنند و سپس همین کمیته باید سرمربی را برگزیند و بعد از آن سرمربی باید بازیکن انتخاب کند. البته با توجه به شرایط ویژه که درکشور ما است، متاسفانه مسائل حاشیه‌ای وجود دارد و مسئولان ورزش باید نظارت بر روی عملکرد بعضی از مربیان که ارتباط با ایجنت‌ها دارند و بازیکن به صورت کیلویی می‌گیرند داشته باشند. از طرفی باید این نگرانی را داشت که این بازیکنانی که گرفته می‌شوند با قیمت‌های صحیح جذب می‌شوند و یا اینکه مسائل پشت پرده وجود دارد که تاکنون هم در کشور ما وجود داشته است.

تیم‌های ایرانی با تغییرات مکرر مربیان در آسیا نتایج فاجعه‌ای گرفته‌اند 

او افزود: اگر کادر فنی مرتب تغییر می‌کند، اما مدیریت ثابت است، این نشان می‌دهد که متاسفانه آن مدیریت برنامه خاصی ندارد و به صورت روزمره دارد تصمیم می‌گیرد. وقتی این اتفاق رخ می‌دهد، تعداد بازیکن و مربی همواره در حال تغییر هستند و این تغییرات زیاد به نتیجه مطلوب و یا به هدف خاصی نمی‌رسد. این مهمترین خروجی این تغییرات است. اگر ما نگاه کنیم، تیم‌هایی که ثبات بیشتری دارند، نتیجه بهتری می‌گیرند. متاسفانه در کشور ما به دلیل اینکه تقریبا همه تیم‌ها شبیه هم هستند و تغییرات زیادی در همان ابتدا و میانه فصل در این تیم‌ها می‌بینیم، در مسابقات داخلی شاید نمود زیادی نشان ندهد، اما وقتی تیم‌های ما به مسابقات خارجی می‌روند، آنجا این تغییرات مکرر خودش را نشان می‌دهد. می‌بینیم که تراکتور که در ایران اول می‌شود، اما نمی‌تواند در آسیا قهرمان شود و یا به نتیجه مطلوب برسد. همچنین تیم‌های دیگر هم که به آسیا رفتند به علت تغییرات مکرر، نتایج فاجعه‌ای در آسیا داشتند. به هر حال خروجی آن چیزی که در درون سیستم یک باشگاه می‌گذرد، در مسابقات بین‌المللی خودش را نشان می‌دهد. در کشور ما به دلیل که همه تیم‌ها شبیه هم عمل می‌کنند، خیلی تفاوت نمی‌کند به دلیل اینکه همه آنها یک روش را دارند یعنی بیشتر اوقات، اول بازیکن را می‌گیرندو در حقیقت پله را برعکس می‌روند و از بالا به پایین می‌روند به جای اینکه پله را از پایین به بالا بروند و یا قیف را برعکس می‌گیرند.  

مدیران ما به قانون فورس ماژور در قرارداد مربیان توجهی نمی‌کنند 

رحیم پور درباره اینکه قراردادهای محکم با مربیان بسته نمی‌شود که آنها نتوانند قرارداد خود را به راحتی فسخ کنند، گفت: مهمترین بحث این است که مدیران ما با توجه به شرایط کشورمان باید بدانند که بازیکنان و مربیان خارجی براساس قانون فوس ماژور اجازه پیدا می‌کنند قراردادشان را فسخ کنند و تمام پول خود را بگیرند و مسئولان باید به این موارد توجه داشته باشند. از طرفی می‌بینیم که فلان بازیکن ایرانی که به عنوان لژیونر در یک کشور دیگر بازی می‌کند، اعداد و ارقامی که در آنجا می‌گیرد، کمتر از پیشنهاداتش در ایران است. اینها همه نشان دهنده فساد در فوتبال است و نیاز به ورود نهادهای نظارتی دارد. البته نهادهای نظارتی در بخش ورزش باید تمام وقت خود را بگذارند تا این بحران‌ها را حل و فصل کنند. این مسائلی که الان است به خاطر زد و بندهایی است که از گذشته تا حال وجود داشته و به خاطر عدم برخورد به این حجم از فساد افزایش پیدا کرده است. ما هر ساله می‌آییم و می‌گوییم این مقدار فساد در ورزش وجود دارد و در کشورهای دیگر سرنخ‌هایی را به نهادهای نظارتی و پلیس می‌دهند و آنها با ابزارهایی که دارند سرنخ‌ها را پیدا می‌کنند و در نهایت به حل مسئله می‌پردازند. در کشور ما متاسفانه وقتی این مسئله را مطرح می‌کنیم، فدراسیون فوتبال و هیئت فوتبال آن چیزی را می‌خواهند که در توان ما نیست، به خاطر همین این مسائل تلنبار می‌شود و آن افرادی که در گذشته توانستند به مبالغ هنگفتی برسند همین روند را در پیش می‌گیرند و بیشتر برای خود درآمدزایی می‌کنند و این فساد بیشتر بیشتر می‌شود و از بین نمی‌رود.

