پایگاه خبری «گیو می اسپورت» انگلیس، زیبایی ورزشگاههای فوتبال در این است که هیچکدام از آنها شبیه به هم نیستند و هر ورزشگاه چیزی متفاوت از هر گوشه از جهان ارائه میکند؛ یک جو خروشان، آخرین فناوری و یا آرشیوی غنی از شبهای تاریخی. نیاز مداوم فوتبال به ورزشگاههای بزرگتر و بهتر منجر به برخی زیرساختهای نمادین، ویژگیهای غیرمعمول و ایدههای دیده نشدهای، شده است که به یک روند غیرقابل پیشبینی تبدیل شدهاند.
ورزشگاهِ هر تیم برای تصویر تیمی که درونش بازی میکند، حیاتی است و همچنین نقش مهمی در جامعهای که در آن ساخته شده است، ایفا میکند. در این گزارش نگاهی داریم به ۲۰ ورزشگاه برتر فوتبال جهان در سال ۲۰۲۴ که برخی از بزرگترین و بهترین زمینها مانند آنفیلدِ لیورپول و سانتیاگو برنابئوی رئال مادرید را در خود جای داده است.
عوامل تأثیرگذار در این ردهبندی عبارتند از گنجایش ورزشگاهها، میزان جذابیت آنها، نمادین بودنشان و جو ایجاد شده توسط هواداران در آنها.
در این ردهبندی؛ ورزشگاه آزادی تهران در رده بیستم قرار دارد، ورزشگاهی که در سال ۱۹۷۱ میلادی با هزینهای بالغ بر ۳۴۳ میلیون پوند ساخته شد. این ورزشگاه که گنجایشی ۷۸ هزار و ۱۱۶ نفری دارد، رکورد پذیرش ۱۲۸ هزار تماشاگر در یک بازی را دارد.
«گیو می اسپورت» در توصیف ورزشگاه آزادی نوشته است: «سر و صدایی که هواداران در ورزشگاه آزادی میتوانند در روز مسابقه ایجاد کند، ورزشگاهی که پس از انقلاب ایران به ورزشگاه آزادی تغییر نام داد، فراتر از این دنیاست. این ورزشگاه نه تنها رکورد حضور بیشترین تعداد تماشاگر در مسابقات مرحله انتخابی جام جهانی (رقم قابل توجه ۱۳۰ هزار نفر) را دارد، بلکه امکانات دیگری از جمله یک دریاچه بزرگ نیز دارد.
استقلال و پرسپولیس - دو باشگاه ایرانی - بازیهای خانگی خود را در ورزشگاه آزادی انجام میدهند و در مواقع لزوم افتخار بازی در این ورزشگاه را با تیم ملی سهیم میشوند. تبدیل شدن به ورزشگاهی تماماً صندلی شده به این معناست که ظرفیت کلی ورزشگاه باید کاهش یابد، اما با این وجود همچنان بیش از ۷۸ هزار هوادار میتوانند در جریان مسابقات در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کنند.
بر اساس این ردهبندی؛ ورزشگاه سانتیاگوبرنابئو بهترین ورزشگاه حال حاضر جهان است و ورزشگاههای تاننهام و ومبلی به ترتیب در ردههای دوم و سوم جای دارند.