تغییرات مداوم به هیئت مدیره پرسپولیس هم رسیده است 

او درباره اینکه نقش مدیریت را در تغییرات مداوم مربیان پرسپولیس چقدر می‌داند، گفت: به هر حال باید در وهله اول ببینیم که درویش و همکارانش با چه چالش‌هایی روبه‌رو بودند و هستند. چه کسانی از آنها حمایت کردند و یا نکردند. بخشی که منابع مالی را در اختیار مدیران پرسپولیس گذاشته است به چه شکل بوده است. هدفگذاری کسانی که در باشگاه حضور داشتند چه چیزی بوده است. یکی از اشکالات و معضلات ورزش ما این است که اعضای هیئت مدیره جایگاه اصلی خود را ندارند و بخش نظارتی در اختیار هیئت مدیره نیست تا با مصوبه خود بر عملکرد مدیرعامل نظارت و کنترل کند. یکی از مباحثی که من یک دهه قبل مطرح کردم این بود که ما برای حضور افراد در هیئت مدیره باشگاه‌ها شرایط احراز ایجاد کنیم. وقتی ما این کار را نمی‌کنیم افرادی وارد هیئت مدیره می‌شوند که در آن جایگاه نیستند و ضرر و زیان به فوتبال می‌رسانند. من فکر می‌کنم بخشی که تغییرات زیاد داشته است، در هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس بوده است و این تتغییرات مکرر هم تبعات خاص خود را دارد. مدیرعامل نمی‌تواند برنامه‌های خود را با توجه به تغییرات مداوم هیئت مدیره به نتیجه برساند. باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال قرار بود اوضاعشان بهبود یابد، اما به نظر می‌رسد شرایطی که به دنبالش بودیم، اتفاق نیفتاده است و نیاز به بازنگری است.  

مدیریت پرسپولیس در تغییرات مداوم در نیمکت فنی نقش دارد 

محمود کلهر پیشکسوت تیم فوتبال پرسپولیس درباره تغییرات مداوم در نیمکت فنی سرخپوشان و تعویض ۶ سر مربی در طول ۲ سال گذشته اظهار کرد: مدیریت باشگاه در این مسئله نقش دارد. اگر درویش، مربی را انتخاب کرده است باید تا آخر پشتش باشد و حمایتش کند و تحت تاثیر سکوها قرار نگیرد. همچنین یکسری از دلال‌ها هستند که می‌خواهند عوامل خود را به باشگاه بیاورند و مدیرعامل پرسپولیس نباید تحت تاثیر این افراد قرار بگیرد. فکر می‌کنم وحید هاشمیان با شخصیتی که دارد می‌تواند این حواشی را جمع کند و او مربی سالمی است و مردم هم دوستش دارند، چون خاطرات خوبی هم از او دارند.  

کلهر درباره اینکه مدیریت باشگاه پرسپولیس در بی ثباتی نیمکت فنی سرخپوشان نقش داشته است، گفت: درویش باید اشکالاتی که در گذشته داشت را برطرف کند. او رفاقتی که با یکسری از افراد داشت و آنها را به باشگاه می‌آورد را باید کنار بگذارد. اگر او این کار را انجام بدهد، شرایط برای قهرمانی پرسپولیس آماده می‌شود. مشکلات زیادی پرسپولیس داشت و این تیم را دچار حواشی کرد و سرخپوشان ۳ جام قهرمانی را در فصل گذشته از دست دادند.  

ما باید از مربیان خارجی منفعت طلب دوری کنیم 

پیشکسوت پرسپولیس درباره اینکه قراردادهای محکم و درستی با مربیان بسته نمی‌شود که به راحتی قراردادشان را فسخ می‌کنند، گفت: مربیان خارجی شرایط را می‌سنجند و هر جا که به نفعشان است این کار را می‌کنند. ما باید از این مربیان دوری کنیم، چون تا مشکلی برای خودشان در ایران به وجود می‌آید، اینها سریع جدا می‌شوند. من فکر می‌کنم مربیان ایرانی این عرق و تعصب را برای کشورشان دارند و می‌توانند مثمرثمرتر باشند. کارتال و گاریدو نتایج خوبی در پرسپولیس نگرفتند و ما با مربیان ایرانی که بهتر نتیجه گرفتیم و به نظرم هواداران هم باید از مربیان ایرانی حمایت کنند. قراردادهای خوبی باید مدیریت باشگاه با این مربیان ببندد که حداقل باشگاه ضربه نخورد که می‌بینیم پرسپولیس در این زمینه دچار مشکل بوده است.

تغییرات پی در پی مربیان باعث سردرگمی بازیکنان می‌شود 

او درباره اینکه بی ثباتی در کادر فنی باعث می‌شود که بازیکنان دچار سردرگمی شوند، بیان کرد: تغییرات پی در پی سرمربی دچار سردرگمی بازیکنان را می‌کند و من هم به این موضوع اعتقاد دارم. اگر پرسپولیس می‌خواهد موفق شود باید اقتدار خود را از اول فصل حفظ کند و مربیانی که انتخاب می‌کند به آنها اعتقاد داشته باشد و انتخاب‌های نادرستی نداشته باشد. اکنون پرسپولیس هم مربی و هم بازیکنان خوبی گرفته است و فکر می‌کنم در ادامه حمایت همه جانبه هواداران و پیشکسوتان باعث می‌شود که شرایط برای سرخپوشان فراهم شود تا قهرمانی‌های بیشتری به دست آورد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۱
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • Persepolis-RealMadrid IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۵
    درویش عامل اصلی نابودی پرسپولیس است. از روز اول کمر به نابودی این تیم بسته و هنوز هم ادامه دارد. کارتال به خاطر جنگ فسخ نکرد بلکه به خاطر عدم جذب بازیکن خارجی مد نظرش و براورده نشدن خواسته هاش رفت. فریب حرفها را نباید خورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی